Lukijat

perjantai 27. tammikuuta 2017

"Miehiset säästötalkoot"

Miehinen ajattelutapa on sitten käsittämätön ja täysin epälooginen
- ihan turha naisia syyttää sykkyräisestä järjenjuoksusta!

Mies ylpeänä totesi, että lämmitysjärjestelmän vaihtamisella olemme säästäneet tähän mennessä (kolmas talvi menossa) 8.000 euroa öljykuluissa.

Hah, säästäneet??

Eikö tässä yksinkertaisessa yhtälössä huomioida alkuinvestointeja?
Uutta puulla, öljyllä, sähköllä ja aurinkoenergialla (aurinkopaneelit tosin puuttuvat vielä...) toimivaa lämmityskattilaa (x euroa), uutta lämminvesivaraajaa (x euroa), uutta öljypoltinta (x euroa) ja uutta sähkökaappia (x euroa)??

Entä se metsäpalstan hankintahinta (x euroa), jolta puita käydään kaatamassa uudella moottorisahalla (x euroa)?

Appiukko innostui ostamaan Miehelle (ja ehkä vielä enemmän itselleen) leluksi traktorin (x euroa) ja lukemattomia lisävempaimia (x euroa) metsähommiin. Ne kaikki tosin ovat mökillä, 100 km päässä mainitusta palstasta. Vakuutukset (x euroa) maksamme silti...

Tai että auto piti vaihtaa isompaan (väliraha x euroa), jotta puukuormia voi kiskoa peräkärryllä kotiin? Ai niin, autoon  piti tietty asennuttaa myös se välttämätön peräkoukku (x euroa). Vanhassa sellainen oli jo valmiina - ja ihan hyvin silläkin koslalla vedettiin mökkireissuilta kärrykaupalla takkapuita kotiin! Matka on n. 10 kertaa pidempi kuin metsätilkulle, ja hyvin kulki!

Entäs sitten liiteri, joka niille pirun pölkyille piti rakentaa (x euroa)?

Kaikissa hintatietona x euroa, koska en edes HALUA tietää, mitä maksoivat. Luulen kuitenkin, että 8 tonnia ei ihan riitä...

Puhumattakaan tämän eukon hermoista, joita on rassattu ainakin 80.000 euron edestä.

Entäs sitten kaikki ne remonttien, rakentamishommien ja metsurileikkien vuoksi tekemättä jääneet kivat retket ja reissut, mitä kaikkea niissä onkaan menetetty!? Kysyn vaan!

Säästöä, hah!
Mitä vielä!?
.
No, olen kyllä oppinut melko eteväksi pesän sytyttäjäksi!
.
Alkuun meni kyllä aika paljon t-paitoja ja tyynynpäällisiä savuna ilmaan, nypin nimittäin läheisestä pyykkikorista päällimmäisiä sytyiksi, jos/kun tuli uhkasi sammua. Nykyisin valitsen siihen hommaan vain Miehen treenisukkia...


13 kommenttia:

 1. Juu ja jos erehtyy kysymään niistä autokaupoista (jotka kuumentaa mun tunteet aina ihan tappiin, kun ikinä ei ole muuta kuin hävittävää), saa vastaukseksi, että "No kato kun tää autokauppa nyt vaan on tämmöstä". No niinpä. Sen verran kuin ehtii lainaa lyhentää, on kadonnut vaihtoarvossa taivaan tuuliin. Plus kaikki ne maksut, joita maksetaan, vaikkei ajettais metriäkään. Että pareen kun tosiaan korvaa kaiken sillä äksällä vaan...

  VastaaPoista
 2. "Harrastukset maksavat aina!" sanoo minun mieheni aina. :D Herran harrastukset hiukan enemmän kuin rouvan, mutta molempien laskeminen on lopetettu jo aika päiviä sitten. Eipä tarvitse minunkaan miettiä, raskinko ostaa jonkun lankakerän vai en. :D No tosiasiassa ikä on opettanut minua aikanaan enkä enää viitsi moisesta riehaantua, vaikka en kaikkea aina ymmärräkään, jos kaiken tarpeellisen kuitenkin saan.

  VastaaPoista
 3. Ne on ne kuuluisat putki-aivot, jotka eivät poikkea sivupoluille, kuten alku-investointien laskuun =D Miehillä on miesten huvit. Nyt on hyvä sitten mennä sinunkin "vähän" shoppailemaan alennuslankoja ja muita alennustuotteita, kun se on selvää säästöä =)

  VastaaPoista
 4. Nyt sä liiottelet, eihän noita euroja lasketa. Ei ainakaan silloin, kun mies säästää :D

  VastaaPoista
 5. Ei näin kovaa nauraessa nyt pysty mitään järkevää kommenttia kirjoittamaan. Osuit juuri naulan kantaan

  VastaaPoista
 6. Ne on niin erilaiset ne miesten säästöt ja naisten sääästöt :):) :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos SatuV, Annukka, Matleena, Sude, Kvilttaaja, Tilkkureppu, Amailia, AnniinaK, Päivi, TarjaRakel ja Marjut. ;o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!