Lukijat

keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Reissukässy

Oikeasti kyseessä ei ole täysin AITO reissukässy, koska helmus oli tehty jo aikapäiviä sitten. Neuleosuudet olivat kuitenkin jääneet osin vaiheeseen ja viimeistelyt tekemättä, joten päätin saattaa tämän kiireettömästi valmiiksi Imatran loman aikana. Sen verran oli helmus raskas ja lämmin, että autossa en tätä ottanut työn alle, ufo eteni iltaisin tellun äärellä.

Kuva: Novita

Neuletakin ohje on Novitan (linkki tässä), valkoisen vaihdoin keskiharmaaseen. Tavallisesti sovellan ohjeita aika reippaastikin, tätä seurasin kuitenkin varsin uskollisesti. Ehkä juuri siksi työ olikin jäänyt vaiheeseen...? Ohjeanarkistista ohjebyrokraatiksi sopeuttaminen vie näemmä reippaasti yli vuoden verran aikaa.

No, jotain muutakin oli tässä ajassa tapahtunut! Joko neule kutistunut tai eukko pullistunut tai sitten vaan valmis neule laskeutuu eri tavoin kuin vapaasti ympärille soviteltu muorimatto. Niin tai näin, helmaosuus jäi tönkön näköisesti levälleen, kun valmista vaatetta sovittelin. Vastaavasti kaulus lörpötti lötkösti, yläosa oli ryhdittömän oloinen raskaan alaosan rinnalla.

Customoin valmista tekelettä vielä hieman, liekö sitten sitä ohjeanarkismia tämä osuus...?  Pylväitä muorinreunaan, kiinteitä silmukoita kauluksensuuhun.

Parempi. Paljon parempi. Vaikka nyt näyttääkin siltä, että reunus lörpöttää... 

Painava palttoo, langanmenekki tähän tekeleeseen oli 1.015 kg.


PS. Automatkoilla oli muutama seiskakerä sukkapuikkojen heilutteluun, sikarumat värit. Kuvittelin ostavani Korian tehtaanmyymälästä piristeet, mutta toisin kävi. No, tällaiset niistä sitten tuli. Jemmaan valmiusvarastoon ja dumppaan joskus johonkin hyväntekeväisyyskeräykseen... Koko molemmissa 37-40, langanmenekki yhteensä 216 g. 


17 kommenttia:

 1. Todella hyvän näköinen jakku:)

  VastaaPoista
 2. Tuo sinun anarkistina tekemäsi loppusilaus on piste iin päälle! Todella kaunis jakku🤍

  VastaaPoista
 3. Jakku ainakin näyttää hyvältä. Miulle käy usein noin, että innostuksissani teen jotain ,mikä ei aina olekaan päällä ihan jees. Kiva jos sait muokkauksella paremman tuntuman :)
  Minulta ei tuo autossa neulominen suju ollenkaan.

  VastaaPoista
 4. Virkatut reunat sopivat oikein hyvin ja voisi vaikka antaa Novitalle vinkiksi. Hyvin sain parannettua oman näköisesi takin.
  Minusta nuo sukkien värit ovat ihan kivat, mutta makuasia tietenkin. Tykkään lilasta yleensäkin.

  VastaaPoista
 5. Hieno palttoohan siitä tuli! Ja painavantuntuinen, sen uskon. Syksyllä lämmittää mukavasti!

  VastaaPoista
 6. Hieno jakku! Melkein jo kuvittelin aloittavani, mutta joku järki sentään vielä on tallella. Sukat on kyllä aika rajut, mutta varmasti ajat tehtävänsä ja lämmittävät varpaita siinä missä kaunokaisetkin.

  VastaaPoista
 7. Upea jakku! Päätin taas eilen, etten enää koskaan osta valmiiksi raidoitettuja lankoja, lopputulos vastaa harvoin kerän päältä saatua mielikuvaa.

  VastaaPoista
 8. Oi, oi kun on upea! Tyylikäs ja lämmin. Ainakin varmasti lämmin.

  VastaaPoista
 9. Hieno tuli! Virkkaus on kätevä reissukäsityö :)

  VastaaPoista
 10. Tuo on kyllä hienoin versio tästä lappumallista minkä olen nähnyt.

  VastaaPoista
 11. Ompa hyvän näköinen takki. Nyt iski halu tehdä itsellenikin samanlainen. Ohjeen otinkin jo valmiiksi talteen.

  VastaaPoista
 12. Onpa hienon näköinen takki :)

  VastaaPoista
 13. Mahdottoman hieno takki!!! Nuo reunukset sopivat siihen tosi hyvin, anarkia kannattaa joskus ;-) Olen itsekin katsellut tuota ohjetta Novitan sivuilla monesti, kun olisi neliöitä virkattuna iso pino. Ehkä joskus.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!