Lukijat

perjantai 12. toukokuuta 2023

Korjaussarja

Olin Vappuviikon Kuopion kupeessa Kelan uniapnea-kuntoutuksessa, OIKEIN onnistunut toteutus! Viikossa sai hirrrvittävän paljon uutta tietoa unesta, uniapneasta ja CPAP-laitteesta, lääkärin, sairaanhoitajan ja ravitsemusterapeutin henkilökohtaisen konsultaation, fysioterapeutin vetämiä liikuntatuokioita, vesijumppaa, vertaistukea ja - tietenkin - errrrinomaisen maukasta ruokaa. Myös vuode oli tosi hyvä, mikä ei TODELLAKAAN ole mikään itsestäänselvyys meikäläisen vipuvarrelle.

Jos joku vähänkään harkitsee vastaavaan osallistumista, SUOSITTELEN lämpimästi! Itse odotan jo kuntoutuksen toista jaksoa, ajoittuu loppuvuoteen.
.

Jos oltiin unen laatua korjaamassa, niin samaan syssyyn tein reissuiltapuhteena Joukahaisistakin korjatun version (vrt. edellinen postaus). Kuva kertoo kokoeron - tosin oikeasti se olisi vieläkin enemmän, Nalle-varteen lisäsin yhden kuviokerran verran silmukoita lisää (6 s).
.

Tällä kertaa kuviotkin onnistuivat ihan ohjeen mukaisesti, molemmissa varsissa samanmoiset. Ruokapöytään naamioituva ruskea lanka on Nallea, keltainen Gjestal Maijaa, menekki kaikkineen 104 g.

Reissatessa löytyy aina kaikenmoista kivaa kotiintuomista, niin nytkin. Pandan tehtaanmyymälästä toin ison kassillisen lempiherkkuani, lakua. Aina - ihan aina - Jyväskylän ohi ajettaessa on poikettava paikalliseen Taidelainaamoon, ja koskaan ei varmaankaan ole ihan tyhjin käsin kotiin lähdetty. Ei nytkään. 

Päivi Hintsasen Ancienne noblesse -sarjan Pihlajanmarjakeisarinna (2022) ja Mustikkakuningatar (2022) saivat sydämen sykkimään. Laitoin Miehelle WA-viestinä kuvan saatesanalla "Tykkäätkö?". Kun vastaukseksi tuli "Joo", teokset pakattiin tuotapikaa kuplamuoviin ja auton kyytiin. Kotona kysyin, mikä teoksissa viehätti. Mies sanoi, että pääsi helpoimmalla vastaamalla myöntävästi - kotiin minä toisin ne joka tapauksessa... No, tykkäsi kyllä ihan oikeastikin, kuulemma.

Hintsanen kuvaa tekniikkaansa (napattu kotisivulta):
Useimmiten sarjalliset vedokseni ovat valokuvapohjaista grafikkaa, jossa yhdistetään valokuvaa, skannattuja elementtejä, piirrosta ja maalausta sekä digitaalisesti että manuaalisesti. Uudemmissa teoksissani olen käyttänyt aiempaa enemmän maalauksellisuutta ja kollaasitekniikoita: kuvissa on edelleen pohjana valokuva, mutta skannattujen pintojen ja materiaalien lisäksi tekniikkana on ollut myös vesivärillä maalatut pinnat ja itse otettujen kuvien sekaan on poimittu materiaalia myös vanhoista arkistovalokuvista. 
.

Kotona alkaa seinillä olla jo vähän tungosta... Töpselipianon päältä löytyi passeli paikka, pitäisi vaan löytää uusi seinänpätkä väistyneillekin. Onneksi Jyväskylä on sen verran kaukana, että ihan kamalan usein ei tule poikettua!
.
*

Hyvää Äitienviikonloppua!
*

24 kommenttia:

 1. Hienot on taulut, mutta minä katsoin noita sukkia: Voi kun osaat tehdä niin tasaista jälkeä. Tosi nätit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puikkonen!
   Kirjoneuletta olikin yllättävän mukava tehdä kahdella värillä! Ehkä voisin vielä jotain muutakin yritellä...

   Poista
 2. Kävin lukemassa useamman postauksen, kiitos!
  Aurinkoista äitienpäiväviikonloppua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stansta!
   Mukavaa, että jorinani jaksoivat kiinnostaa! :D

   Poista
 3. Hienot taulut, tykkään! Nauratti tuo WA-keskustelu miehesi kanssa. Niin tuttua yksitavuisuutta, kun mies pääsee sillä tavoin helpommalla.
  Upeat sukat. Olet taitava.
  Aurinkoista äitienpäiväviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between!
   Jostain syystä Miehen viestit (WA, tekstarit, sähköpostit) ovat hyvin napakoita: lähinnä lyhenteitä ja animoituja kuvia... ;)

   Poista
 4. Kauniit erilaiset taulut, oikean puolinen viehätti minua enemmän🌸
  Olet taitava kutoja, ihanat sukat.
  Aurinkoista äitienpäivää💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivien Ilo!
   Itsekin ihastuin ensin Mustikkakuningattareen, mutta hän huusi Pihlajanmarjakeisarinnaa hovineidokseen...

   Poista
 5. Kauniit taulut! tauluja en ole ostanut aikoihin. Nyt rupesi kiinnostamaan ja tuo Taidelainaamo vuosien tauon jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos IsoGnu!
   Taidelainaamo on para keksintö sähkövalon ja penisilliinin jälkeen! :D

   Poista
 6. Voi jufe miten hieno kuntoutusjuttu sulla on ollut! Ihan oon ihmeissäni. Mulle aikoinaan vaan laitettiin äkkiä erilaisia maskeja naamalle: onks hyvä? Joku ei ollu ja joku oli. Siitä sitt yks malli laukkuun laitteen kanssa ja kotiin. Siinä se. Fiksuna mä tietysti osasin lukea ohjekirjan ja oon käyttäny laitetta jo monta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KristiinaS!
   Sinäkin voit hakea kuntoutuskurssille! Omassa ryhmässäni oli henkilöitä, joilla laite oli ollut jotain välillä ½ vuotta - 10+ vuotta. Jollakin taisi olla jo kolmas CPAP-laite menossa. Minähän en koskaan lue käyttöohjeita, mutta aika hyvin olen saanut omani pelaamaan - ja kurssilla tuki lisävinkkejä, niitä joita ei kuulemma käyttöohjeessakaan ole ollut. ;)

   Poista
 7. Siis KristiinaS kommentoi taas anonyyminä. Pah, mä en enää viitsi kommentoida mihinkään ku ei mitenkään voi pysyä päällä toi nimi-juttu. Oon kokeillu kaikkea, ja jossain se toimii mutta useimmissa ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitsillä oli samaa ongelmaa taannoin ja onnistuin se jotenkin poistamaan. En ole nyt ihan 100-varma, mutta kokeile: Asetukset => siellä ihan lopussa näkyy linkki Käyttäjäprofiili => Tallenna. Toivottavasti auttaa!

   Poista
 8. Wau mitkä sukat ja wau mitkä taulut 👍😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silkku!
   Tauluista saattaa olla sukkasia pidempi ilo. :)

   Poista
 9. Kauniit sukat, sellaiset juurevat, perinteinen kuvio ja perinteinen nimikin. Ihania tauluja! Taidelainaamosta olen joskus lukenut, mutta en ole sen tarkemmin asiaan perehtynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Purulaari!
   Taidelainaamot ovat ihan ehdottomasti tutustumisen arvoisia, jos vähänkään kiinnostaa tauluilla tai veistoksilla sisustaminen. Kympin tai parin kk-sijoituksella saa muutamassa vuodessa teoksen ihkaomaksi. Olen löytänyt ihan mielettömän ihania töitä Jyväskylän lisäksi myös Lappeenrannasta ja Tampereelta, mutta Lahdesta en koskaan, vaikka sielläkin olen useamman kerran piipahtanut. Myös tori.fi:stä saattaa löytää kivoja töitä usein tekijöiden itsensä kauppaamina.

   Poista
 10. Hiivatti soikoon! Poistin vahingossa Nilan kommentin, vaikka oli tarkoitus korjata omaa vastakommenttiani! Anteeksi ja kiitos kommentista Nila! Vastaukseni siihen olisi ollut:
  Kiitos Nila!
  Laku on parasta, mutta kyllä lähes kaikki muukin menee alas (liiankin liukkaasti)...

  VastaaPoista
 11. Kauniit sukat ! Hienosti sopii taulut tuohon pianon päällle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija!
   Niin kauniit sukat, että en ole raaskinut vielä käyttää! ;)

   Poista
 12. Kauniit sukat ja mielenkiintoinen taulu. Kuntoutus on aina hyvä juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Olifantti!
   Kuntoutus tuli kyllä hyvään saumaan, olo oli kaikin tavoin nuutunut. Nyt vaan paremmilla yöunilla kohti uusia seikkailuja!

   Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!