Lukijat

sunnuntai 9. huhtikuuta 2023

Maata näkyvissä!

Pääsiäinen alkaa olla jo paremmalla puolella, toivotan silti (melkein myöhässä)
HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Palmusunnuntaina poikkesi trulleja enemmän kuin koskaan. Sillä tietty saattaa olla osuutensa, että Mies oli pihalla puuhailemassa ja huuteli kaikki raitilla rallattavat virpomaan. Tikkareita jäi, kaikki muut namuset huiskahtivat kuparipannuihin ja pikkuruisiin pärekoppiin. Nyt on tuoretta ja tervettä!!

"Maaliskuu maata näyttää, huhtikuu hulauttaa", väittää vanha kansa. Pitää ihan paikkansa, vaikka kelit ovatkin olleet varsin vaihtelevat viimeviikkoina: lunta, rakeita, vettä ja räntää, pakkasta ja lämpöasteita melkein vuoropäivinä.

Pihassa kulkuväylät ovat sulana, ja ehkä näillä lämpöasteilla kohta jo hulahtaakin. Lumien kadotessa tulee kaikenlaista yllättävää esiin. Esimerkiksi se, että kili-kalimaali ei kestä talven rasituksia...

Törröttävät pelargonivarret eivät ole kunniaksi nekään - syksyiset callunat kuivahtivat autotallissa, koskaan eivät ehtineet ruukkuihin asti.

Onneksi vielä pimenevä ilta piilottaa armollisesti roisit ruukut. Hämärä kuitenkin paljastaa kukkapenkkiin unohtuneet aurinkolamput, näyttävät todella korneilta iltapimeällä lumihangessa helottaessaan. 

Kumpi näky sitten lienee vähemmän nolottava... 

*

Pääsiäistä vietämme Imatralla. Täällä lunta on runsaammin kuin kotinurkissa vaikka varsin paljon etelämmässä ollaankin. Mies ja Pupunen humputtelevat kylpylässä, keilaradalla ja biljardipöydän äärellä, minä väännän huoneessa opinnäytetytötäni. Työrauha on taattu, toisin kuin jos pyörisimme pitkät pyhät kotinurkissa.

Iloa ja valoa päin!


14 kommenttia:

 1. Kevään tulo on niin parasta aikaa, kun maa alkaa pilkottaa ja vihreää nurmikko
  tupsua ilmaantuu esiin. Ja parasta on auringon lämmittävä voima.
  Kyllä se tästä nyt enenee onneksi!
  Kauniit virpovitsat!
  Aurinkoista pääsiäistä ja mukavia kevät hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivien Ilo!
   Nyt nietokset hupenevat hurjaa vauhtia, sinivuokkobongaus on alkanut!

   Poista
 2. Väkisinkin nosti hymyn huulille tuo maininta callunoista ;) Kuulostaa ihan minun touhuilta ;) Pystyn samaistumaan.
  Kilikalissa en ole huomannut talvihaittoja, mutta kivet, jotka olen maalannut akryylimaalilla ja lakannut päältä, eivät ole kaikki oikein hyvin kestäneet, vaikka olen viime vuosina jopa kanniskellut niitä ulkovarastoon talven ajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sartsa!
   Meitsillä on syksyisin aina sama ongelma: tulppaaninsipulit jäävät lykkimättä maahan (Mies löytää ne aina keväisin jostain jemmasta), callunat ovat jääneet aiemminkin ruukuttamatta, piha on täynnä talventörröttäjiä, kun en ehdi ennen lumentuloa katkomaan.
   No, se on kuitenkin iloista, että syyssade tai lumikuorma ei enää halkaise paviljongin kangaskatosta. Kolmannen haljenneen jälkeen en nimittäin enää ostanut uutta.

   Poista
 3. Ihana kevät. Teillä siellä aika paljon vielä lunta, verrattuna meille. Täällä melkein kaikki sulaneet 😊 mukavaa sunnuntaita sinulle 🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silkku!
   Nyt ovat täälläkin lumet saaneet kyytiä. Ihanaa vaihtaa talvijalkineet kevätpopoihin!!

   Poista
 4. Kyllä nyt saa lumi kyytiä. Meillä vielä 60-70 cm Nurmeksessa lunta. Nyt on lämmintä ollut 10 astetta ja ihan kuulee, kun lumi sulaa. Kauniita nuo virpomisvitsat. Meilläkin kävi kolme pupusta virpomassa ja Mimosa virpoi meidät lauantaina kun oltiin Joensuussa käymässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli!
   Ihanaa, että virpomisperinne on vielä voimissaan. Tosin ilmeisesti enempi vain maalla, moni kaupungissa asuva tuttu sanoi, ettei nähnyt Palmusunnuntaina ensimmäistäkään noitaa nurkissaan.

   Poista
 5. Ihanaa päästä kotinurkista piristymään eri ympäristöön. Hyviä pääsiäisenrippeitä. Iloa ja valoa kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puikkonen!
   Pieni piristys silloin tällöin auttaa kivasti jaksamaan talven yli. Ja nyt oli kiva lähteä pakoon kevätauringon ikkunakauhuja. Siinäpä sitä onkin taas urakkaa, kun pesee koko huushollin akkunat. Mutta ei ihan vielä...

   Poista
 6. Itäpuolelle kertyy aina valtavasti lunta, vai tuntuuko se vain siltä?
  Tsemppiä opinnäytteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi!
   Juu, lunta oli!! Ei kuitenkaan niin paljoa, että olisi sukset kannattanut ottaa mukaan. Mies oli haaveillut, että ehtisi vielä keväthangille. Ei ehtinyt.

   Poista
 7. Komeat ruukut sinulla on , kuitenkin talven kestäviä ilmeisesti . Pääsiäinen oli kaunis ei voi valittaa . Tsemppiä opinnäytteeseen .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila!
   Juu, ruukut kestää, maali ei. Ovat olleet varmaan jo 20 vuotta pihassa kesät, talvet. Mies jaksaa aina ihmetellä, miten ei onnistu niitä rikkomaan edes lumilingolla, vaikka monta kertaa on mennyt kylkiä raapien ohi...

   Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!