Lukijat

maanantai 7. joulukuuta 2020

2. adventtina

Perinteisesti Itsenäisyyspäivän tienoon ohjelmaan on kuulunut Linnan juhlien lisäksi kuusenkoristelua, joulukorttien tekoa ja/tai joululeivontaa, tilanteen ja aikataulun mukaan. Aktiviteettien määrän määrittelee montako vapaapäivää Itsenäisyyspäivään on pakattuna. Pitkänä viikonloppuna ehtii hoitaa kaiken, juhlapäivä keskellä viikkoa mahdollistaa vain yhden puuhan. Noin niin kuin lähtökohtaisesti - joskushan ei viitsi vaan tehdä niin yhtään mitään...


Kuvat: JonnaM
Tänä vuonna poikkeusjärjestelyin saatiin koko setti vedettyä läpi!

Kuva: JonnaM
Ulkoistin piparoinnin!

Pupunen oli koko viikonlopun yökylässä Mummolla, missä myös Kummitäti (Systeri) visiteeraamassa.  Reissusta tuli kuvamateriaalia ja myös vähän maistiaisiakin kotiin. Herkkua!

Pupunen & Mummo
Kuva: JonnaM

Ilmeisen hauskaa oli ollut! Kotiin palattua kysyin, tulisiko Pupunen koristelemaan kanssani kuusen, olin häntä vähän odotellut avukseni... "On ollut aika puuhakas viikonloppu ja olen varsin rasittunut. Jos nyt kuitenkin vaan koristelisit sen ihan itseksesi, jos sopii..." totesi Pupunen.


No, minähän sitten koristelin.

Kuusemme näyttää vuodesta toiseen aika samanlaiselta, että sikäli perinnemuistojälkien aarreaittaan ei muodostunut varsinaista tyhjiötä. Pari hirveä talsi uutuuksina kuuseen täksi jouluksi, metsäkauriit väistyivät loikkimaan kuistin ikkunoille. 

Kuisti sentään on eri näköinen kuin aiemmin - mitäänsanomaton värittömyys syrjäytti aiempien joulujen vihreä-punaisen tilkkutyynyttelyn.


Yhden naisen joulukorttitalkoot.

Itsenäisyyspäivän illallinen (savulohta ja avokadoa, mainio yhdistelmä) nautittiin keittiönpäydän kulmalta - ruokailuhuoneeseen ei sattuneesta syystä mahtunut... Ilta kului rattoisasti Linnan juhlia seuraten ja kortteillen. Glögi ehti jäähtyä moneen kertaan, ei vaan malttanut hörppiä.

Kaksiosaisia läpysköitä väkersin rapiat 30.
Toinen iltapuhde mennee niitä kirjoitellessa.

Ihanaa Joulunaikaa!

20 kommenttia:

 1. Jostain vuosipäivityksestäsi muistan itsenäisyyspäiväkortteilut. Se on tällaisena päivätyöläisenä hyödynnettävä kaikki pyhät ja varsinkin arkipyhät!
  Teillä jouluttaa jo kovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi!
   Juu, Itsenäiyyspäivän kortteilulla on kohta jo parin vuosikymmenen perinteet! Se on usein ollut joulufiilistelyjen ja -valmistelujen startti, kun usein 1. adventti tuppaa luikahtamaan kiireellä ohi...

   Poista
 2. Hienoja kortteja! Itse en lähetä tänä(kään) jouluna kuin kolme: äidille, Naapurittarelle sekä Tupon vanhemmille. Joulupaketti lähtee Rovaniemelle ja Poika saa noutaa omansa sekä vaimonsa sukat sekä pikkupaketin omalle pojalleen. Siinäpä ne.
  Tulee se joulu vähemmälläkin...
  Kuusi on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stansta!
   Juu, vähempikin määrä varmaan riittäisi, mutta kun kortteilu on niin kivaa, ettei malta tyytyä vain muutamaan. Ja on kiva lähettää vuotuinen joulutervehdys vanhoille sukulaisille, jotka korttiperinnettä vielä arvostavat. :o)

   Poista
 3. Hirvi puussa :O Ja onko siellä myös kultalusikka? Kokonaisuutena kaunis kuusi. Meillä on aina kaikenmaailman ripokirjava lopputulos. Kuusi tuodaan sisään vasta jouluna tai pari päivää ennen. Viime jouluna oltiin ekan kerran ilman. Nytkin olen vähän miettinyt, että otetaanko vai ei. Niitä kuusiverhoja olisin vähän havitellut, mutta heräsin asiaan liian myöhään.
  Kyllä noiden korttien tekemiseen ja kirjotteluun menee yllättävän paljon aikaa, mutta onhan se lopulta kiva, kun tuli tehtyä. Miä pistin omani jo postiinkin. En muista olenko milloinkaan saanu kirjotettuakin niitä näin ajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sartsa!
   Kultalusikka hirven suussa? Onneksi en ripustanut kultahaarukkaa ja -veistä molemmin puolin, olisi voinut syntyä ihan toinen mielikuva. No, ei ihan väärä kuitenkaan - kinkun korvaamme hirvipaistilla...
   Lapsuudenkodissa Isän metsästä valitsema kuusi koristeltiin aina vasta aatonaattona - aina se oli vähän muotopuoli, mutta kovin mieliinpainuva perinne. :o)

   Poista
 4. Kortit on todella hienoja! Joinakin vuosina on ihan pakko viritellä punaista ja vihreää joulutyynyä, mutta viime vuosina olen pitäytynyt tuossa sinun kuistin moodissa. Kuusi on hyvin juhlallisesti pukeutunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marle!
   Punavihreät tilkkutyynyt ovat olleet käytössä jo kymmenkunta vuotta - pitäisiköhän yrittää tehdä uudet, neutraalimmat? Niitähän voisi sitten vaihdella sohvallekin... Täytyykin katselmoida joulun jälkeiset kangasalet, ties vaikka vielä inspiraatio iskisi...

   Poista
 5. Onpas komea kuusi ,tosi näyttävä 🧡
  Kylläpä yhdennaisen kortti-showssa on kauniita kortteja,
  Ihana pupunen 🧡 (mummon luona tehdään parhaat piparit :)
  Hyvää joulun aikaa!,Sinulle ja perheellesi 🎄💚😊🎅🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa!
   Piparit olivat niin hyviä, että ehkä on vielä tehtävä toinenkin satsi!?
   Tämä ei ole maksettu mainos, mutta Myllyn paras -piparitaikina maistui ihan mummulalle...

   Poista
 6. Onnittelut runsaan 30 kortin saavutuksesta! Kivan näköisiä ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puikkonen!
   Näöstä niin tiedä, mutta on niitä vaan niin kiva väkertää!! :o)

   Poista
 7. Kuusi on oikein juhlava! Kortit on upeita. Piparkakkutaikinaa tässä suunnittelen tekeväni, saas nähdä saanko jälkipolvea niitä kanssani tekemään:)
  Meillä ei ole ollut joulukuusta moneen vuoteen, eikä tule ilmeisesti tänäkään jouluna, mutta koristeltu on jo vähän joulua sisälle ja pihalle
  Mukavaa joulunaikaa myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkureppu!
   Hui, piparikakkutaikinan tekeminen kuulostaa (meikäläiselle) jo ihan ylivoimaiselta tehtävältä! Olen jo oikein ylpeä siitä saavutuksesta, etten enää osta valmispipareita koristeltaviksi, vaan osaan kaulia kaupan valmistaikinaa... ;o)

   Poista
 8. Wau, teillähän näyttää jo ihan joululta! Ei muuta kuin juhlimaan vaan sitten. 😊
  Minä olen muuten pari kertaa nähnyt Pupusen näköisen pojan vilahtavan telkkarissa, onkohan se harhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matleena!
   Pupunen on kyllä vrsinainen linssilude, mutta tv-kameraan ei vielä toistaiseksi ole osunut - paikallislehden sivuilla vilahtelee sitäkin useammin... ;o)

   Poista
 9. Ihana toi hirvikoriste. En ole sellasta ennen nähnytkään. Muutenkin tosi hienoja koristeita. Valtavasti on korttitehdas saanut hienoja kortteja aikaiseksi. Jestas! Täällä on vielä kortit kirjoittamatta. Taitaa taas tulla kiire. Onneksi kortit on valmiina. Leipureista on pirteä ja hauska kuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peikkovilla!
   Yleensä täydennän joulukoristeita vasta joulun jälkeisestä alesta, mutta tuo hirvet eivät vaan voineet jäädä odottamaan... ;o)

   Poista
 10. Sulla on aollut puuhakas Itsenäisyyspäivä viikonloppu. Mua hymyilytti,kun pupunen kin sanoi olevansa "varsin rasittunut" =) Meillä huomenna kuusi koristellaan ja viimeviikonloppuna me tehtiin joululeivontaa/ruokaa miehen kanssa yhdessä. Oih miten paljon kauniita joulukorttejakin olet saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Intsu!
   Juu, kyläily on rankkaa puuhaa!! :o)
   Leivontapuuhissa täälläkin...

   Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!