Lukijat

perjantai 24. helmikuuta 2023

KipuApu on nimensä veroinen

Tilasin jokunen aika sitten Lankapirtti-verkkokaupasta KipuApu-silkkivillalankaa.

KipuApusilkkivilla on aito luonnontuote, jossa on yhdistetty käsin pesty lampaanvilla ja käsittelemätön luonnonsilkki. Näin villassa on jäljellä lanoliini ja silkissä silkkiliima eli serisiini. Lanoliini hoitaa ja suojelee ihoa ulkoisesti ja serisiini kiihdyttää aineenvaihduntaa ja lievittää särkyjä.

Olin muutamastakin blogista lukenut kommentteja langasta, ja ajattelin kokeilla - jo yksinomaan langan "luonnonmukaisuuden" vuoksi (70% lampaanvillaa + 30% luonnonsilkkiä). Eikä TODELLAKAAN ole haitaksi, jos annetut lupauksetkin pitäisivät paikkansa:

KipuApusilkkivillan on todettu auttavan mm. seuraavissa vaivoissa: unettomuus, kylmät jalat ja kädet, suonenvedot, jännetupin tulehdukset (myös krooniset), puutuminen, levottomat jalat, jalkojen turvotus, katkokävely, diabeetikkojen jalkasäryt, polvien ja nivelten kolotus, murtumien jälkisäryt, ”haamusäryt”, niska- ja olkakivut, reumaattiset säryt, säärihaava, migreeni, lasten kasvusäryt, vauvojen koliikki.

Lankojen mukana tuli neuleohjeita, mutta omat tekeleet tempaisin kyllä ihan omasta päästä. Hartiahautoja 3½ puikoilla, langanmenekki 180 g. Niin kiire oli päästä kokeilemaan, että päättelynkin tein vasta nyt, useamman yön nukkumisen jälkeen. Unisukat kolmosen puikoilla, langanmenekki 80 g. 

Ohjeessa luki myös:

Aluksi lanka voi kutittaa ja "poltella", koska tuotteita pidetään paljaalla iholla, mutta se on merkki hiusverisuonten lisääntyneestä toiminnasta. Käytä tällöin tuotetta aluksi vain muutama minuutti kerrallaan ja anna ihon tottua siihen. Kysymys ei ole villa-allergiasta! 

No, ehkei meikäläisellä ole pintaverenkiertoa ensinkään, vetäisin nimittäin pelleriinin ihan kylmiltään yökkärin alle ja nukuin yön läpeensä kutinoitta, kipunoitta, kertaakaan heräämättä.

Mutta oliko siitä apua vaivaiseen vipuvarteeni??

Vasen olkapääni oli kipuillut jo viikkoja. Pujottauduin villakääryleeseen kahtena peräkkäisenä iltana, sen jälkeen kipu ei ole vaivannut. Muutaman viikon kuluttua oikea käsi oikutteli, puutui ikävästi iltaisin. Pari ehtoota handua hemputettuani muistin KipuAvun ja kiskaisin sen taas yöksi yökkärin alle - eipä sen koommin ole ollut tassuni tunnoton!

Pelleriiniä en käytä joka yö, mutta juuri puikoilta pudonneet unisukat otan jo ensi yöksi käyttöön. Nukun aina villasukat jalassa, raportoin myöhemmin mahdollisista vaikutuksista yöelämään... 

Vaikuttaa kuitenkin jo näillä näytteillä siltä, että uskallan ottaa puikoille kynsikkäät reumaiselle Appiukolle - mitään humpuukilankaa en hänelle kehtaisi taikakaluna tyrkyttääkään.

HUOM. Tämä EI OLE kaupallinen yhteistyö, vaan omakohtainen kokemus ja ihan jopa suositus. 👍


25 kommenttia:

 1. ISO kiitos vinkistä! Mä en ole neulonut yli vuoteen, mutta tällä langalla meinaan kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu!
   Aika moni on kuvannut lankaa vähän möykkyisen takkuiseksi, mutta omasta mielestäni juoksi hyvin ja oli mukavaa neuloa.

   Poista
 2. Jotenkin muistelisin kokeilleeni ko. lankaa vuosia sitten. Pisteli, mutta minulla ei tainnut olla noin hyviä ohjeita. Mahtavaa, jos/kun toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stansta!
   Jos löydät koekappaleesi, ota uudelleen käyttöön, josko vaatii vain totuttelua. Ihan intona täällä suunnittelen jos jonkinlaista lämmitintä eri tarkoitukisiin, saapa nähdä mitkä toteutuvat...

   Poista
 3. Ihanaa, että olet saanut KipuApu -villasta avun. Tein itselleni sormikkaat ilman kärkiä ja unisukat. Sormikkaista en saanut nivelrikkokipuihin apua, mutta unisukat ovat olleet jatkuvassa käytössä ja kyllä niillä jotain vaikutusta on. Kerran ovat olleet pesukoneessa ja huopuivat vähän tiukemmiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puikkonen!
   Nyt on Appiukon kynsikkäät puikoilla, teen Novitan Nalle ohjeella. Taitaa tulla aika reilut, ehkä pesäisen ne vielä ennen luovutusta...

   Poista
  2. Lankaa ei pitäisi pestä pesuaineilla. Marseille saippualla voi haaleassa vedessä puristella neulosta. Puhdistukseksi riittää tuulettaminen tai talvella lumipesu, kuten villavaalleille yleensäkin.

   Poista
  3. Kiitos Anonyymi! Juu, annoin appiukollekin ukaasin, että pesukoneeseen ei ole laittamista. :)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä, kuulostaa hyvältä 😊 niin ja näyttää myös 😊

  VastaaPoista
 5. Pitäisiköhän tehdä itselle kunnon unihaalari tuosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KatjaS!
   Muutaman yön jälkeen sanoisin, että voi tulla aika kuuma... Villasukat ainakin saavat verenkierron niin hyvin liikkeelle, että varpaita pitää välillä oikein jäähdytellä!

   Poista
 6. Olipa tehokasta 🤍 Ja kivan näköisiä myös 🤍 Voipi olla, että kokeilen minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu!
   Suosittelen, jos vaan paikkoja kolottaa. Ja jos ei nyt, niin sitten vanhuuden varaksi... ;)

   Poista
 7. Kiitos vinkistä, tämähän oli mielenkiintoinen juttu! Unisukkakokemuksia jään odottelemaan! Nimim. Aina villasukissa peiton alla

  VastaaPoista
 8. Ei antanut Bloggeri kommentoida omalla profiilillani (edellinen kommentti), katsotaan onnistuuko nyt. Asialla siis Tiinatei

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiinatei!
   Blogger on toisinaan omapäinen. Unisukilla on kyllä ihan selvästi vaikutusta. Teen hieman pidempikestoisen empiirisen tutkimuksen, mutta raportoin varmasti. :)

   Poista
 9. Tästä langasta ei ole poistettu hoitavia ainesosia. Kauniit neuleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi!
   Taisin ihan hiljan törmätä lankaan sinun blogissasi, ja sitten muutamassa muussakin. Olen vaikutteille altis - ja tässä tapauksessa siitä hyvin iloinen. :)

   Poista
 10. Kiitos vinkistä! Tilaukseen menee, niin usein sormia nipistelee ja varpaita palelee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati!
   Suosittelen! Enää ei varpaita palella! Aiemmin on talvikylmillä pitänyt vetää kolmetkin villasukat päällekkäin. Eipä tarvi enää! :)

   Poista
 11. Tämäpä kiinnostavaa. Täytyy varmaan kokeilla, kun kaikenlaisia vaivoja tuppaa olemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija!
   Suosittelen! Kunhan saan Appiukon kynsikkäät valmiiksi, suunnittelen jonkinmoisen virityksen alaselän hautomiseen...

   Poista
 12. Kiitos vinkistä! Tilattu on ja työn alla. Mielenkiintoista nähdä, kuinka vaikuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos HelmiNainen!
   Ole hyvä! :) Toivottavasti saat vaikuttavia neuleita sinäkin!

   Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!