Lukijat

lauantai 3. joulukuuta 2016

Purkuhommia

Veljenvaimonsiskontytär kysyi, tekisinkö sukat Veljenvaimonsiskontyttärensiskolle (joka siis luonnollisestikin on toinen Veljenvaimonsiskontyttäristä, mutta kun en ole tässä asiassa suoranaisesti kontaktissa, pidetään kiinni virallisista termeistä) harmaat perussukat.

Mielelläni teen - konsanaan ilolla, kun oikein kysytään! Mutta harmaat?? Perussukat?? Ääääh, mikä mittava takaisku luovuudelle. En yksinkertaisesti VOI tehdä HARMAATA perusssukkaa ilman vakavaa näivetysriskiä!!

Aloitin Novita Sukkalehden ohjeella 13 Saimaa. Nilkkaa lähetessäni huomasin, että sukka on sopiva halkaisemattomalle koivupölllille - olin unohtanut takakavennukset. Purin tyynesti 20 cm. Kun olin jotakuinkin samoilla kohdilla uudelleen, huomasin kuvion epäsuhtaiseksi ja purin 20 cm toistamiseen.


Kai se on vaan pakko uskoa, että ei meikäläisestä ole kaikkeen! En voi neuloa sukkaa, katsella toisella silmällä telkkaria ja toisella vahtia riisipuurokattilaa kuohahtamasta yli samanaikaisesti puhelimessa puhuen ja kuunnellen sivukorvalla Miehen ja Pupusen jutustelua, kun lisäksi vielä mietin verhojen vaihtoa ja poljen kuntopyörää. Jotain siinä unohtuu väkisinkin, kavennukset ja kerrosten laskemiset...

No hyvä on, hyvä on! Liioittelin. Ei meillä ole kuntopyörää.

Päätin vaihtaa mallia, sellaiseen missä ei ohjetta tarvita. Perussukka palmikolla. Sen verran haastetta, että edes toisessa sukassa palmikko kiertyy toiseen suuntaan. Johan on. En tiedä, kelpaavatko. Seiskaveikan Eeroa, 108 g.

 Rehellisesti sanoen: harmaa perussukka on kaunein sukka! Mutta armottoman tylsä neuloa!

11 kommenttia:

 1. On kyllä maailman seitsemäs ihme jos nuo sukat ei kelpaa:)

  VastaaPoista
 2. Ensimmäisen kerran olisin voinut purkaa minäkin, mutta toisenkerran olisi kudin lentänyt nurkkaan..:)

  VastaaPoista
 3. Ihanat harmaat klassikot. Pakkohan noiden on kelvata. Harmaa on hieno väri.

  VastaaPoista
 4. Onneksi oli toi toiseksi viimeinen lause! Harmaat on niin kauniit! Tykkään väreistä ja raidoista ja palloista ja vaikka mistä, mutta erityisesti harmaista villasukista. Ja palmikolla! UPEAT!

  VastaaPoista
 5. Upea on kuitenkin llopputulos, kauniit sukat tuli.

  VastaaPoista
 6. Yksinkertainen on kaunista ja palmikoitu kanssa vielä kauniinpaa :)
  Onnistunut lopputulos!

  VastaaPoista
 7. Kauniit palmikkosukat, todella kauniit!

  VastaaPoista
 8. Ei voi kuin yhtyä edellisiin kommentteihin, harmaa sukka palmikolla, on kaunis.

  VastaaPoista
 9. Just tein neljät perusharmaat miesten sukat ja ne todellakin on tylsyyden huipentuma. Niin kaunista kuin harmaa itsessään knkin. Ja sitten aloitin polvisukat piirakkamallilla, pääsin kantapäähän ja huomasin, että ei prkle, nää on liian tiukkaan tehty ja liian pienillä puikoilla. Purin puoleen väliin ennenkuin keksin, että jos niistä kuitennii jollekin rinsessoista olis tullut. Varsinainen neropatti, siis!
  Eikun uus kerä ja tilaussukat alusta 😳
  Mutta sattuuhan noita 😄

  VastaaPoista
 10. Meillä on ruvettu purkamaan ihan työkseen, niin kuin se kuuluisi ohjeeseen.Eikä tarvitse tehdä edes noin paljon yhtä aikaa, vaikka tosi nainen siihen pystyykin.

  VastaaPoista
 11. Kiitos Irma, Hannele, Kvilttaaja, Marle, Mummeli, Mainamummu, Tilkkureppu, Aurinkokujalle, Pepi ja Maca! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!