Lukijat

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Punastuttaa...

Äkkinäinen autoreissu sai vielä sukkasadon karttumaan, vaikka ajattelin 20 sukkaparin riittävän sitä laatua. Kuka tyhjin käsin matkustaisi?? Nappasin puikot ja ekan käsiin osuneen kerän mukaan, ja vasta autossa aloin ajatella mallia.

Takuuvarmaa piirakkaa, lyhyemmällä varrella.
Koko 38, Seiskaveikkaa 71 g.


Illalla pyöräytin punajuurisosekeiton, nami-nami-nam-nam-kieli-meinaa-mennä-perässä... Keiton silmänä ei ole smetanaa vaan Lidl'n tsatsikia, johon olen pahasti addiktoitunut. Tähän soppaan se sopii mitä parhaiten (paljon paremmin kuin vaikka hernerokkaan, kokeiltu on sitäkin) - nostaa keiton makeuden mukavasti esiin.

1 kg punajuuria
3 pienehköä punasipulia
2 hapokasta omenaa
3 valkosipulinkynttä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
=> kasvikset kuoritaan, paloitellaan ja keitellään pehmeiksi kasviliemessä puolisen tuntia, soseutetaan
maun mukaan homejuustoa
2 dl ruokakermaa
=> lisätään soseutettuun soppaan, lopuksi vielä pippurimyllystä
reilusti mustapippuria

Ihan tautisen hyvää!! Jos vaan oltaisiin kehdattu, olisi mennyt koko satsi kerralla - mutta joku tolkku sitä sentään olla pitää... Homejuustoa olisi voinut olla enemmänkin (nyt puoli pakettia), ensi kerralla taidan kokeilla Koskenlaskijaa.

8 kommenttia:

  1. Kauniit sukat! Herkullisen näköistä keittoa :)

    VastaaPoista
  2. Voi kauhistus miten monet kerkesit tekemään. Minulta tuli vaivaiset kahdet ja niistäkin toiset vauvansukat =)

    VastaaPoista
  3. Piirakkamalli on kiva ja värikin mukavan pirtsakka. Ja tuota keittoa täytyy ehdottomasti kokeilla! Kasvissosekeitot ovat yleensäkin niin herkullisia ja helppojakin, kun raaka-aineeksi käy se mitä jääkaapista kulloinkin löytyy.

    VastaaPoista
  4. Tämän herkkukeiton ohje on otettava talteen, kitos siitä:)

    VastaaPoista
  5. Kiitos Kisa, Sude, Tao, Riitta Sinikka ja Irma! :o)

    VastaaPoista
  6. Tein tänään tuota keittoa, tosin korvasin kasvisliemikuution Herbamarella, kun en halua noita liemikuutioita käyttää niiden sisältämien tärkkelysten ja lisäaineiden vuoksi. Valkosipulinkynsikin muuttui valkosipulirouheeksi, homejuustoa laitoin paketillisen (125 g). Tuli tosiaan hyvää, mutta jakoi mielipiteet perheessämme: minä, iskä ja kuopus tykkäsimme kovasti, esikoinen meinasi oksentaa sitä maistettuaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos MariJ! :o)
      Mukavaa, että maistui - ainakin useimmille! :o)
      Punajuuri taitaa olla myös sellainen juures, joka jakaa mielipiteitä - joko siitä tykätänntai sitten ei. Itse olen ihan heikkona kaikkiin punajuuriruokiin (paitsi kaupan valmiisiin punajuurisalaatteihin), mutta harvoin tulee tehtyä. Ei ole sen suuritöisempää kuin mikään muukaan juures, mutta ehkä värjäävyyden takia jää vähemmälle.

      Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!