Lukijat

sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Kuusikko ja muita sukkia

Pah, viime vuonna valmistuneista on jäänyt yksi sukkapari kirjaamatta!

Istuin loppuvuodesta 3 päivää luennolla, mukaan piti ottaa sen verran perussukkaa monimutkaisempi malli, että selviäisin yksien sukkalankojen kuskaamisella. Malli Novitan palmikkosukka, arkistomalli keväältä 2010. Itselleni tein, langanmenekki 179 g.

Näiden myötä vuoden 2023 kokonaislangankulutus oli 3,082 kg. Niukasti tiristetty yli kolmen kilon. Aika hiljaista on ollut, eivät ole puikot kalkattaneet - eukko kyllä on, kalkattanut...
.

Alkuvuodestakaan en ihan kamalasti puikkoja heilutellut, mutta muutamat raidakkaat kuitenkin. Näissäkin iso koko (46-48), että samaa sukkaa saisi neuloa vähän pidempään... Langanmenekki yhteensä 427 g.

Korian Novita Outletista mukaan oli tarttunut pussillinen pätkävärjättyä, ajattelin kutaista sen pois ajelehtimasta. Juu, ihan oikein havainnoitu, sukkia on pariton määrä! Pussissa oli lankoja ilmeisesti ainakin kahdesta värjäyserästä, viiden sukan jälkeen pohjaväri vaihtui AIVAN eri sävyksi.

Langoista syntyi jännittäviä polkuja, joten keksinkin näille jo käyttäjät - mutta saavat odottaa jemmassa jouluun asti. Takasaumana yksinkertainen palmikko. Todennäköisesti vastaan ei kävele yksijalkaista, joten pariton sukka taitaa päätyä sytykkeeksi. Langanmenekki 401 g.
.

Töissä joutuu vaivaamaan sen verran päätään, että illat istuksii ihan mielikseen kutimen kanssa mitään ajattelematta. Taisin edellisten kanssa päästä palmikon makuun, joten samoilla ideoilla mentiin... Lyhytvartinen sivupalmikkosukka ei vaadi isommin aivoja, kunhan tarkistaa, että palmikko asettuu saman parin eri lavanlaidoille. Oransseja on kahdet, koska kerran sen unohdin... 

Sukkia putoili puikoilta tasaiseen tahtiin, väriä vain välissä vaihdoin - ja niin niistä kasvoi kokonainen kuusikko. Langanmenekki (16 pariin, koska neljä sukkaparia olen dokumentoinut jo aiemmin) 1,216 kg.
.
Joulukuusi.
.
Suopursuruosteen kourissa.
.
Iltaruskon aikaan.

Ilmassa mahdollisesti oleva pöly tai muu hiukkasmassa vaikuttaa ruskon syntyyn. (lähde: Wikipedia)
.
Purppurakuusi.
.
Pystyyn kuollut.

Lankakoriin oli kertynyt vain itselle mieluisia värejä, siksi ei ainoitakaan sinisiä tai violetteja. Näiden jälkeen tartuin virkkuukoukkuun, jotain mummomaista raportoitavaa sitten myöhemmin...


Shirley Temple on tehnyt taas valtavan määrän nuppuja!

Toivon oikein tosi viileää ja sateetonta ajanjaksoa aina juhannukseen asti, että kukkaloistosta saisi nauttia mahdollisimman pitkään!!

SULOISTA SUVEA!

15 kommenttia:

 1. Nyt on kuusimetsä kasvanut vauhdilla. Sukkaa pukkaa kivalla twistillä.

  VastaaPoista
 2. Hui miten mahdottomasti sukkia! Ja kaikki kivan värisiä:) Säästä vaan se pariton, sitähän voi käyttää jonkun toisen parittoman kanssa;) ei haittaa vaikka olisi eri väriset:)

  VastaaPoista
 3. Huh, mikä määrä sukkia! Säästä se pariton, sitä voi käyttää (koristella) joulusukkana T: Saukkis

  VastaaPoista
 4. Huh, ihan hengästyttää katsella, miten monta sukkaa on puikoiltasi putoillut!!
  Pätkävärjätyt ovat hauskoja. Älä heitä pois paritonta; sehän kelpaa vaikka joulusukaksi tai sitten sukaksi, johon lapset jättävät kirjeen joulupukille. Voi vielä koristella jouluiseksi.
  Kyllä alkukesän kukkaloisto jäi lyhytaikaiseksi, kun kaikki kukkivat vain lyhyen aikaa. Jospa Shirley Temple jaksaisi kukkia pitkään.

  VastaaPoista
 5. Melkoinen läjä, jota katsellessa... Joopa joo, arvostan! Kaunis tuo Shirly Temple, josta tuli mieleen, että olisikin mukava katsella niitä vanhoja leffoja. Mieluisaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Oi miten hurja määrä sukkia!

  VastaaPoista
 7. No nyt on sukkia valmistunut läjäpäin ja kaikki kauniita. Kivan näköinen asetelma, kun sukat on kuin kuusi konsanaan. Melkoista kukkaloistoakin sinulla. Riittää siis ihailtavaa sekä sisällä että ulkona.

  VastaaPoista
 8. Sinä vasta olet nopea neuloja! Mikä määrä hienoja sukkia!

  VastaaPoista
 9. Apua mikä määrä sukkia; hienot kuusikot niistä saa. Olet ollut todella ahkera. Hyvä sinä!

  VastaaPoista
 10. No huh-huh! Nyt on sukka poikineen. Uskomatonta! Olen sanaton. Nostan hattua ja jatkan niiden piirakoiden tekemistä vaikka noihin määriin en tule yltämään. Onneksi tämäkään ei ole kilpailu vaan ihan vain ajanviete.

  VastaaPoista
 11. Onpas kauniinvärisiä sukkia! Ja valtavasti. Tuhatjalkainen kiittää! Ja kaikki ystävät :)
  Pionien kukkiessa ei todellakaan toivo sadetta.

  VastaaPoista
 12. Hyvänen aika mikä määrä ihania sukkia. Olet ollut kyllä super ahkerana.
  Upeat palmikot noissa ensimmäisissä sukissa.

  VastaaPoista
 13. Hurja ja arvostettava määrä kauniita sukkia.

  VastaaPoista
 14. Oi kuinka ihania sukkia olet kutonut ♡ ostin itse eilen pari kerää lankaa jos sitä taas syksyn saapuessa innostuisi kutomaan.

  VastaaPoista
 15. No kyllä olet ollut ahkera 😀👍
  Hyvää juhannusta sinne teille 😸🌞🦋🐞

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!