Viikon päästä hain valmista tavaraa, komeaa ja herkullisen tuoksuista. Paistit eivät tietty mahtuneet pakastimeen (eikä se mielestäni ole riittävä syy hankkia kammottavaa arkkupakastinta, vaikka Mies on sellaisesta haaveillut jo vuosia). Ehei, rautasaha käteen ja paistien muotoilu pakastimeenmeneviksi!
Ylijäämänilkoista valmistuu herkullinen PALVILUUSOPPA.
- Lihaisat pohkeet reiluksi tunniksi porisemaan pippureiden, laakerinlehtien ja sipulilohkojen kanssa.
- Nosta koivet liemestä ja heitä reilut porkkananpätkät tilalle.
- Irroita lihat luistaan, paloittele ja lisää pienien perunanpuolikkaiden kanssa takaisin liemeen n. 5-10 minuutiksi.
- Tarkista maku, lisää tarvittaessa nestettä (tässä vaiheessa ei enää malttaisi odotellea, vedenkeittimellä homma hoituu nopeimmin) ja/tai suolaa.
- NAUTI! Oheen vähän kuivahtanutta ruisleipää leivänpaahtimen kautta kulkeneena.
Täydellinen sunnuntailounas!
Valitettavasti tuoksua en saanut säilöttyä oheen.
Valitettavasti tuoksua en saanut säilöttyä oheen.
Oi-oi, kuulostaa melko herkulta:)
VastaaPoistaKuulostaa herkulliselta! Meillä piti pakasteeseen tunkea serkun tuoma muovikassillinen hirveä :D
VastaaPoistaSlurp, onpa varmaan makoisa keitto. Palvatuista possunluista olen keittänyt vastaavaa soppaa ja sekin oli herkkua. Peuranlihaa en ole päässyt maistamaan koskaan, mutta hirveä kyllä syödään melkein joka päivä.
VastaaPoistaToi on taatusti hyvää kun on riistan luusta ja lihasta. Mä savustetusta possunpotkasta silloi tällöin teen just tuolla reseptillä ja herkullista on. Onhan normi lihakeittokin hyvää mutta possunpotka on edullist ja hyvää lihakeittolihaa ei aina ole saatavilla vaikka hallistakin hakisi.
VastaaPoistaHyvää jouluviikkoa!
Voi, että näyttää herkulliselta ja varmasti maistuikin. Mukavaa Jouluviikkoa!
VastaaPoistaKiitos Irma, Marjut, Matleena, KristiinaS ja Tilkkureppu! :o)
VastaaPoistaMaukasta oli!!