Taas se aika vuodesta, ettei Miestä viikonloppuisin juuri kotosalla näe.
Marras- ja joulukuun hirvellä, tammi- ja helmikuun peuralla.
Kotiutuessa koitan loihtia jotain nopeaa apetta tarjolle,
niin lämmikkeeksi kuin ruumiin ravinnoksikin.
Nyt on niin mukaansatempaava kirja viihdykkeenä,
että yritin selvitä mahdollisimman helpolla ja nopeasti
- ja onnistui sen verran hyvin, että tullee tuikattua tulille toistekin.
PAKKASPÄIVÄN PIKASOPPA
= CURRYINEN JAUHELIHAKEITTO
500 g (hirven) jauhelihaa
öljyä tai Oivariinia
suolaa
pannun huuhteluvettä
kasvisliemikuutio
pippuria sietokyvyn mukaan
1 pss peruna-sipulisekoitusta (500 g)
1 prk curry-valmisateriakastiketta (420 g)
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1-2 valkosipulinkynttä
1 prk ruokakermaa 15%
- ruskista jauheliha oljyssä pannulla, mausta kevyesti suolalla
- siirrä 4-5 litran kattilaan, lisää pannulle vettä ja kuumenna, kaada kattilaan
- lisää currysoosi, huuhtele purkki vedellä ja roiskaise sekin kattilaan
- lisää liemikuutio, pipurit ja perunasipuliseos
- kuumenna, lisää suikaloidut paprikat ja valkosipuli
- keittele tovi ja lisää ruokakerma
Jos kaipaa tulisempaa tujausta, suosittelen Valio Dippi&kastike paprika-chili jogurtti.
Oli niin hyvää, että Mies söi kolme lautasellista ja itsekin tupla-annoksen. Pupunen ei santsannut, kun jälkiruualle - jättikokoiselle suklaapukille - piti jättää myös vähän tilaa. Siltikin soppaa riittää vielä huomisellekin puolenkattilaa, todella riittoisaa.
Oi, ihana arki ja arkiruoka kaiken mässäilyn jälkeen!
Myös tipaton tammikuu tuntuu mielekkäältä juhlapyhien glögi-, olut- ja viinisammiollisten jälkeen.
Ihana arki ja helppous!
VastaaPoistaTuli ihan vesi kielelle ja tuoksukin nenään.
VastaaPoistaKiitos Terhi ja TarjaRakel! :o)
VastaaPoistaArki on ihan parasta!