Lukijat

maanantai 29. joulukuuta 2014

Lahjoista parhain

Tänä jouluna oma annokseni hyväntekeväisyyttä jäi laihanlaiseksi, olemattomaksi suorastaan. En ehtinyt sukkineni Pelastusarmeijan padalle ja Sokoksen kulmalla päivystävän kissojen katastrofirahaston lipaskerääjänkin hoksasin vasta noin 150 metriä ohi pyyhkäistyäni... Hyväntekeväisyyskorttien sijasta läheteltiin kotitekoisia eikä edes Lasten kauneimmat joululaulut -happeningissa kerätty kolehtia. Eikä partiolaisten joulukalenteria voine pitää varsinaisena hyväntekeväisyytenä, kannatuksena korkeintaan...

 
Siksipä mieltäni lämmitti kovasti, kun yhdestä lahjapaketista paljastui hyvänmielen eettinen lahja.

Kuva: Jämsän Seutu
Eikä ihan mihin tahansa kohteeseen! 19-vuotias  jämsäläinen Viola Wallenius oli keväällä samassa vapaaehtoisprojektissa Keniassa (ainoina suomalaisina) Veljentyttö Vanhemman kanssa - ja nyt Viola on perustanut HOME STREET HOME -järjestön, jonka kautta aikoo rakennuttaa lastenkodin Keniaan!
"Kaiken takana on 19-vuotiaan tytön matka Keniaan. Palatessani kotiin en voinut hyväksyä sitä, että kaikki se työ jäi kesken. Tuntui etten ollut tehnyt tarpeeksi tai niin paljon kuin voisin. Kaikki ne lapset jäivät sinne ja minä tulin takaisin Suomeen elämään hyvää elämää."

Hanke on huomioitu kivasti jo YLE-uutisissa (kuuntele haastattelu), Jämsän Seutu -lehdessä ja Me Naiset -verkkolehdessä.

http://homestreethome.fi/

KLIKKAA KUVAA!

"Home Street Home ei pidä yllä jäsenmaksuja. Hyväntekeväisyyden on lähdettävä ihmisestä itsestään. Kaikilla ei ole varaa maksaa järjettömiä vuosi- tai kuukausimaksuja, mutta monelta löytyy silti halua auttaa. Ratkaisu tähän onkin nimenomaan vapaaehtoinen jäsenmaksu. Voit osoittaa jäsenyytesi myös olemalla mukana ja auttamalla sen verran, kuin pystyt. Auttaminen voi olla osallistumista, järjestämistä, sanoman levittämistä tai mitä vaan! Vain mielikuvitus on rajana."

Mitä jos aloittaisit uuden vuoden hyvällä teolla - vaikka vain kympillä 3 betonisäkkiä lastenkodin hyväksi?? Tai jos vaihtaisit turhanaikaiset ilotulitteet HSH:n välittämään PGH-4 -lautapeliin, joiden tuotto menee lyhentämättömänä projektiin?

http://homestreethome.fi/

Toimintaa joutavan jorinan sijaan!
Tällaisia nuoria Suomi ja maailma tarvitsee, HYVÄ VIOLA!!

4 kommenttia:

 1. Fantastista, että tämä nuori on päättänyt tehdä eikä meinata. Kyllä näitä Suomesta löytyy paljon, siis kunnollisia nuoria, tahtoo vaan se huonompi, vähemmistö, puoli tulla useimmin esiin. Tämmösiä positiivisia uutisia vois olla joka päivä lehtien lööpeissä. Joutavanpäiviä asioita ja pahoinpitelyjä kerrotaan ja tuputetaan lukijoille.
  Mä olen antanut Toisenlainen lahja -lahjoja. Täytyy nyt laittaa tämä kohde muistiin ja jonain päivänä toimiakin asian hyväksi.

  VastaaPoista
 2. Esimerkillistä toimintaa! Tätä tietoa kannattaa levittää, laitoin fb:ssa linkin eteenpäin. Jäi mieleen (olisiko ollut Rautarouva-elokuvasta?) mieleen (ehkä itsensä Rautarouvan sanomana), että nykyisin keskitytään siihen, mitä ollaan eikä siihen mitä tehdään. Tämä nuori nainen on todistanut ainakin omalla kohdallaan väitteen vääräksi. Hatunnosto ja nöyrä niijaus hänelle!

  VastaaPoista
 3. Hienoa toimintaa ! Mietin nyt omia hyväntekeväisyysjoululahjojani ja jotain tein (ostin joulukortit, laitoin rahaa lippaaseen joululaulukonsertissa, vein kassillisen kutomiani villasukkia ensi- ja turvakodille) vaikka enemmänkin olisin voinut ehkä tehdä. Mutta miten sitä sanotaan, että pienistä puroista jne....

  VastaaPoista
 4. Kiitos KristiinaS, Tiinatei ja Eija! :o)
  Kiitos Tiinatei, että jaoit viestiä eteenpäin!
  *
  Epäilemättä vastoinkäymisiä ja takaiskujakin tulee matkalla, mutta rohkeasti vaan eteenpäin! Ihailtavaa aloitteellisuutta ja aktiivisuutta, toivon myötätuulta purjeisiin! Luulenpa, että tästä neidosta kuullaan vielä. :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!