Lukijat

torstai 4. joulukuuta 2014

Kynttilä servetin alla - tai sinne päin

Ovatko pöytäkynttilöiden hinnat jotenkin räjähdysmäisesti nousseet?? Olen katsellut vähän siellä ja täällä - enkä ole raaskinnut ostaa. Tarve olisi, kaikki vanhat varastoni ovat haihtuneet savuna ilmaan! (Kuva: googgeloitu ties mistä)

Noooo, myönnettäköön, että edellisiä täydennysostoja ei ole tehty ihan viimeviikkoina, muttei  markka-ajalta kuitenkaan! Eli hintatietoisuuteni ei välttämättä ollut ihan tätä päivää...

Niin tai näin, kynttilöitä nyt kuitenkin oli saatava! Muuan ystävätär on useampaan kertaan kehunut Havin tehtaanmyymälää Riihimäellä, joten sinne käänsin kärryn keulan!

Olihan siellä kynttilöitä, ihan kilokaupalla!! Pöytäkynttilät (2-laatu) 3,60 euron kilohintaan - alle 2-kympillä sai 5,5 kiloa parafiinia/stariinia (?) ja muutaman metrin sydänlankaa. Hyvä ostos!

Vaikka Mies kyllä kehtasi epäillä kynttilöiden edullisuutta - ajella nyt 170 km muutaman euron säästääkseen. Vaan sitten vasta kauhistuikin, kun sanoin voivani ihan hyvin käyttää veronpalautukseni liekin lämpöön ja lepatukseen - luuli pahalainen, että olin hassannut koko potin kynttilöihin!

Ehei, loput menivät servetteihin!! Hah-hah-haa! B-laatua sai varsin hyvään pakettihintaan!

Kyllä näillä ainakin joulun yli pitäisi selvitä!! Ja ajella sitten uudestaan...

No, mieliala vähän laski, kun palattuani totesin lähikaupassa, etteivät ne Havin priimatkaan niin kovin tyyriitä olekaan - olen vissiin silmäillyt vain erikoisliikkeiden erikoiskynttilöitä...? Mutta ostinpahan kotimaista - ja se, jos mikä, lämmittää ja lepattaa mieltä!

18 kommenttia:

 1. Kiitos muistutuksesta! Tulinpa kurkanneksi varastolaatikkoon...neljä kälyistä kruunukynttilää! Mihin ne ikean kaksi isoa laatikollista on meneet?? Tuikuista ja pöytäkynttilöistä ei kannata puhuakaan, viimeiset menossa :/
  Huomenna kaupoille, siis!!

  VastaaPoista
 2. Totta, itsekkin joskus marmattanut kynttilöiden hinnoista :D Tosin olen tehnyt sen havainnon että hyvin usein kalliit kynttilät ovat huonoja, palavat todella nopeasti.

  VastaaPoista
 3. Pitäskin käydä pitkästä aikaa…servettivarastot huvennu!

  VastaaPoista
 4. Olen tuolla muutamaan otteeseen käynytkin. Hyvä paikka :-)
  Käy ihmeessä myös Hollolassa Finnmarilla, varaa aikaa, siellä on PALJON muutakin kun kynttilöitä! Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä!! :oD
   Aika harvoin ajelen Lahden suunnalla, mutta tuonnehan kannattaa ilman muuta poiketa!
   Mies (joka paremmin tietoinen tehtaanmyymälöistä ja muista kohteista) muisti Drockilan pajan Orimattilassa, mutta hänkään ei tiennyt tuosta Finnmarista. ;o)

   Poista
 5. Samaa olen miettinyt kynttilöiden hinnoista. Minulla oli jossakin vaiheessa niin paljon kynttilöitä varastossa, että annoin jopa miehelleni luvan estää minua ostamasta lisää, jos vain olisi mukana sellaisella kauppareissulla. Nyt niitä pitäisi varastoja täydentää.

  VastaaPoista
 6. Ihania ja tarpeellisia ostoksia! Mullakin kynttilät vääränvärisiä, mut mennään näillä nyt... Josko ens viikolla kauppaan innostuis. :D

  VastaaPoista
 7. Tuonne Finnmarille kannattaa kyllä poiketa, sieltä löytyy kaiken muun kivan lisäksi myös kilokynttilöitä! Vaikka se taitaa olla hollolan puolta, niin se on ihan hesa-lahti moottoritien vieressä, kohtuullisen helppo löytää!

  VastaaPoista
 8. Minulla tulee hamstrattua aina joulun jälkeen Ikeasta. Ainakin tuolla Ruotsin puolella myyvät tosi edullisesti silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikean tarjontaa meitsin vanha varasto pääosin oli... ;o)
   Tässä joku postaus sitten oli puhe kynttilöiden nokeamisesta. Isossa ulkolyhdyssä oli iso ikealainen, lasit niin mustat, ettei läpi näkynyt! Tosin nämä kostean kelmeät kelit ovat varmaan pahentaneet ongelmaa, luulen ma - ei ennen samanlaista ole ollut!

   Poista
 9. Kyllä sinun kelpaa, kun sait sentään "kynttilärohoja".... minä vaan makselen..:D

  VastaaPoista
 10. Hei! Minusta kynttilöiden hinnat ovat nousseet, tosin en ole tarkka hintatietoinen, mutta jotain paksumpaa pöytäkynttilää pidin kovin kalliina.
  Havin tehtaanmyymälä olisikin kiva retkikohde, ei olisi pitkä matkakaan. Isännän jo edesmennyt täti oli ko.tehtaalla töissä. Pakkasi silloin pallo- yms kynttilöitä kelmuun. Anoppilassa on vieläkin sen aikaisia pallokynttilöitä, retroja, oransseja:-) . Mukavaa viikonloppua ja paljon kahvituksia nyt kun on servettejä vähän enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pallokynttilät ovat sitten hauskoja, niihin törmää aina vanhempien ihmisten luona! Ennen aikaan (70-luvulta alkaen) kynttilöitä taidettiin ostaa vain koristeeksi, ei niitä raaskittu polttaa!? Omassa Äidissänikin huomaan tätä vikaa, kauneimmat kynttilät pölyyntyvät piirongin nurkalla... ;o)

   Poista
 11. Enpä ole seurannut tuota kynttiläkauppaa. Lähinnä ostelen tuikkuja. Melkoisen matkan ajoit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mennen tullen 170, suuntaansa VAIN 85 - hyvin voi siis ajella uudestaankin.... ;o)

   Poista
 12. Miksenköhän ole tuolla käynyt? No varmasti siksi että... Suol Vileeni on lomalla! Eihän se kilometri kulutus mitään merkkaa kun oli pyhäajelua tms :))))

  VastaaPoista
 13. Kiitos Pepi, Sanna, Sanna-Mari, Rva Kivitikka, Onnenpähkinäinen, KataMaria, Satu, Susan, Irmastiina, KässäRitu, Satu ja Bikke! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!