Eipä ollut joulumakkaroita vielä viikko sitten tarjolla, mutta muuten löysin kyllä aivan mahtavan makkaratiskin! 4 vuodenaikaa herkkupuoti valmistaa raakamakkaroita, jo pelkkä tiskin näkeminen sai sylkirauhaset sheikkaamaan!! Siitäkin huolimatta etten makkaroista erityisemmin edes perusta!!
Kun en osannut päättää, mitä haluaisin, oli otettava useampaa laatua! Valkosipuli-yrttimakkarat sain pakettiin suoraan keittiön puolelta. Tuoksu oli niin voimakas, että nosti bussissa karhean valkosipulin maun kielelle, vaikka makkarat oli pakattu matkan ajaksi tiiviisti muovikassiin. Aromi takuulla viipyili linja-autossa useamman päivän - sorry kanssamatkustajat!
Valkosipuli-yrttimakkaraa, englantilaista Chamberlainia, lammasmakkaraa ja hienostunutta tryffelimakkaraa.
Mieletöntä herkkua!! Illallispöydässä istuttiin liki kaksi tuntia, pari kiloa makkaraa katosi muikeisiin suihin ihan huomaamatta. Koirille jäi pari kiehkuraa makupaloiksi.
valkosipuliperunat (kaupan pakastealtaasta)
homejuusto-saksanpähkinäsalaatti
marinoitua punasipulia (4 vuodenaikaa herkkupuoti)
jouluchutney (4 vuodenaikaa herkkupuoti)
Jälkkäriksi:
Hedelmäistä piparirahkaa
sekä
kahvia, konjakkia ja Uuniomena-kermalikööriä
Jos moisia makkaraherkkuja olisi useamminkin tarjolla, meitsikin alkaisi taipua makkaranpurijaksi!! Joulunpyhiksi aion kyllä hakea vielä joulumakkaraa, pakkohan sitä on päästä testaamaan!! Samalla otan oikein ison rasian tainnuttavan ihanaa joulucutneytä (rusinoita, hedelmiä, mausteita, valkosipulia...). Epäilemättä jotain muutakin vielä makkaratiskiltä mukaan tarttuu...
No jo on teillä ollut herkut:) Vesi herahti kielelle ja koko suuhunkin lukiessa ja kuvia katsellessa.
VastaaPoistaMelkein tuoksuu! Herkullisen näköisiä makkaroita ja salaattia.
VastaaPoistaOn todella mahtavat tarjottavat, minullakin vesi herahti kielelle jo kuvia katsellessa.
VastaaPoistaKiitos vinkistä, tuossapa aivan valmis menu meille uudenvuoden valvojaisiin, kiitos! Ainoa on, mikä pitää toisen vieraan kohdalla tarkistaa, eli pitää olla laktoositonta.
Minäkään en ole erityisesti makkaran ystävä, mutta lihatuottajien omat makkarat on asia erikseen. Miten muuten laitoitte noi, grillissä ulkona, hellalla, vai uunissa?
Oikein mukavaa joulun odotusta teidän perheelle!
Sain kypsennysohjeet 4 vuodenaikaa -tiskiltä: paksummat (valkosipuli ja tryffeli) ensin paistinpannulle kauniin pinnan vuoksi ja sitten 6 min 180-asteisessa uunissa, sillä aikaa ohuet (lammasmakkara ja englantilainen) paistinpannulle, ne eivät uunia kaipaa. Oikeasti taisin paistella näitä vähän turhan pitkään, mutta ei se maukua haitannut, ei todellakaan! :o)
PoistaKiitos! Luin isännällekin tekstisi ja näytin kuvat, hän sanoi, että ei muuta kun halliin ennen vuoden vaihtumista. Kiva vaihtoehto ikuisille suolasille piirakoille ja salaatille yms.
PoistaHuh, miten herkullisen näköistä, Nam!
VastaaPoistaPitääpä käydä täällä Kauppahallissa olisiko joulumakkaraa tarjolla tai jotain muuta raakamakkaraa, näyttää niin herkulliselta:)
No huh huh! Ihanaa! Haistoin makkarat tänne asti.
VastaaPoistaAjattelin ihan JOULUPÖYTÄÄN ostaa makkaroita kinkun kaveriksi.
Tämä postaus tuli kuin tilauksesta, me nimittäin saimme töistä lahjakortin Wotkinssille ja mietin, mitä sillä ostaa!
VastaaPoistaJa herkullisen näköinen salaatti, taitaa päätyä matkittuna myös meidän joulupöytään.
***
Edellisen postauksen sukat ovat lahjoista parhaimpia <3
Kesällä grillattiin noita Neljän vuoden ajan raakamakkaroita, oli kyllä herkkua!
VastaaPoistaMukavaa joulun aikaa! :)
Huh huh mitä herrrrkuja on ollut tarjolla! Oisinpa saanut olla mukana . ..Super. Taidanpa huomenna käydä Hagiksen hallissa myös makkaratiskeillä josko edes jotain "sinnepäin" tuollaista makkaraa löytyis.
VastaaPoistaKiitos Irma, Marle, KässäRitu, Tilkkureppu, KahviKaneli, Rva Kivitikka, Sanna-Mari ja KristiinaS! :o)
VastaaPoista