Lukijat

sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Hei! Kolme litraa sitä vapaanlehmän maitoa

Tauluja on rempan jäljiltä siirrelty lattianrajassa paikasta toiseen. Nyt pääsiäisenä tartuttiin toimeen, että viimein saataisiin jotain seinillekin, kodin tuntua.

Pasi-Kyösti (Eino Viikilän Hämmästyttää, kummastuttaa) kaipasi taakseen jotain kivaa ja leikkisää. Oikein mikään soviteltu teos ei istunut paikkaan ja/tai tunnelmaan.

Siskon vinkistä bongasin Naivistit Iittalassa -taidelainaamon. Puukoululla töitä on näytillä sivustoa enemmän.

Esa Leppäsen Hei! Kolme litraa sitä vapaanlehmän maitoa hurmasi meidät molemmat, Miehen ja minut! No, ei tämä kyllä Pasi-Kyöstin kaveriksi oikein istunut, päätyi akkunan toiselle puolen. Hei, EI ulkopuolelle!!

Taulua seinälle passaillessa tajusin, että kammottavana pitämäni kehys (jonka vaihtoa suunnittelin) onkin just viereisen kammottavan seinän värinen ja siten mitä mainioin kehysvaihtoehto. Sininen tapetti ei enää tunnukaan lainkaan niin ikävältä!

Kaverikseen vapaalehmä sai Jarkko Peltosen Eurokyntäjän. Sen ostin joskus takavuosina huuto.netistä Miehelle lahjaksi, muistoksi kunallisvaaleista. Voi olla, että Kyntäjä menee vielä vaihtoon, mutta jotain lehmä tarvitsi pariksi, yksinään näytti niin yksinäiseltä.

Sinisen seinän sommitelma on edelleen työn alla, oletettavasti siihen päätyy grafiikkakollaasi. Ellen sitten eksy vielä toistamiseen taidelainaamokierrokselle...

En ole neulonut yli kuukauteen, kohta kahteen. Johtuu siitä, että tellua toljotellessa valaistus ei ole ollut kohdallaan. Tai siis sitä ei ole ollut. Kohdevaloa, kattovalaisin kyllä. Kumma juttu, vaikkei sukkakudinta tarvitse tehdessä vilkaistakaan, valonlähde pitää olla. Paitsi jos neuloo silmät kiinni, sitten ei ole niin väliä. Onnistuu esim. talvitaipaleilla pimeässä autossa. Repsikan paikalla, mieluummin.

Valaisin on Ikean Nymåne. Epäilen sitä väliaikaisratkaisuksi, vaikka näitä tuli kyllä hankittua vähän useampikin, vähän sinne tänne.

Ai niin, Pasi-Kyöstin takana seinä on edelleen tyhjä...

9 kommenttia:

 1. Hienot taulut! Hyvää ja aurinkoista pääsiäistä♥️

  VastaaPoista
 2. Repsikan paikalla, mielummin :D juu ihan hyvä huomio..hih! Hauska on lehmätaulu. Mukavia hetkiä pääsiäispäivään <3

  VastaaPoista
 3. Naivismi on jees. Mä tykkään. Siinä on hyvin usein hyväntahtoista huumoria mukana. 😊


  VastaaPoista
 4. Kivoja tauluja 😀 minulla on ollut armoton neuloosi tämän vuoden,nyt ehkä pidettävä vähän taukoa...

  VastaaPoista
 5. Tämä lehmätaulu on I H A N A !

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania tauluja, tykkään tosi paljon naivistisesta taiteesta. Tel Avivissa on ihana naivistisen taiteen galleria, ja usein siellä on ollut myös suomalaisten naivistien töitä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Päde, Onneli Winter, Hannele, Mia, Tähtienkoti, Onneli, Markle ja Jael! :o)
  Taiteessa parasta on, että se tuottaa itselle iloa ja hyvää mieltä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!