Lukijat

sunnuntai 2. tammikuuta 2022

4. adventti

Levittelin joulukorttitarpeeni ruokailuhuoneen pöydälle jo Itsenäisyyspäivän viikonloppuna. Mies oli joulun alla kolme viikkoa työmatkalla Saksassa, joten sain täysin pidäkkeettömästi pipertää yötä myöden, ei häirinnyt hillitön paperisilppukaaos kenenkään mielen- tai unirauhaa. Kotiin palasi sitten juuri sopivasti, että saatiin allekirjoitukset joulutervehdyksiin!


Töissä Mies oli silloinkin, kun marraskuun lopulla Tampere-talossa järjestettiin viidennet valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät, jotka huipentuivat lähes sadan esityksen Musiikki soi! -festaripäivään. Lyömäsoittajat esiintyivät Sorsapuisto-salissa, lavalle asteli soittajia kaikista Pirkanmaan 7:stä Musiikkiopistosta. Pupunen soitteli kellopeliä Niko Ronimuksen kuudelle lyömäsoittajalle säveltämässä Xylotech-biisissä (muut soittimet ovat ksylofoni, vibrafoni, 2 * marimba ja rummut). 

Jottei Mies jäisi osattomaksi, kuvasin esityksen puhelimella. Video on valitettavan heikkotasoinen, mutta tärkeintähän oli kuulla, miten kellopeli soi. Pupunen vaihtoi instrumentin pianosta lyömäsoittimiin vasta 3 kuukautta aiemmin, maallikon korvaan kuulosti oikein hyvältä.

Onnekseen Mies pääsi juuri 4. adventin alla näkemään esityksen livenä oman Musiikkiopiston joulukonsertissa. Ei ihan yhtä juhlava kuin Tampere-talolla, miljöönä oli lukion aulan estradi ja Pupusen vaihtoi puvunkin vain huppariin ja farkkuihin... Hyvältä kuulosti silti edelleen.

Konsertin jälkeen piti vielä kiiruhtaa toimittamaan Hope-hyväntekeväisyyspaketit, lappuset olin nyppäisyt mukaan lähikaupan joulukuusesta.

Tästä olikin sitten tulla melkein ongelma. Ymmärrän toki, että lapsen vanhempi voi olla nonbinäärinen - mutta entä lapsi?? En oikein jaksa uskoa, että alle murrosikäinen lapsi määrittelee vielä itse binäärisyyttään. Alusvaatteiden kyseessä ollen on kyllä merkitystä ihan niiden istuvuudella, eli tässä olisi auttanut selkeä tyttö/poika jaottelu...

No, päätin sitten ihan itse, että 2-vuotias on kalsarimiehen taimen ja 12-vuotias haluaa naiselliset bokserit, molempia tuplasti. Lisäksi tietty villasukat ja pikkukaverille dinosaurus. Haloo, kuka lapsi OIKEASTI haluaa alushousuja joululahjaksi? Vetosi kuitenkin meikäläiseen...

Neljäs adventti oli pikkujoulun aikaa, ystäväperheen glögittelystä on muodostunut jo perinne. Jouluinen menu oli tällä kertaa jouluinen raglette. Harmi, etten huomannut kuvata - mutta oli niin mainio setti, että saattaakin olla seuraavan joulun pääateria!! Kuka kaipaa lanttulaatikkoa ja rosollia? 

Perunalaatikon korvasivat perunanoisetit, rosollin virkaa toimittivat minisuolakurkut ja hillosipulit, karjalanpaistin sijasta riistalihapullia ja tietty ehtaa joulukinkkua - sinappihuntuna tuhti juustokuorrutus kaiken yllä. Jouluinen salaatti kylkeen ja voilá!

Iloa ja onnea uuteen vuoteen!

Seuraavassa postauksessa pääsen ehkä jo joulunviettoon asti...

18 kommenttia:

  1. To-del-la tarkkaa rytmitystä tuo Pupusen soitto! Välitätkö kehut, kiitos!
    Hyvää alkanutta uutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. Alkkarit on kyllä tärkeitä vaateparsia, mutta ihan toivejuttuja, tuskin parivuotias osaa tokaista, että uudet kalsarit tarttisin. Kivat paketit teit. Oma lapseni avasi aikoinaan paketin, jossa oli sukkahousut ja villasukat. Heitti sukat iloisesti ilmaan ja tokaisi, että näitä ikuisia villasukkia taas! Aikuisia kyllä nauratti, myös lahjan antajaa.

    VastaaPoista
  3. Melkoisen korttiruljanssin olet tehnyt ja lopputulos kaunis 🤍 Ja Pupunen on loistava soittaja, en pysyisi itse rytmissä hetkeäkään.
    Tuollainen epätarkkuus lahjoissa hieman harmittaa. Olisi kyllä hyvä, että olisi määritelty lasten kohdalla nyt ainakin, vaikka kyllä kai valtaosa aikuisistakin ns. sukupuolitettuja alushousuja käyttää.
    Itse asiassa lapsikin osaa pyytää alushousuja; meillä poika pienenä muutaman vuoden ikäisenä totesi syntymäpäivälahjatoivetta kyselevälle mummolleen, että uudet alushousut! Ja perusteli muistaakseni, että entisissä on reikä! Arvaa hävettikö ja naurattiko yhtä aikaa, kun katsoin hämmentynyttä anoppia. Olisi pojalla ollut kyllä alushousuja riittävästi, mutta hän nyt sellaisia keksi pyytää, kun ei muutakaan ilmeisesti tullut mieleen. No sai synttärilahjaksi alushousut ja legoja 😊

    VastaaPoista
  4. Hieno esitys! Rytmisoitinpuolella löytyy varmasti paljon mielenkiintoista opeteltavaa, vaikka kellopeli olisikin pääsoitin.
    Ehdottomasti vaihtaisin laatikot johonkin ihan muuhun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sartsa!
      Kevätkonsertissa instrumenttina marimba, Opistossa harjoitellaan kaikkia lyömäsoittimia tasapuolisesti. Ja pianokin taas kiinnostaa, kun ei ole enää "pakollista". :o)

      Poista
  5. Miten paljon kortteja olekaan tehnyt, hienoja ja itse tehty kortti on aina itse tehty saajallekin. Kivat paketit olet tehnyt, jäin oikein miettimään tuota alkkariasiaa:O Ehkä hiukan enemmän määrittelyä olisi kaivannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tilkkureppu!
      Minulla on tallessa useammalta vuodelta TeSan itsetekemät joulukortit - en vaan raski laittaa pois, kun ovat niin taidokkaita. :o)

      Poista
  6. Kauniita korttiaskarteluja ja ihanankuuloinen raglette, herahti vesi kielelle! Hyvää tätä vuotta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hensku!
      Raglettea herkuteltiin myön uudenvuodenillallisella, nyt Mies hinkuu fonduepadan hankintaa... :o)

      Poista
  7. Mahdottoman paljon kauniita kortteja. Perinteistä ei luovuta, vaan oman kortit on tehtävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi!
      Kyllä vaan, joulukorttitalkoot ovat ihan parasta joulutunnelman nostatusta! :o)

      Poista
  8. Hieno korttivalikoima. Itse tehdyt ovat parhaita saada :)

    VastaaPoista
  9. Arvostan suuresti, kun jaksat tehdä itse joulukortit! Noita on ilo vastaanottaa.Ja Pupunen on taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiinatei!
      Pupunen oli itsekin aika tyytyväinen esitykseensä, kun sen tuolta videolta kuunteli... ;o)

      Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!