Lukijat

lauantai 11. helmikuuta 2023

Tavoitteellinen sukkavuosi 2023?

Viime vuonna sivupalkin kuukausittainen langanmenekkiseuranta jäi täysin tekemättä. Toki raitasukkaa valui puikoilta pitkin vuotta, mutta en niin jaksanut seurailla valmistuneiden ajankohtia kuin isommin punnitakaan, saati kuvata.


Kun nyt syynäsin viimevuoden vähäiset postaukset, olen raportoinut sukista vain joulukuussa, kolmisenkymmentä paria. Kuulostaa kyllä varsin vähäiseltä... Toisaalta saattaa kyllä pitää paikkansakin, sukkakutimet ovat olleet pitkiä pätkiä koskemattomina. Puhelimestakaan ei löydy sukkakuvia. Joulun sukkiin arvelin menneen 3,5 kg Seiskaveikkaa. Ehkä se sitten on vuoden sukkasaldo.


Lankojen määrä ei ole samassa suhteessa vähentynyt, aina Imatralla käydessä poikkesimme Novitan Outletiin Korialla. Myös Työkaveri maksoi aiempia sukkatilauksiaan langoin. Kivat värit yläkerran aulassa korissa...


... ankeammat yläkerran aulan hyllyllä. Novita Outletin kilotavara myydään vyötteettömänä = epämääräinen kasa ylähyllyllä.


Lisäksi vuodelle 2022 kirjataan koiran hiippalakki, 87 g.


Raportoimatta näkyy jääneen myös Pupusen pipa, jonka tein Tanssiopiston joulunäytöksiin, esiintymisasun jouluneulepaitaan matchaava. Novita Nallea 68 g.

Kirjaan vuoden 2022 kokonaislanganmenekiksi pyöristetyn arvion 3,7 kg.


Uusi sukkavuosi on alkanut, vuoden ensimmäiset tammikuulta. Sovelsin Novitan kässäkoulun palmikkosukan ohjetta, langanmenekki 142 g. Mielestäni aika nätit, jäävät omaan käyttöön.


Olen pitkään päässäni pyöritellyt - muiden blogeista innoitusta saaneena - Novitan Sukkamestarin boxien tilaamista. Hinta 29,90 kirveltää, jos sillä saa 3-4 kerää sukkalankaa, ohjeen, josta välttämättä edes pidä ja turhanaikaista tilpehööriä, jonka hankkimista ylipäätään yritän välttää. Onko hintansa väärti?


Sitä paitsi sain Systeriltä jo vuosia sitten Tallinnan-tuliaisina sukkaboksin, joka edelleenkin odottaa inspiraatiota. Josko aloittaisin sillä, ihan ilmaiseksi...


Novitan uusia Fazer-sukkalehtiä en sen sijaan voinut vastustaa! Teen harvoin mitään neuletta aivan ohjeen mukaisesti, mutta Fazer-malleista moni saa veden kielelle, lankaakin löytyisi... Ehkä saan taas sukankudonnankin vauhtiin kesää kohti mentäessä.


Jotain tavoitteellisuutta ja uutta ilmettä haluaisin sukkailuunkin asettaa... Muutamasta blogista bongasin Johanna Walliuksen Sukkalaatikko 2023 -haasteen. En ole Instagramissa (enkä ole ajatellut mennäkään...), mutta ei kai se estä haasteeseen osallistumista...? Sitäpaitsi punaisilla palmikoilla voisin jo kuitata tammikuun haasteen...?


Seuraavat sukat puikoille siis tällä teemalla...?


30 kommenttia:

  1. No mutta ei ihan vaatimaton pino villasukkia. Monet jalat pysyvät lämpiminä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi!
      Saldo on aika vaatimaton aiempiin vuosiin verrattuna, langankulutus tuskin puoliakaan "normimäärästä". Mutta se ei olekaan niin oleellista, vaan puikkojen heiluttelu tuoma ilo itsessään ja bonuksena lämpimät varpaat. Syksyn asunnottomien yö sukkakeräyksineen meni viime vuonna ohi, mutta joulun alla vein kassillisen sukkia hyväntekeväisyyteen. Nyt täytyykin laittaa jo kalenteriin seuraava (17.10.), niin ei pääse unohtumaan...

      Poista
  2. No wau, kyllä olet paljon tehnyt 😊 kutominen on niin kivaa 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Silkku!
      Neulominen on ihan parasta nukkumisen, syömisen ja parin muun puuhan jälkeen! :)

      Poista
  3. On siinä reilu pino sukkia. Ihan kelpo sukkasaldo.
    Muuten tekstissä oli paljon samoja ajatuksia kuin minullakin. Sukkamestarinboksiin sorruin taas, vaikka hinta oli kova, eivätkä ohjeet aina välttämättä ole mieleisiä. Kuudesta viime vuoden sukkaboksista tein yhden ohjeen mukaiset sukat; no, tosin kaksi paria samasta mallista, kun oli kiva.
    Toinen juttu on tuo Instagram. Minulla on siellä tili, mutta en oikein osaa sitä käyttää. Johanna Walliusta seurasin, kun hänellä oli aikoinaan Youtube-kanava Nonnu Neuloja. Siitä tykkäsin ja tykkäisin vieläkin, mutta nyt hän on vain Instagramissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Puikkonen!
      Aika on rajallinen hyödyke, se pitää käyttää taiten. Siksi en halua tuhlata aikaani Instagramiin, Twitteriin, Facebookiin tai vastaaviin. Sanoissa on voimaa, siksi pidän blogeista, kirjoista, lehdistä - käytän aikani mieluummin niihin. Ja villasukkiin. :)

      Poista
    2. Niin samaa mieltä sanoista :)

      Poista
  4. Neulominen on vaan niin rentouttavaa puuhaa. Tuntuu mukavalta, kun silmukat siirtyvät sormien välissä :) Sukkaa ja muuta näyttää syntyneen sinunkin käsissäsi pitkin vuotta runsaasti :)
    Minun sukkalaatikkoni on paljon suurempaa tekoa, tosin ohjeet saan kaivella jostain muualta, kuin laatikosta ;D Tosiasiassa skippaan nuo sukkalootat ihan suosiolla. Namilehdet minulta löytyy ja nuo salmiakkisukat ekan lehden kannesta on tekeillä.
    Tuo koiran hattu on kyllä aivan vastustamattoman näköinen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sartsa!
      Namisukat ovat herkkua! Taannoin lähikaupan lehtihyllyssä silmään osui Novita&Arabia-sukkalehti, mutta kun en heti napannut kiinni, olivat seuraavalla kauppareissulla jo loppuneet. Tänään aamulla surffasin Adlibriksellä ja siellä ihan sattumalta tuli samainen vastaan, tosin vain ruotsi/englanti-versiona. Enää en aikaillut, pistin tilaukseen. Saapa nähdä, teenkö siitäkään ikinä koskaan milloinkaan mitään, mutta onhan se tällaiselle astiafanaatikolle myös ihan kiva vaan katsella. :)

      Poista
  5. Onhan tuo oikein kunnioitettava sukkakasa, ja uuden vuoden aloitus on hieno. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saukkis!
      Punaiset palmikot ovat sen verran koreat, etten ole vielä raaskinut ottaa edes käyttöön, siellä lepäävät sukkalaatikossani... ;)

      Poista
  6. Onhan noita sukkia valmistunutja muutakin. Jätin nyt tuon Sukkamestarin tilaamatta, kun edellisistäkin on aika paljon neulomatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos isoGnu!
      Joo, aika moni (blogeissaan ja jo tässäkin) on kommentoinut, että sukkaboxien sisällöt odottavat vielä aikoja parempia. Enkä jätän tilaamatta, ihania malleja kun on niin paljon muutenkin tarjolla ja ihan just itse saa päättää sopivimmat värit ja väriyhdistelmät. :)

      Poista
  7. Upea pino! Ja lisää tulee! Kaikki käyttäjät kiittävät! Niin aina ajattelen kun väännän menemään. Innostuin räsymattosukista ja aloin tekemään lasten sukkia kaikista langanjämistä. Tosi kivaa puuhaa sekin. Bokseja en tilaa, ostan ja valitsen kyllä ihan itse langat :) Neulomisen iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati!
      Tykkään yllätyksistä! Esimerkiksi muuan ystävä maksaa tilaamansa sukat pyynnöstäni langoin ja on aivan ihanaa aina yllättyä valittujen lankojen väreistä (pyynnöstäni kaikki aina eri värejä, ei pussillista samaa sävyä). Mutta jos MAKSAN langoista, en ehkä halua yllättyä ikävällä tavalla - turvallisinta valita itse...

      Poista
  8. Oi oi miten paljon kaunista ja lämmintä olet saanut aikaan. Sinullakin taitaa olla levottomat kädet kuten Minulla. Telkkatiakin pitää katsoa neule käsissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Enkuli!
      Minulla on varmaan sekä levottomat kädet että levottomat jalat... Jep, kudin telkkaria katsellessa rentouttaa - tosin vime aikoina olen kyllä vain köllöttänyt sohvalla selälläni...

      Poista
  9. Aikas kasa raitasukkia, tosi kivoja! Aivan ihana tuo koiran hattu. Lämmittää ja on vielä niin hauskan näköinenkin :) t. Saija Pomada blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija!
      Koiran hiippalakki on niin jouluninen, että teen jossain vaiheessa vähän ei-niin-sesonkivärisen version myös.

      Poista
  10. Komea pino sukkia! Ainut käsityö, jota minäkin osaan, on sukkien ja lapsten kutominen. Ei tule valmista kuitenkaan tuolla sinun vauhdillasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aimarii!
      Aiemmin olisin sanonut, ettei onnistu lapanen meitsiltä, mutta olen viimein selättänyt tumppu-kammoni. :)

      Poista
  11. Voi jestas, mikä valtava kasa hienoja sukkia.
    Kiva, että löysin tänne, kun oli käynyt mulle kommentoimassa. Nyt seuraan tarkkaan, mitä täällä tapahtuu :)

    VastaaPoista
  12. Ihana sukkakasa. Parasta ajanvietettä, neule joka tuottaa mielihyvää.

    VastaaPoista
  13. On siinä puikot saaneet kyytiä. Nostan hattua!

    VastaaPoista
  14. Juman kika miten paljon ihania sukkia ja pipo . Minulta ei putoa puikoilla tällaisia määriä läheskään . Olen monesti ajatellut poiketa tuolla Korian autletissa onko kannattavaa poiketa .Ajamme siitä ohi kun menemme mummolaan . Minkä hintasia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila!
      Vyötteelliset langat saa marketista edullisemmin, mutta käyn aina katsomassa kilokorin - joskus se on juuri täytetty, toisinaan ammottaa tyhjyyttään. Aina ei siis nappaa, mutta tuleepahan sitten otettua naapurikaupan paistopisteestä vähän välipalaa mukaan.
      Sattuipa olemaan vielä pussinpohja 7-multiraitaa, siinä kilohinta 18,90. Yksiväriset ja kirjavat ovat kilokorissa samalla kilohinnalla. Nuo on ostettu varmaan jo vuosi sitten, voipi maksaa jo enemmän - ainakin lähikaupassa näkyy Novitan hinnat nousseen jonkin verran.

      Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!