Lukijat

keskiviikko 21. elokuuta 2024

Grillikatoksen päivitys

Juhannusta ei vietetty kotinurkissa, mutta sopivasti Jussin päiväksi sain grillikatoksen kesäkuntoon.

Kuva: Juustoportti YouTube

Kuopion unia-apneakurssin (syksyllä 2022) paluumatkalla poikkesin Pentik Outletiin. Tai varsinaisesti kyllä poikkesin Kuopion Juustoporttiin hakemaan kotiinviemisiksi leipäjuustoa, mutta kävinpä sitten samoista ovista Pentikilläkin pyörähtämässä.

Kuva: Pentik FB

Tykkään Pentikin kankaista (en niinkään astioista) ja iskinkin heti silmäni Fantasiaan, vain 10 €/m! Kun samaa kuosia löytyi myös valmistyynyliinoissa (10 €/kpl), pyyhelinnoissa (5 €/kpl) ja tarjottimissa (muistaakseni 15 €/kpl), pyyhälsin aika nopeasti pakka kainalossani myyntitiskille. 2,5 metriä, kiitos - sillä määrällä saisin uudet kapat grillikatoksen ikkunoihin.
.

Kuva: Pentik FB

Kangas lähti mukaani Mäntyharjulle (kesä 2023), viimeisen päivän viimeisillä tunneilla surautin pikaisesti kapat valmiiksi. Kotona tajusin virheeni: kankaan suikaloin kolmeksi soiroksi, mutta ikkunoita onkin neljä!! Ripustamatta jäivät, ronttasin vähin äänin sivuvinttiin...

Syksyllä 2023 pakersin lopputyötäni Imatralla, paluumatkalla poikkesin Korian Novita Outletiin ja Kuusankosken Pentik Outletiin, ovat kivasti melkein liki toisiaan. Onneksi poikkesin! Fantasiaa löytyii vielä rullatavarana, mutta vain 2 metrin pätkä ja sekin aika runttaantunut. Ostin tietty - samalla ankarasti mielessäni pohdin, minkä pituiset tekemäni kapat olivatkaan, aiemmin ostetusta kangaspalasta kun muistin pätkäisseeni palan pois.

No, kangaslöydöstä innostuneena etsin kotona SeiskaVeikka-koristani matchaavia värejä ja talven mittaan virkkailin joutohetkinä kasan muorinpalasia. Valmiit tilkkuset lojuivat pitkään odottaen inspiraatiota, yhdistävän värin päättäminen oli yllättävän vaikeaa. Lopulta kesän korvalla valitsin turvallisen vaaleanharmaan.
.

Kaikkiaan lappusia oli 8 eri väriä. Peitto koottiin satunnaisjärjestyksessä, mikä lappunen sattui sokkona käteen osumaan. Sen verran tietty suoritin valintaa ettei kahta samanväristä osunut vierekkäin, mutta muuten mentiin täysin tuurilla. Aika hyvin onnistui, vain muutamia samanvärisiä on kulmittain. 7*9 lappusta, peitteen koko 105*140 cm, langanmenekiksi kirjataan toukokuulle 975 g.
.

Alkukesästä (2024) kaivoin mittanauhan ja sivuvintissä piilotelleet kapat esiin: pituus 2,1 metriä. Voihan nekku, 10 cm kankaan pituudesta uupuu!
.

Päätin, että en anna asian haitata - jos yksi verho onkin vähän lyhyempi, hullu ei huomaa ja viisas ei virka mitään. Loppukankaasta sain sivupöydän eteen verhon, pöytäliinan ja pari tyynyä kaffeepöydän istuimille. Pieni pala odottaa vielä inspiraatiota.
.

Verhoja ripustaessani tajusin toisen mokani: kuviointi!!  Olen ollut joskus viime vuosituhannella muutaman kuukauden Hämeenlinnan Sokoksen kangasosastolla verhokangasmyyjänä. Olen vallan erinomainen kohdistamaan kuvioita pitkissä verhoissa, mutta eipä sitten kuvio-opit pälkähtäneet päähäni kappakankaita suikaloidessani... Näyttää IHAN kamalalta, mutta toivottavasti "hullu ei huomaa ja viisas ei virka mitään" pätee tässäkin...
.

Kuva: Katariina

Kovin montaa kertaa grillikatoksessa ei ole kesän mittaan oleiltu. Työkavereille piti järjestää lettukestit kesälomakauden alkamisen kunniaksi, mutta kun mittarin lukemat huitelivat liki 30 asteessa, ei voinut kuvitellakaan laittavansa tulia grillikatoksen pesään lettupannun alle. (Kuvassa näkyvä liesi on siis todellakin ihka aito puuhella hämmentävän "modernista" ilmeestään huolimatta.)
.

Kuva: Katariina

Kemut vaihtuivat lennossa mehukesteiksi, tarjolla oli hedelmiä, vihanneksia ja leipäjuustoa. Ja tuoremehuja. Kattauksesta tuli aika houkuttelevan näköinen, kiitos hedelmiä pilkkoneiden ja asetelleiden kollegoiden. (Kyllä, pistin vieraat hommiin!)
.

Kuva: Katariina
Ilmojen viilettyä on toki jo päästy letunpaistoonkin - kiitos kesähelteiden, pensasmustikat kypsyivät juuri sopivasti lettukauden alkuun.
.

Piha on ollut hunningolla läpi kesän, ehkä siitä suivaantuneena valkoinen puulilja Pretty Woman aukeni pinkkinä! Annan sen kuitenkin (vain tänä kesänä!) anteeksi, koska sopii Fantasian väritykseen...

Ja kuten lihavoiduista aikamääreistä voi huomata, vähän pitkissä kantimissa oli tämäkin projekti...

14 kommenttia:

  1. Voi ihanuuden ihanuus miten kaunis grillikota ja miten upea sisustus
    kaikkien värien ja somisteiden kera. Kerrassaan kaunista!
    Kyllä tuolla kelpaa kokkailla ja oleilla.
    Ja nam! mitkä tarjottavatkin teidän kekkereissä.

    VastaaPoista
  2. Miten sievät kukkakuosit! Pentikin tunnen vain astioistaan, en ole katsastanutkaan mitä muuta heillä olisi..

    VastaaPoista
  3. Kauniit kuosit ja herkullisen värikkäät tarjoilut! Nauratti, että tämä postaus olisi sopinut Repolaisen värihaasteeseen, jonka väri on parhaillaan violetti. ;)
    Elokuun jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Ihana tuo Pentikin kuosi, haluaisin tuommoisen tarjottimen mikä on tuossa toka kuvassa ♡

    VastaaPoista
  5. Kesään sopivia herkkuja on teillä ollut tarjolla, nam😍.
    Kivan bloginimen olet keksinyt!

    VastaaPoista
  6. No nyt on hieno grillikatos! <3 Kuosi miellyttää (hieman yllättäen) minuakin, vaikka en ole mikään varsinainen Pentik- fani.

    VastaaPoista
  7. Hitaasti hyvä tulee, sanoi vanha kansa, joka aina kaiken tietää. Ja valmista tuli ja myöskin kaunista, kaikki samaa sarjaa. Pienet kauneus virheet on vain elämän suola.

    VastaaPoista
  8. Todella kaunis grillikatos, kyllä 😊👍👍 ihana peitto, ihanat verhot. Kaikki on ihan nappiin 👍minun silmäni ei kyllä erota yhtään virhettä, kaikki on niin kaunista 🌞
    Sokoksen kangasosasto on minulle oikein tuttu. Olen syntynyt Hämeenlinnassa ja vietin hullun nuoruuteni siellä. Kävin useasti juuri tuolla Sokkarilla katselemassa ihania kankaita ja siihen aikaan oli kaavakirjoja joita tykkäsin selailla 😊
    Oi mikä herkkupöytä, nam 👍 varmasti maistui raikkaat hedelmät ym. kuumalla säällä 🌞

    VastaaPoista
  9. Ihanasti värikäs grillikatos. Tällä muutoksella menee monta kesää ihastella ja istuskella. Pentik on välillä kierrettävä kaukaa, aina jää jotain lapaseen =)

    VastaaPoista
  10. Kaunis grillikatos ja kaunista tuo kankaan kuosi. Upeat tarjoilut ja ihan silmänruokanakin maistuu hyvältä.

    VastaaPoista
  11. Projektisi on edennyt huolella ja hartaasti. Lopputulos on mitä kaunein - aivan ihana kangas. Ihanasti elävöittää grillikatosta. Sinne kelpaa työkavereita kutsua.

    VastaaPoista
  12. Miten kaunis värimaailma: verhot ja virkattu peitto mätsäävät kauniisti yhteen, samoin lilja. Hedelmä-vihannes-tarjoilu on tosi houkuttava.Nam.

    VastaaPoista
  13. Magee grillausmesta. Ja miten herkullista kaikki tarjoilut. Kelpais mullekin. Ei niitä verhojen mittoja ja stemmauksia ehdi syödessä katsomaan ja masu täynnä herkkuja ei enää huomioi vaikka näkiskin. Kunhan itse unohdat nuo niin kaikki on vallan mainiosti.

    VastaaPoista
  14. Sinä teit Pentikistä vielä kauniimman kuin se onkaan - sopii siis täydellisesti!
    Olen pitänyt kuoseja liian voimakkaina - mutta väärässä ollut - suorastaan täydellistä! Grillikatoksenne on kyllä todellinen unelmien patio ja fiksu emäntä loihtii lämpötilaan sopivat tarjoilut. Empä ole koskaan noin modernia puuhellaakaan nähnyt - kiitos... tätä oli ihanaa lukea ja kuvia tutkia syyskuun ensimmäisenä aamuna, kun oikeasti tuntuu, että kesälle tuli heitettyä tässä viikonlopussa hyvästit! Iloa syksyiseen eloosi!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!