Lukijat

torstai 23. huhtikuuta 2020

Rahin verhoilu

Pääsiäisen pyhinä harrastin "verhoilua". Projekti on osin vielä kesken, mutta jotain sain valmiiksikin...

Taannoin ostin rahin kierrätyskeskuksesta muutamalla eurolla, osui silmiin kun oli samaa kangasta ja samanlaiset jalat kuin sohvassamme. Kankaalla ei nyt sinänsä ollut merkitystä, kun jo ostaessani ajattelin verhoilla sen uudelleen. Parasta rahissa oli passeli koko ja säilytystila kannen alla.

Kangas oli jemmassa entuudestaan, ollut jo kymmenkunta vuotta. Alun alkaen olin ajatellut verhoilla sillä alakerran takkahuoneeseen tulevan laverin, seinästä seinään ulottuvan. Ja paljon tyynyjä, isoja tyynyjä. No, laveria ei ole vieläkään tehty - eikä tulla tekemäänkään, suunnitelmat ovat muuttuneet jo moneen kertaan sen jälkeen... Kangas on kuitenkin edelleenkin mieluinen.

Sisäkanteen vedin ensin ohuen puuvillan peittämään rumaa lastulevyä. Onneksi varsinainen lodjuosuus oli siisti. Paljon mittailua, pikkuisen ompelua, niittipyssy ja vasara, ei kovin monimutkainen operaatio.

Ihan en ole tyytyväinen lopputulokseen, kulmat eivät asettuneet täysin toivotulla tavalla. Myöskään raidat eivät ihan natsaa joka kyljellä. Kelpaa kuitenkin omaan käyttöön ja tarpeeseen!

Rahi on villasukkien valmiusvarasto. Tänne mahtuu - jos täyteen survoo - lähemmäs 50 aikuiskoon sukkaparia odottamaan käyttäjäänsä.

Rahi on oiva pari keltaiselle nojatuolille. Tämä on lempipaikkani - silloin kun se sattuu olemaan vapaa koiralta...

Ja TO-dellakin tarkoitan, että milloin SATTUU olemaan vapaana, edes jompikumpi! 

Mutta silloin kun on, koivet rahilla leväten tikuttelen villasukkia samalla tellua katsellen, lueskelen takkatulen loimotuksesta nauttien, surffaan blogistaniassa radiota tai Pupusen pianoläksyjä kuunnellen (laiskanlainen opiskelija, sellaista ei liian usein tapahdu).

Täsmälleen rahin sinervän raidan sävyä löytyy myös paikallisen tekijän, Lauri Lounelan työstä Kiinalainen maisema. Taulu oli taannoisen olkkariremontin alkusysäys: kantavana ajatuksena oli, että taulu sijoitetaan juuri tälle seinänpätkälle. Tauluhan vääntyi kieroksi takan vierellä sijaitessaan, nyt se pakotettiin metallilevyin kiinni seinään. Toivottavasti taiteilija ei saa hengenahdistusta kovakouraisesta käsittelystä. 

Sisustuspallonauha luo (ehkä vain itselleni) mielikuvaa kiinalaisista lyhdyistä. Se korvaa jo hankitun tauluvalaisimen, joka mielestäni olisi sijoittunut liian ylös (ei huolta, sille keksitään kyllä uusi teos valaistavaksi...)

Tykkään tästä nurkkauksesta kovasti! Ainoa probleemi on, että kun Koira juoksee eteissuoraa vinkuva kumipossu suussaan vauhdilla nojatuoliin, se liukuu vasten taulua. Taulusta onkin jo hinkautunut väriä tuolin selustaan. Ehkä Kiinalainen maisema onkin tässä huushollissa käyttötaidetta? Elämän jäljet väistämättä näkyvät - kun alaosa on nuhjaantunut värittömäksi, kangas irroitetaan kehyksistään ja siisteimmät kohdat ommellaan koristetyynyiksi?

PS. Kammottavankauniista valaisimesta kerron toisen kerran...

23 kommenttia:

 1. Voihan vinkuva sika 😅
  On kyllä hyvän kokoinen rahi. Plussaa tietysti muoto, myös mahdollisuus uudelleen verhoiluun. Tyylikäs kangas, natsaa värit kivasti tuoliin ja tauluun.

  VastaaPoista
 2. Kiva kun piipahdit blogissani ja ajattelin tulla vastavierailulle :) mukavaa kevättä Sinulle !

  VastaaPoista
 3. Nätti yhdistelmä tuo rahi ja kaunis keltainen tuoli. Koirakin osaa poseerata viehättävästi tässä vikassa kuvassa.

  VastaaPoista
 4. Erittäin siististi olet saanut raidat onnistumaan kohdalleen. Kangas on kiva ja sopii myös sohvan väreihin. Et turhaan säästänyt nämä vuodet. Melkoinen määrä sinulla on sukkia valmiina. Minun edesmennyt sisarella oli samanlaiset varastot sukkia, tossuja ja kaulaliinoja. Hyvä säilytyspaikka tämä rahi niille ja voi siinä leputtaa jalkojaankin jos se sattuu olemaan vapaana 🤗

  VastaaPoista
 5. Tulipa hieno lopputulos rahille. Näyttää koirulikin todenneen sen hyväksi :D Värit sointuvat hyvin nojatuoliin ja tauluusi. Mukavaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
 6. Villasukkien valmiusvarasto. :-DD Tuohon kun pääsis joku päivä. :-)

  Hieno rahi. Osaava olet!

  VastaaPoista
 7. Aika ruuhkaisaa näyttää tuolilla olevan! eikä ihme, sillä sehän on on upea ja sävysävyinen setti rahin kanssa. Sukkavarasto oli hauska yllätys ;)
  Minulla on hirveän iso patjakuutio raahattuna sohvan eteen, että saan jalat sen päälle. Mies ei meinaa mahtua ollenkaan mekanismisohvaosionsa kanssa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annoin patjakuutiorahini Siskolle vierasvaravuoteeksi. Näin yhdessä blogissa (?, lehdessä?) kivan päällystysidean semmoiseen. Nyt harmittaa, että tulin antaneeksi pois - tosin meikäläisellä kässyhommat etenevät niin hitaasti, että en sellaista ehkä koskaan saisi alullekaan. Ja onhan yökyläillessä kuitenkin patja, jolla mallilla...

   Poista
 8. Olisikin nojatuoli, jossa kutoa. Ei ole.
  Eikä noin hienoa rahia eikä tuollaista sukkavarastoa...
  Mukavaa loppuviikkoa! :)

  VastaaPoista
 9. Hei! Löysin blogisi ja liityin lukijoihin. Kiva blogi sinulla. Blogisi teemat ovat niin mun juttu!
  Olet tuunannut hienon rahin! Olet taitava. Villasukkien valmiusvarasto <3
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Noin ohutkarvainen koira tarvitsee lämpöisen nukkumapaikan. Paksumpikarvainen viihtyisi lattian viileydessä. Kiva rahi upeine sisältöineen.

  VastaaPoista
 11. Tuo nojatuoli on tosi hyvä istua. Minulla oli edellisessä kodissani ihan samanlainen. Siinä tuli minunkin monesti istuttua ja neulottua. Nyt pitäisi hommata uusi nojatuoli, mutta vielä ei ole löytynyt sopivaa. Rahikin olisi kiva. Olen haaveillut sellaisesta vanhasta nahkarahista. Ehkä sellainen vielä tulee vastaan, kun tästä koronasta selvitään. Kivaa viikonloppua sinulle, Paula ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuoli on yllättävän hyvä istua ja vallankin neulomiseen kintut rahilla. Mies oli ihan ehdottomasti vastaan, mitään Ikean nojatuoleja tähän huusholliin ei tule, ei ikinä! Sain kuitenkin houkuteltua koeistumaan ja mieli muuttui. Nyt Mieskin istuksii siinä mielellään, jos vaan on koiralta tai meikäläiseltä vapaana...

   Poista
 12. Hyvälle näyttää rahi ja koko nurkkaus!
  Oi miten paljon ihania villasukkia on valmiina villasukkien valmiusvarastossasi!

  VastaaPoista
 13. Tulipa hieno rahinpäällinen, kangas on tosi kaunis.
  Hieno nurkkaus, tuossa onkin kiva istuskella, kunhan siihen pääset, koira tuntuu vallanneen paikan:)

  VastaaPoista
 14. Tuo nurkkaus on kovin kutsuva, myös koira on sen huomannut. On se vaan jännää, miten nuo koirat osaakin valita just ne isäntäväen lempipaikat. Ja juoksevat paikalle paljon meitä nopeammin. Hyvin onnistuit verhoiluhommissa. Mahtava sukkavarasto! Ja kiinalainen maisema on upea, ihanat värit.

  VastaaPoista
 15. Kauniisti sait verhoilun toteutettua, rahista tuli oivallinen paikka villasukkien valmiusvarastoksi! Mummillani on vastaava arkullinen sukkia, jota hän kutsuu sukka-aarteeksi. Nyt olen huomannut kerääväni itse samanlaista varastoa lipastonlaatikkoon, sieltä on sitten kiva antaa tarvitsevalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukille on aina ottajia, on kiva että on mistä antaa! :o)

   Poista
 16. Kiitos Terhi, Suvi, KristiinaS, Nila, Liisa, Satu, Sartsa, Stansta, TarjaK, Kvilttaaja, Kristiina, Susanne, Tilkkureppu, Marle ja Hanski!

  VastaaPoista
 17. Hienosti verhoiltu, hieno muutos! Ja miten hyvä säilytystila. :) Mahtuu villasukkiakin noin paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos A!
   Säilytystilaa ei voi olla koskaan liikaa, varsinkaan villasukille...

   Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!