Lukijat

torstai 2. huhtikuuta 2020

Think BIG!

Isosti suurempaa, paljon on enemmän, mahtavasti muhkeaa!

Miksi tehdä jotain pienesti, jos isompaan on mahdollisuus?
Älä ole minimalisti kun vaihtoehtona on ylenpalttisuus!
Ajattele isosti! Tee ylilyöntejä! Uskalla ylittää keskinkertaisuus...

Alkuvuodesta (ja yhä edelleen) etsiskelin olohuoneeseen jalkavalaisimia. Eipä löytynyt, mutta Tiiriön Kodin Terrasta lähti mukaan vähän muhkeampi pöytävalaisin. Paikkaa sille en ollut miettinyt, se oli vaan niin könsikäsmäisen kokoinen, etten voinut vastustaa!! Magneetin lailla toki vaikutti myös -50% hinnanalennus...

Yläkerran toiletti on tehty sillä periaatteella, että isoa olla pitää: iso laatta, leveä taso, muhkea lavuaari, korkea wc-pönttö, isoin mahdollinen peili - ei mitään piperrystä.

Isokokoisen peilin kanssahan meillä oli ongelmia, tilauksesta toimittamiseen meni 10 kk. Peili on vinokaton alla, eli tilasin lasitusliikkeestä kaverin ottamaan mittoja. Onneksi tilasin, muuten olisi saattanut mennä hamat omaan piikkiin... Lasitusliike tilasi peilin Virosta (tai Latviasta tai Liettuasta, enää en ihan muista...) ja kahdesti peili oli toimitettu oikean kokoisena, mutta käänteisenä - olisi pitänyt asentaa peilipinta seinää vasten. Vasta kolmas yritys onnistui. Koska toimitukseen meni kolminkertainen aika, saimme (pyytämättä) peilin asennettuna puoleen hintaan. Kannatti odottaa, varsinkaan kun tätä naamavärkkiä ei niin kovin usein tule peilailtua...

 
Klosetin ainoana somisteena on ollut iso lasipurkki. Purkin ostoon aikoinaan innoitti kannen Fleur de lys -hantaaki - ja toki hyvä hinta Sokoksen poistopisteessä. Purnukka oli vuosia tyhjänä kaapinperukoilla, kunnes vessan tapetti muistutti ottamaan sen esiin.

Yli 30 vuotta sitten yövyimme ekan poikaystävän kanssa Rauman Cumuluksessa, kesäretki Vanhaan Raumaan. Sieltä mukaan lähti ensimmäiset pikkuruiset hotellishampoo ja -suihkusaippua. Sittemmin pullosia on karttunut aikamoisen monista ja kohtuullisen eritasoisista majapaikoista, tanskalaisesta Shellin moottoritiemotellista Puolan järviseudun viiden tähden hotelliin (siellä vasta isoja valaisimia olikin, aulan viisi (5) elefantinkokoista kristallikruunua olivat kymmenien metrien korkuiset). Reissuilta Ranskan liljan alle ovat päätyneet ne ihkaensimmäiset ja näteimmät putelit vuosien varrelta. Nythän ne ovat jo historiaa - pesunesteautomaattien syrjäyttämät.

Monsteri-valaisin päätyi siis luontevasti toiletin tasolle, kokoistensa joukkoon. Taitaa vain käydä niin, että matka jatkuu (edelliseen postaukseen viitaten) kirpputorille... Mies on ehdoton, lampusta on luovuttava - tai ainakin huutia huussista. Hirviö häikäisee, yöllisen vessareissun jälkeen ei enää tule uni silmään. Tason alla samasta kytkimestä syttyvän ledinauhan hohde riittää yöllisille pissareissuille, sanoo hän.

No niin riittääkin, mutta mitä HOHTOA siinä oikeasti on? Haluan loistokkaan elämän, myös yöelämän!! Isosti suurempaa, paljosti enemmän, mahtavasti muhkeaa!

Vain matto on pieni, koska wessa oikeasti on pieni. 
Tosi pieni, himppasen päälle neliön, 1,1 * 1,2 m.

PS. Muista pestä kädet!

 ... ja laskea kansi.

Ai se valaisimen koko? 
Korkeus noin 85 cm, pellavaisen varjostimen halkaisija 40 cm. Ihan messevä.


8 kommenttia:

 1. Loistokas yöelämä 🤔
  No kyllä! Tällaisen valaisimen kanssa se onnistuu. Mutta missä on reunanauhabligbling?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, blingbling puuttuu... Yläkerran klosetti on tarkoituksellisen yksinkertainen, alakerran toiletissa ökyillään senkin edestä... ;o)

   Poista
 2. Meillä on vessassa pallovalot päällä yötä päivää. Valaisevat juuri sopivasti yöllisillä käynneillä. Eivät kyllä näytä yhtä komeilta kun tuo lamppu :).

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuolla kelpaa istuskella 😉 on tyylikäs kokonaisuus. Tykkään myös kun on runsaan kokoista.
  Muistetaan pestä kädet, kyllä 👍

  VastaaPoista
 4. Hieno ja komea on vessanne. Jännä yksityiskohta tuo kannessa ja tapetissa oleva sama kuvio. Noita minipulloja mekin ollaan kerätty, mutta kaikki on sitten tullut käytettyä sukulaisvierailuilla ja vastaavilla.
  Lamppu sopii hyvin tyyliin, mutta mietin että onko turvallista kun on vesipiste noin lähellä.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yläkerran wessa on lähinnä vain yökäytössä, siellä ei kovin paljon veden kanssa lotrata. Tosin täytyy kyllä paljastaa, että suihkuhuoneessa on myös pöytävalaisin aivan lavuaarin vieressä... Sähkömies ei pitänyt näitä ongelmallisina, vesi roiskuu vain suihkuseinän takana.

   Poista
 5. Kiitos Terhi, KatjaS, Silkku ja Kristiina Kortelahti! :o)

  VastaaPoista
 6. Kyllä on kuin kuninkaallinen wessa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!