Lukijat

maanantai 21. joulukuuta 2015

Miehen jouluyllätys

Mies se osaa!! Kerta toisensa jälkeen! Yllättää...

Mies päätti hankkia perheellemme yhteisen joululahjan, sellaisen kaikkia ilahduttavan. Juu-u, VIEMÄREIDEN KUVAUS, oikeaa elokuvaa muistitikulle tallennettuna. Sitä sitten katsellaan joulunpyhät...

Toivon totisesti, ettei keksi esittää sitä lähisuvulle juuri ennen aattoillan ateriaa!

Lutku eli karhupumppu tuplana (Kuva: Wikipedia)
Keittiön viemärit (kyökissä kaksi lavuaaria) ovat viime aikoina haukkoneet henkeään, kurisseet ja kurluttaneet oudosti. Jos astianpesukone ja pyykinpesukone ovat olleet samanaikaisesti päällä (kuten usein ovat, kun saan äkillisen aktiivisuuspuuskan), toiseen lavuaariin on noussut vettä. Kodin putkimiestä ja Niagaraa on kulunut pullotolkulla, lutku on heilunut ahkerasti.

Tilattiin paikalle LVI-turva. Nuorehko kaupparatsu kielsi meikäläistä kutomasta sukkaa OMASSA KODISSANI kun hän puhuu (juu, kudoin silti, totta totisesti)!! Parituntisen päätteeksi esitti kustannusarvion viemäreiden sujuttamisesta: 30.000 €. Kolmekymmentätuhatta euroa!!! Haloo, 30 tuhatta! Sillä rahalla tekisi putkiremontin lisäksi saunarempan alusta alkaen - ja heiltä saa vain muovikalvoa viemäreiden sisäpintaan ja edelleen vanhat kaakelit jäisivät seiniin!!!!! Mies saatteli ystävällisen päättäväisesti nuorukaisen ulko-ovelle.

Seuraavaksi Mies pyysi paikalle paikallisen rööriroopen, putkiliikkeen miekkonen rassasi viemäreitä tunnin verran. Rassi kulki keittiön kahden lavuaarin väliä eikä edes löytänyt tietään viemäriverkostoon. Tulos puhdas nolla, lasku toistasataa euroa.

Yhteydenotto lempääläläiseen kaivopumppufirmaan. Paikalle saapui kaksi miestä ja hurjan kokoinen likasankoauto. Lykkäsivät rööristöön kameraa letkun päässä, korkeapainehuuhtelivat ja kuvasivat koko systeemin kaupungin viemäriverkoston puolelle asti. Keittiön lattian alta löytyi tiukka mutka, johon oli pakkaantunut 53 vuoden kinkkurasvat, kananluut ja taikinatatinat. Reippaan tykityksen jälkeen tukos aukesi ja kamera luikersi tutkimaan muut kriittiset kohdat.

Onneksi ei sortumia, mutta aika haurasta putkea monin paikoin. Kustannusarvio pinnoitukselle 9000 euroa. Haloo, miten ensimmäinen kustannusarvio saattoi olla yli kolminkertainen tähän verrattuna???

Lasku kuvauksesta ja huuhtelusta lienee tonnin verran (se sentään ei tullut vielä jouluksi). Ei paha, kun nyt viemärit vetävät taas vallattomasti. Mutta kyllä siihen rahaan olisi voinut lykätä sen kameran kaupungin verkoston kautta myös naapurin puolelle ja yläkerran vessanpöntöstä ylös kurkkaamaan, miten siellä remppa etenee!! Meillä meinaan ei taaskaan etene, olohuoneen päivitys kun siirtyy jälleen ensi kesän viemäriurakan tieltä...

10 kommenttia:

 1. No hei, eihän yllätys ole yllätys jos sen etukäteen tietää;)

  VastaaPoista
 2. Melkoinen urakka ja hintaakin reippaasti. Tsemppiä.

  VastaaPoista
 3. Mistä se mies tiesikin, että olet AINA halunnut viemärikuvia joululahjaksi =D Pitäis kyllä kuvata meilläkin, kun aina säiden muuttuessa nouse kamala viemärinhaju tiskialtaasta ja vessasta, vaan eihän kaupunki semmoiseen satsaa vuokra-asunnoissaan. Pitäisköhän minunkin kirjoittaa siitä Joulupukille =)
  Hyvää Joulua sinne ilman hajuja ja kurlutuksia.

  VastaaPoista
 4. Kunnon joulusiivo, kun putketkin puhdistetaan :-) Lapsuuden kodissani yhtenä sunnuntai aamuna oli yllätys, kun ns. rintamamiestalon alakerran lattialla 10 cm kerros viemäristä ylös noussutta likavettä eli putket kannattaa pitää kunnossa.

  VastaaPoista
 5. Jotenkin elävästi tuli oma mies mieleen ;-D
  Sama rumba on ollut meilläkin, myös paikallinen rööriroope kävi, eikä hänen rassinsa ylettynyt yläkerrasta alakertaan......
  Kunnon viemäriauto, kunnon kalusteineen sai meilläkin tulosta aikaan. Joskaan meillä ei kuvattu. Ehkä tässä ehtii vielä ennen joulua ;-D

  VastaaPoista
 6. Vai, että viemärivalokuvia:) Olihan hintahaitaria, mutta onneksi tukos löytyi, ettei tullut isompaa vanhinkoa..:D

  VastaaPoista
 7. No voi ei ne röörit, mutta hyvä kun asia hoidossa ja hauskasti kirjoitit ja kiva että on elokuva mitä katsella. Hauskaa oli myös kirjoituksessasi, että naapuri olisi mennyt siinä samalla, oikein naurati. On se suolaista tuo hinnoittelu. Meidän naapuri (yksinäinen nainen) otti tarjouksia yläpohjan eristyksestä ensin summa oli samaa luokkaa kun teidän ensimmäinen kauhea summa, sitten tippui puoleen, sitten asia jätettiin hautumaan. Vähän myöhemmin hänen poika kysyi sitä samaan asuntoon, niin summa oli 7000€, eli hinnoitella voi miten vain.

  VastaaPoista
 8. Minä jo luulin, että olet saanut karhupumpun etukäteisjoululahjaksi :D
  Vaan oikein eläviä kuvia? Sellaisia joskus päättötyötä tehdessäni katselin enemmänkin, kuvattiin moisella kapistuksella Matinmäen viemäristöjä.
  Meiltä olis kanssa lentänyt alta aikayksikön ulos tyyppi, joka kieltää minua tekemästä kodissani mitä lystään. Vaikka neuloisin pihaa ympäri kävellen ilman rihman kiertämää ja laulaisin samalla. Kumpikaan edellämainituista ei juuri imartelisi :D

  VastaaPoista
 9. Kiitos Irma, Satu, Sude, Onnenpähkinäinen, Rva Kivitikka, Tilkkureppu, KässäRitu ja MiunMaun! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!