Lukijat

torstai 2. elokuuta 2012

2 * hyvä päivä !!

2 * Miehen vapaapäivä!! 2 * pihapäivä!! 2 *tuloksellinen päivä!

2 * HYVÄ PÄIVÄ!!!

 Portin tukkinut murskekasa on huvennut alle puoleen!!

Tiistaina oli ihan erinomainen keli pihapuuhiin. Ja kyllä niitä sitten tehtiinkin - aamuvarhaiseta iltasaunaan. Etupiha ja grillikatoksen seutu on revitty kaiken valtaavasta inhasti luikertelevasta rikkakasvista, nurmikon ja murskeen raja on rajattu kierrätystiilin, kaikki kompostimulta viimeistäkin kananmunakuorenpuolikasta myöden on juntattu maahan ja uudet nurmikonsiemenet kylvetty.

[Sivuhuomautus: Huomatkaa, alasleikattu orapihlaja-aita on lähtenyt kasvuun - ja elämänlanka siellä lomassa...]

Tämän verran jäi ekana päivänä tekemättä (rapun reuna, paikka pyörätelineelle, n. 2,5 * 2,5 m). Viimeiset tiilet piti levitellä nurtsille, tarkastaa riittävätkö - vai pitääkö purkaa myös alakerran leivinuuni... Ei tarvitse!!

Eiliselle oli luvattu vesisadetta liki koko päiväksi, joten tästä ei seuraavana aamuna alettu kuoria nurmea, levittelellä viiraa, ajaa mursketta, latoa tiiliä. Sen sijaan tehtiin jotain ihan muuta!!

Joku ehkä vielä muistaa kevättakkiostokseni yli 3 kk takaa?? Ja ajatellut, ettei se akka oikeasti mitään ostanut, kunhan vaan nappasi kuvan Clasun kotisivuilta??

Ehei, kevätpalttoo ostettiin kyllä! Se on vaan levännyt naftaliinissa eilisaamuun asti grillikatoksen takana... Mies on tehnyt KAIKKENSA (mm. pantannut murskekuorman tilaamista viikkotolkulla!!), ettei mokomaa härveliä pihaan pystetettäisi - Miehen sanoin: "HIRVEÄ, TYYLITÖN, JÄTTIKOKOINEN TALIPALLOTELINE"!

Liekö mielleyhtymällä yhteyttä laatikon päällä lojuneisiin hetken hempeydenpuuskassa hankittuihin lintuhäkkyröihin? Joku muu ehkä muistaa myös inhoni kaikkia lintuja kohtaan?

Ajatus auringonkukansiemenautomaattien putsauksesta talven jäljiltä on ollut niin ÄLLÖ, että vasta eilen sain tartuttua toimeen, noin metrin mittaisin varsin varustetut kumihansikkaat löydettyäni. Kahdeksan (8) tunnin liotus liki laimentamattomassa Klorite-liemessä sai kyllä automaattien maalipinnan aika ikävän näköiseksi... Mutta putsaukseen oli syynsä!

Sillä... Viimein eilen aamulla koirien kanssa lenkille lähtiessään kiroilematon Mies tokaisi: "Pura se HELVETIN HÄKKYRÄ laatikostaan, katsotaan viedäänkö suoraan romunkeräykseen!"

Tein töitä käskettyä! VIIMEINKIN!! Oli kyllä jäädä osat laatikkoon, mehiläiset olivat löytäneet sieltä hyvän, RAUHALLISEN pesäpaikan! Pesä siirtyi pitkävartisten grillipihtien avustuksella metsikön puolelle...

Paviljonkia kootessa Mies iloitsi ruuvien laatua: "Ruostuvat takuulla parissa vuodessa poikki, saadaan sitten viedä metallinkeräykseen!". 

Paikka, johon paviljongin olin suunnitellut, ei ollutkaan kovin onnistunut: ei näyttänyt sopusointuiselta ja lisäksi paikalla oli paljon maakiviä. Retuutimme sen grillikatoksen "etupuolelle" (kadun suuntaan). 

Parempi! Lyhtypylväs keskellä paviljonkia saattaa näyttää oudolta, mutta Mies hyväksyi sijainnin: "Ei mitään JÄRKEÄ pilata nurmikkoa ekalta ehdotetulta paikalta, tässä setään tehdyn kiveyksen voi hyödyntää uudelleeen, kun tuuli vie KAMMOTUKSEN tai se RUOSTUU PYSTYYN ja on PAKKO hävittää."

Tällä kohtaa oli talon ostaessamme suihkulähde, liuskekiviä ja kukkapenkkejä. Kaikki purettiin jo vuosia sitten: suihkulähde oli (Miehen sanoin) "sammakonkutuallas" (pihassa hyppi yönmustia sammakoita), kiveys oli liki umpeenkasvanut, kukat ihania, muta VÄÄRÄN värisiä (kierrätettiin sukulaisille).

OK, hommat jatkuvat taas seuraavina vapaapäivinä! Nurtsi ylös, viirat, paviljongin kiinnitys maahan, kestopuuta rajaamaan (tiilethän loppuivat...), mursketta, aiemmat liuskekivet takaisin, kärhöt pystytolppiin, puutarhapöydän halkaisu (jotta saadaan valotolpan ympärille), tuolit, amppeleita...

Hah, näen jo silmissäni paviljongin jouluvalaistuksessaan!! (Ja tässä vaiheessa taisi Mieskin lämmetä sanoessaan; "Hei, grillikatoksestahan saa tähän sähköt jouluvaloille, saisikohan ne liitettyä tolpan valaistukseen, niin voi säätää sisätiloista...?"

Sadetta ei vaan kuulunut, lähdimme silti Bauhausiin. Lapio, haravanvarsi, maalisuteja - ja AURINKOKIVET!

Hah, saunan jälkeen työn jälkiä ihaillessani totesin kiveyksen olevan keturallaan, Suorassa kyllä mökkyrän seinään nähden, kun taas "murskepolku" puolestaan EI ole 90 asteen kulmassa siihen nähden...  Pakko purkaa ja vähän sovitella - tai mielenrauha seuraavaksi 30 vuodeksi on menetetty!!

Ei kuitenkaan saunan päälle, lepohetki oli ansaittu!!

JATKUU... (jonain päivänä)

8 kommenttia:

  1. Ihana tuo "helvetin häkkyrä" :D Onko mistä ostettu? myöskin uudet hiekotukset ja kivetykset näyttää tosi hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Olipas vauhtia tässä potauksessa. Teillä taitaa olla energiaa vaikka muille jakaa :)Kiitos tästä jakamisesta!

    VastaaPoista
  3. Täälläkin olisi viitisen tonnia pihakiviä asteltavana sekä pari autokuorma soraa ja kivituhkaa levitettävänä. Tuolla energialla voisitte pyyhältää meidänkin pihallamme muutaman päivän, niin hommat hoituisivat. :D Aurinkokivet ovat ihanat!

    VastaaPoista
  4. Olettepas olleet ahkeria ja hyvää jälkeä saaneet aikaan.
    Minäkin tarvitsisin edes pienen osan teidän energiastanne:)

    VastaaPoista
  5. Voi tuota vaihtia ja vallatonta sanailua =D

    Ahkeroineet olette ja paljon aikaiseksi saaneet!

    VastaaPoista
  6. Huh, minulla tuli hiki jo lukiessa!!
    Ihanaa jälkeä olette saaneet aikaan.
    Tuo katoksen pystytys on kuin meiltä, sillä erotuksella, että en ole vielä onnistunut puhumaan miestäni ympäri siihen hommaan.....kohta kesä on ohi, ehkä me sitten ensi kesänä?
    Makea keksintö tuo lamppu tuolla sisällä!

    VastaaPoista
  7. Ootte kyllä reippaita :) Itsekin haaveilen paviljongista, ehkä joku päivä :) Et usko, mutta kun näin tuon rungon, tuli heti mieleen joulu ;)

    VastaaPoista
  8. Kiitos Mehtäemäntä, Auli, Tiinatei, Tarutikki, Matonkude, Rva Kivitikka ja Anna! :o)
    *
    Paviljonki on Clas Ohlsonilta. Käväisin just pari pv sitten, hinta nyt tarjouksessa n. 120 euroa. Kannattipa ostaa täydellä hinnalla grillikatoksen taakse hautumaan...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!