Lukijat

sunnuntai 2. tammikuuta 2022

4. adventti

Levittelin joulukorttitarpeeni ruokailuhuoneen pöydälle jo Itsenäisyyspäivän viikonloppuna. Mies oli joulun alla kolme viikkoa työmatkalla Saksassa, joten sain täysin pidäkkeettömästi pipertää yötä myöden, ei häirinnyt hillitön paperisilppukaaos kenenkään mielen- tai unirauhaa. Kotiin palasi sitten juuri sopivasti, että saatiin allekirjoitukset joulutervehdyksiin!


Töissä Mies oli silloinkin, kun marraskuun lopulla Tampere-talossa järjestettiin viidennet valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät, jotka huipentuivat lähes sadan esityksen Musiikki soi! -festaripäivään. Lyömäsoittajat esiintyivät Sorsapuisto-salissa, lavalle asteli soittajia kaikista Pirkanmaan 7:stä Musiikkiopistosta. Pupunen soitteli kellopeliä Niko Ronimuksen kuudelle lyömäsoittajalle säveltämässä Xylotech-biisissä (muut soittimet ovat ksylofoni, vibrafoni, 2 * marimba ja rummut). 

Jottei Mies jäisi osattomaksi, kuvasin esityksen puhelimella. Video on valitettavan heikkotasoinen, mutta tärkeintähän oli kuulla, miten kellopeli soi. Pupunen vaihtoi instrumentin pianosta lyömäsoittimiin vasta 3 kuukautta aiemmin, maallikon korvaan kuulosti oikein hyvältä.

Onnekseen Mies pääsi juuri 4. adventin alla näkemään esityksen livenä oman Musiikkiopiston joulukonsertissa. Ei ihan yhtä juhlava kuin Tampere-talolla, miljöönä oli lukion aulan estradi ja Pupusen pukukin oli vaihtanut huppariin ja farkkuihin... Hyvältä kuulosti edelleen.

Konsertin jälkeen piti vielä kiiruhtaa toimittamaan Hope-hyväntekeväisyyspaketit, lappuset olin nyppäisyt mukaan lähikaupan joulukuusesta.

Tästä olikin sitten tulla melkein ongelma. Ymmärrän toki, että lapsen vanhempi voi olla nonbinäärinen - mutta entä lapsi?? En oikein jaksa uskoa, että alle murrosikäinen lapsi määrittelee vielä itse binäärisyyttään. Alusvaatteiden kyseessä ollen on kyllä merkitystä ihan niiden istuvuudella, eli tässä olisi auttanut selkeä tyttö/poika jaottelu...

No, päätin sitten ihan itse, että 2-vuotias on kalsarimiehen taimen ja 12-vuotias haluaa naiselliset bokserit, molempia tuplasti. Lisäksi tietty villasukat ja pikkukaverille dinosaurus. Haloo, kuka lapsi OIKEASTI haluaa alushousuja joululahjaksi? Vetosi kuitenkin meikäläiseen...

Neljäs adventti oli pikkujoulun aikaa, ystäväperheen glögittelystä on muodostunut jo perinne. Jouluinen menu oli tällä kertaa jouluinen raglette. Harmi, etten huomannut kuvata - mutta oli niin mainio setti, että saattaakin olla seuraavan joulun pääateria!! Kuka kaipaa lanttulaatikkoa ja rosollia? 

Perunalaatikon korvasivat perunanoisetit, rosollin virkaa toimittivat minisuolakurkut ja hillosipulit, karjalanpaistin sijasta riistalihapullia ja tietty ehtaa joulukinkkua - sinappihuntuna tuhti juustokuorrutus kaiken yllä. Jouluinen salaatti kylkeen ja voilá!

Iloa ja onnea uuteen vuoteen!

Seuraavassa postauksessa pääsen ehkä jo joulunviettoon asti...

10 kommenttia:

 1. To-del-la tarkkaa rytmitystä tuo Pupusen soitto! Välitätkö kehut, kiitos!
  Hyvää alkanutta uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Alkkarit on kyllä tärkeitä vaateparsia, mutta ihan toivejuttuja, tuskin parivuotias osaa tokaista, että uudet kalsarit tarttisin. Kivat paketit teit. Oma lapseni avasi aikoinaan paketin, jossa oli sukkahousut ja villasukat. Heitti sukat iloisesti ilmaan ja tokaisi, että näitä ikuisia villasukkia taas! Aikuisia kyllä nauratti, myös lahjan antajaa.

  VastaaPoista
 3. Melkoisen korttiruljanssin olet tehnyt ja lopputulos kaunis 🤍 Ja Pupunen on loistava soittaja, en pysyisi itse rytmissä hetkeäkään.
  Tuollainen epätarkkuus lahjoissa hieman harmittaa. Olisi kyllä hyvä, että olisi määritelty lasten kohdalla nyt ainakin, vaikka kyllä kai valtaosa aikuisistakin ns. sukupuolitettuja alushousuja käyttää.
  Itse asiassa lapsikin osaa pyytää alushousuja; meillä poika pienenä muutaman vuoden ikäisenä totesi syntymäpäivälahjatoivetta kyselevälle mummolleen, että uudet alushousut! Ja perusteli muistaakseni, että entisissä on reikä! Arvaa hävettikö ja naurattiko yhtä aikaa, kun katsoin hämmentynyttä anoppia. Olisi pojalla ollut kyllä alushousuja riittävästi, mutta hän nyt sellaisia keksi pyytää, kun ei muutakaan ilmeisesti tullut mieleen. No sai synttärilahjaksi alushousut ja legoja 😊

  VastaaPoista
 4. Hieno esitys! Rytmisoitinpuolella löytyy varmasti paljon mielenkiintoista opeteltavaa, vaikka kellopeli olisikin pääsoitin.
  Ehdottomasti vaihtaisin laatikot johonkin ihan muuhun :)

  VastaaPoista
 5. Miten paljon kortteja olekaan tehnyt, hienoja ja itse tehty kortti on aina itse tehty saajallekin. Kivat paketit olet tehnyt, jäin oikein miettimään tuota alkkariasiaa:O Ehkä hiukan enemmän määrittelyä olisi kaivannut.

  VastaaPoista
 6. Kauniita korttiaskarteluja ja ihanankuuloinen raglette, herahti vesi kielelle! Hyvää tätä vuotta <3

  VastaaPoista
 7. It is very important to have good thoughts in mind to write a beautiful post, and your mind seems very clear, only then you have written such a beautiful post, this post is worthy of praise, the praise of this post will be less. Real Girl Number Gurugram
  Real Photos Girl Gurugram
  Gurugram Girl Number
  Hyderabad Party Girl
  College Girl Gurugram
  newly married Girls Bhiwadi
  VIP girl mahipalpur
  college girl aerocity
  Cheap price girls gurgaon

  VastaaPoista
 8. Mahdottoman paljon kauniita kortteja. Perinteistä ei luovuta, vaan oman kortit on tehtävä.

  VastaaPoista
 9. Hieno korttivalikoima. Itse tehdyt ovat parhaita saada :)

  VastaaPoista
 10. Arvostan suuresti, kun jaksat tehdä itse joulukortit! Noita on ilo vastaanottaa.Ja Pupunen on taitava!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!