Lukijat

tiistai 28. elokuuta 2012

Mankelinurkka

Eilinen kellariepätoivo ei suoranaisesti liity tähän juttuun - ainoastaan osittain, limittäin ja lomittain ja ensisijaisesti silloinkin vain sijaintinsa puolesta. Kellari kun sijaitsee - hmmmm - kellarissa. Parin viikon takainen, pitkään suunniteltu pakastimen siirto koiranruokakellariin on varsinaisesti koko operaation alkuunpaneva voima.

Pakastimelta vapautuneeseen tilaan, liki vesipistettä, pesukonetta ja kuivausrumpua, oli tarkoitus tehdä paikka mankelille. Tähän asti se on tönöttänyt takkahuoneessa (takka on oikeasti leivinuuni ja huone lähinnä vain ylimääräisten huonekalujen varastointitila).

ENNEN
Toissapäivänä suuresti hehkutettu Miehen loistokas älynväläys liittyy juuri tähän. Kysyi, haluanko ihan OIKEASTI mankeloida pimeässä, ahtaassa nurkassa, kellarituulikaapin oven takana. Kun metrin päässä olisi ihan väljää tyhjää tilaa ja ikkunoitakin kahteen suuntaan.

Tässä nurkassa on talon rakentaneella Timo-isännällä ollut nikkarointipöytä. Ja Miehelläkin oli alkuvuosina, kunnes siirsi työpisteensä autotalliin. Sen jälkeen nurkassa on säilytetty milloin mitäkin päristintä ruohonleikkurista lumilinkoon, toiminut mopon parkkipaikkanakin...

VÄLIVAIHEESSA
Huonetta olemme kutsuneet VERSTAAKSI - ja ehkä juuri nimestä johtuen en ole TAJUNNUT, että voisin ottaa tilan muuhun käyttöön remonttia odotellessa...


Kellarisisustussuunnitelmassani tähän on piirretty paikka teräspintaiselle pesupöydälle lavuaareineen ja suihkuhanoineen (kuva: IKEA), tason alla  kierrätyspiste, pesukone ja kuivausrumpu (ja sille seinälle, jossa ne nyt ovat ja pakastin OLI, on suunnitelmissani liukuovikaapistoa koko seinän pituudelta [reilut 3 m] Miehen harrastekamppeille sekä ISO siivouskomero).

JÄLKEEN
Ta-daa!! Nyt nurkassa on VÄLIAIKAISRATKAISUNA pyykinkäsittelynurkka: silityspiste, mankeli ja likapyykin lajittelu. Parin päivän kokemuksella sanoisin, että toimii varsin hyvin!!!

Miehen älynväläyksen jälkeen piirsin alle viidessä minuutissa uuden suunnitelman ja lähdimme Ikeaan. Piirros perustui Ikean keittiökaapistoihin, mutta päätimme ONNEKSI kiertää ensin poistopisteen kautta. Sieltä Mies bongasi koivuisen kylpyhuonekalusteen jalustan, jonka totesimme varsin käyttökelpoiseksi. Nopea kalkulointi puhelimen laskimella varmisti, että alle mahtuu juuri ja juuri 3 Antonius-runkoa.

Unohdin ekan suunnitelman ja lennossa päädyimme tähän ratkaisuun. Hinta jäi huomattavan edulliseksi, ja Antoniuksille löytyy aina uusiokäyttöä sitten joskus aikanaan, kun tämä saa väistyä teräspöydän tieltä.

Numerot olen ostanut jo vuosia sitten Stockan alesta, ihan juuri tähän tarkoitukseen - tosin sen ALKUPERÄISSUUNNITELMAN ihan oikeiden laatikostojen etusarjoihin. Vasempaan ylälaatikkoon pitää hankkia vielä iso S (silitettävät), oikealle iso M (mankeloitavat).

Bauhausista haimme ikilevytason, ihastuin kulahtanutta heinäladon seinää imitoivaan versioon. Kun kellari nyt on "vähän" rustiikkinen, saa pöytäpintakin olla vähän krouvimpi. Koivukehikko piti sävyttää OsmoColorin Poppelilla, mutta pienin purkkikoko oli loppunut, enkä raaskinut ostaa isompaa nurkkiin pyörimään.

Rohkeasti päätin kokeilla (väliäikaisratkaisu, näääääs) Liberon Bloom kookosmaalia, sävy sammal. Maalaaminen oli just niin ällöä kuin maalaaminen aina on, mutta maali tuoksui ihan oikeasti kookokselle ja lopputulos oli odotettua parempi. Siitä innostuneena sudin myös betoniset ikkunalaudat, joista tuli mattapintaisina tosi kivan näköiset. Saviset.

Kuvan tussi on kaalelisaumojen valkomaalia. Ihana tuote!! Hih, oli niin kiva piirrellä seiniin...

Hii-haa, lopultakin sain muutaman pläkkipeltilootankin käyttöön!! Niitä löytyy suunnaton valikoima ihan vain tulevaa kodinhoitohuonetta varten!! Kellarisisutussuunnitelmassani ovat ison valkoisen kaapin hyllyillä...

Tällä haavaa kyseinen, reippaasti yli kaksimetrinen kaappi on vielä mökillä, mutta siirtyy aikanaan kodinhoitohuoneeseen...(Hah, sitten eläkkeellä, kun OIKEA kellariremppa on edennyt siihen pisteeseen.)

Pläkkipeltivaasit ovat muisto häistämme - olivat marjovilla pihlajanoksilla täytettyinä ruokapöydissä. Nyt lykkäsin niihin hopealankaa - en tiedä, miten kestävät sisätiloissa. Keraamiset kurpitsat ovat työpaikan ravintolan somisteiden poistomyynnistä 1€/kpl - myös aikoja sitten hankitut, LÖYTYIVÄT koiranruokakellaria siivotessa...

Radio on ihan ehdoton silittäessä!! Näppärän kokoisen vekottimen on Äiti joskus antanut Miehelle lahjaksi.

Myös pyykkilauta on jo vuosien takainen löytö huuto.netistä. Sekin on odottanut vain kodinhoitohuonetta ja käyttöönottoa.

Ainoa uusi hankinta (pöydän lisäksi) on Laundry Service -koukku, koska TIEDÄN Miehen vielä mankuvan lajittelun monimutkaisuutta. Tosiasiassa meillä on kyllä enemmän käytetyt pyykkikopat niin ylä- kuin keskikerrassakin, tuskinpa koukkuun lenkkipaitaa kummoisempaa ripustellaan...

Pientä viimeistelyä vaatii vielä! Pitää löytää ne puukirjaimet (S&M), matoksi haluaisin puuritilän ja ihan ehdottomasti pitää hankkia Jovelan emännän suosittelemaa silitysvettä. Pikaremppaa juhlistamaan!!! Sitä eilen kyselin Helsingin Stockmannin myyjiltä, jotka monttu auki ihmettelivät, mitä se sellainen on... Ei siis löytynyt.

Illalla tilasin vielä peltikyltin nettikauppa Sisustus Wanha Aliinasta, kun kierros tavallisissa putiikeissa ei tuottanut tulosta.

Ja sitten, kun aika jättää Miehen vanhasta silitysraudasta, kruunaan koko komeuden vempeleellä, jossa on automaattinen virrankatkaisu. Tarpeesta olisi aihetta ihan omaan tarinaansa...

PS. Voin VAKUUTTAA, ettei muihin remonttia odottaviinn tiloihin ole varastoituna samanlaista "sitten kun" -tavarapaljoutta!! Minä nyt vaan satun RRRRRAKASTAMAAN pyykkäystä ja silitystä, ja olen unelmoinut isosta ihanasta kodinhoitohuoneesta jo vuosia! Sitäpaitsi osa roinasta on jäämistöä "pläkkipeltiaikakaudeltani", en vaan ole raaskinut luopua...

19 kommenttia:

 1. Voi mahoton taas kerran, miten hienoa jälkeä!! Kateus tuli vaikka inhoan tuota pyykkishowta. Mistä nuo pyykkipojat ovat, vai luinko huolimattomasti ? Ideoita tuli roppakaupalla. En mä tiennyt tuollaisesta laatansaumamaalikynästäkään.... Olet kyllä huipputehopakkaus !

  VastaaPoista
 2. No jestas, ei ihme että olit innoissasi. Näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 3. Mahtava tuli! Voin muuten kertoa, että meillä ei olis mitenkään tilapäinen tälläinen ratkaisu - vaan ihan ikionnellinen olisin iäti näin hulppeista ja kauniista tiloista!
  Jännityksellä odotan sitä tulevaa kodinhoitohuonettasi, se on varmaan 'pala taivasta'
  <3

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvältä näyttää, ja helppo varmasti hoidella sitten pyykit sekä silitykset.

  Se Ikean poistopistenurkka on aivan mahtava, sieltä on aina löytynyt jotain tarpeellista ja kätevää. Viimeksikin menin Ikeaan ostamaan miehelle lahjaa, ja oli jo etukäteen mielessä minkä systeemin ostan ja hain sen, vaan mitenkäs lopulta kävikään. Poistopisteestä löysin toisen, vielä paremmin tarkoitukseen sopivan tuotteen ja sehän sieltä sitten lähti mukaan eikä se mitä olin etukäteen ajatellut.

  VastaaPoista
 5. Tosi upea lopputulos! Kyllä tuolla kelpaa nyt silittää ja pyykätä.
  Miehelleni aina selitän, että kyllä minäkin silittäisin ja mankeloisin, jos vaan olisi hyvä paikka!! Näillä verukkeilla mennään, en taida uskaltaa näyttää tätä postaustasi hänelle :-)

  VastaaPoista
 6. Pikkaisenko on hieno mankelointi- ja pyykkäyspaikka! Ei tällaisia kuvia pitäis ees katella, kun tulee heti tunne, että mulle kans:)

  VastaaPoista
 7. Wau. Teidän kelri on kyllä ihan mun unemani :) Väliaikaisratkaisuineen. Minulla on ollut vähän sama periaate. Kun tehdään, tehdään kunnolla ja lopullista. Pitäisi varmaan harkita väliaikaisratkaisujakin kun tuostakin tuli noin upea!

  VastaaPoista
 8. Likapyykinsäilytysteline näyttää hulppealta :) Voisin soveltaa ideaa muussa säilytyksessä. Kauniit korit kaikelle askartelumateriaalillle, kankaille ja langoille...hmm...

  VastaaPoista
 9. Hitsin hienoa ja näppärää, wau!!!

  VastaaPoista
 10. No johan olikin näppärä väliaikaisratkaisu. Mulle kävis tuollanen ihan pysyväistarkoituksenakin ;o)

  Kaikkea ihanaa pientä ja tarpeellista sieltä pyykihuoltoasemalta löytyykin. Ja tuon silitysrauta aikakatkaisimella haluamisen ymmärrän hyvin.

  VastaaPoista
 11. Kiitos Mäntylän mummi, Terhi, Katjainkeri, Wee Piglet, Rva Kivitikka, Konnadonna, Laura, Meke, Pohdiskelija ja Matonkude! :o)
  *
  Pyykkipojat ovat tuliainen Saksasta Manufactum -lifestylerautakaupasta, joka toimittaa tuotteita myös netin kautta: http://www.manufactum.de/home.html
  Pyykkipoikavalikoima löytyy täältä: http://www.manufactum.de/suche/?q=W%C3%A4scheklammer&p=1
  *
  Pussillinen (50 kpl) maksoi (ja maksaa edelleen) 5,80 €. Kotimaisissa nettikaupoissa 12 kappaleen 8 €:n hinta tuntuu aika suolaiselta Saksan hintatasoon verrattuna...

  VastaaPoista
 12. Tulipa hyvän ja toimivan näköinen.

  VastaaPoista
 13. Upean näköinen lopputulos :)

  VastaaPoista
 14. Jukra! Tämä on hienosti toteutettu ja noi numerolaatikot on loistoidea! Mistä nuo laatikot on? Ikeastako vai miten ne niin passelisti tuohon rakenteeseen istuu? Kaipaisin meinaan jotain vastaavaa järjestelmää sen isomman pöydän alle, jonka päällä viikkailen ja puuhailen muuten.

  VastaaPoista
 15. Kiitos Päivi, Kisa ja Jovelan emäntä! :o)
  Juu, laatikot runkoineen (L44*S54*K70) ovat IKEAsta, Antonius järjestelmää. Ihana systeemi, meiltä löytyy sitä ihan joka kaapista ja komerosta - en osaisi enää elää ilman! ;o)

  VastaaPoista
 16. Ihan huikean nättiä sulla niin miun näköistä paitsi mulla on ihan karmean näköistä tällä hetkellä, mutta toivossa on hyvä elää sano lapamato, tuo pyykkinurkkaus on ihan huikean hieno terkuin Näkkäri

  VastaaPoista
 17. Se on sitten kumijalka laitettava alle ja karautettava Ikeaan. Kiitos tuhannesti vinkistä!

  VastaaPoista
 18. oi että miten upelta näyttää! Törmäsin tänne ekaa kertaa ja todellakin tulen uudelleen :D

  VastaaPoista
 19. Kiitos Maara/Näkkäri ja Sari - ja tervetuloa!
  Ole hyvä Jovelan emäntä, ilo on minun puolellani! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!