Lukijat

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Tauluvaihtoja

Nyt kun olohuoneen matot on pyykätty ja saatu ihan kuiviksikin, siivosin taas vähän perusteellisemmin. Samalla tuli porailtua tauluillekin koukut maalattuun tiiliseinään. Tai oikeammin koukku, yksikössä.

ENNEN MAALAUSTA
Aiemmin sohvan päällä oli kolme taulua, koska muutettaessa seinässä oli kolme naulaa. Helppoa ja yksinkertaista! Sen verran virittelin taulujen ripustuksia, että sain yläreunat samalle korkeudelle. Valitettavasti ei nyt löytynyt sellaista ENNEN-kuvaa, jossa taulut näkyisivät kokonaisuudessaan.

JA MAALAUKSEN JÄLKEEN
Nyt ei huvittanut ripustaa tummia tauluja takaisin, keveämpää ilmettä kaipasin!

Lauri Lounelan Kiinalainen maisema (pastelli, 2007) siirrettiin yläkerrasta paraatipaikalle. Tykkään! Tai siis tykkäsin hetken aikaa...

Kun taulu oli ripustettu, suunnittelin ääneen tekeväni sohvalle uudet tyynyt, joihin poimin värit taulusta. Siihen Mies ehdotti, että tekisin tyynyt valkaisemattomasta lakanakankaasta, koirat kun kuitenkin saisivat tyynyt muutamassa viikossa täsmälleen taulun kuosiin.

Jotenkin siinä vaan tunnelma laski...

Lempparitauluni Erkki Mikkolan Minä-poika! (tempera + öljy, 1970-1987) siirtyi eteisen seinälle. Juu-u, korkealla on, mutta ei siitä mitään selkänojaa ollut tarkoituskaan tehdä. Nytkin istuja kolistelee päällään taulua, jos ei huomaa varoa.

Jaa paikan järkevyys? Vähintäänkin kyseenalainen. Mutta kun en ole saanut tähän suunnittelemaani tilkkutyötä aikaiseksi, tuskin sitä vielä hetkeen saankaan...Ja tässä nyt vaan sattui sopivasti olemaan tilaa ja seinät alkavat olla jo aika täynnä. Muut kaksi taulua (Piirainen ja Palmu) etsivät vielä paikkojaan...

Ja kauempaa katsoen mittasuhteet "normalisoituvat".

Kuvassa näkyy muuten jälleen malliesimerkki siitä, että mitään ei kannattaisi hankkia mittoja ottamatta ihan vain koska "näyttää niin hirmukivalta". Ikean matot. En tiedä, kuinka järkevää on pitää talon ainoaa silkkimattoa kynnysmattona, mutta millään muulla tavalla en saanut mattojakoa menemään nätisti.

Mutta on ne silti hirmukivat, ne matot!!

PS. Äh, koitan jatkossa välttää yöllä sisäkuvien ottoa, väreistä tulee ihan omituisia!

5 kommenttia:

 1. Tuo olohuoneen taulu on tosi kaunis! Ihanat hempeät värit!
  Älä anna miehesi laannuttaa intoasi tehdä sävyyn sopivia tyynyjä, hyvä siitä tulee!

  VastaaPoista
 2. Tuo olkkarin taulu on kyllä todellakin upea.

  sinulle olisi haaste miun blogissa..tekemistä siis tällekkin keskiviikolle jos ei vaikka tyynyjen teko saakkaan tulta alleen ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Rva Kivitikka & Mehtäemäntä! :o)
  Kiitos haasteesta, palaan asiaan...! ;o)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana tuo Minä-poika, siinä on asenne kohdillaan :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos Wee Piglet! :o)
  Täsmälleen samaa mieltä, vastustamatonta uhoa! ;o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!