Lukijat

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Miss Bateman pröystäilee

Paviljonkikuulumisia:

Ostin uuden katoksen Clasulta, se romahti ekassa vesisateessa! (Se alkuperäinen ei romahtanut edes lumikuorman alla, kun talven tulo yllätti! Ihan itse tärväsin irroitellessani...)

Uuden ripustuskoukku petti. Päätin korjata itse, ompelukoneella, saa varmemmin pitävän - uudessa kun saattaa olla sama ongelma edessä. Harmi vaan, että on satanut siitä lähtien... Siellä se nyt makaa, mattotelineellä, yltäpäältä vettyneenä ja urvuissa. Ei viitsisi ompeluhuoneeseen kuljetella...

Paviljongin tuoleihin hankin uudet istuintyynyt. Sataa, ei ole päästy koeistumaan.

Viime kesänä paviljongin kulmiin istutetut viiniköynnokset ovat vainaita. Sen arvasinkin.

Kärhöt sen sijaan ojentelevat iloisesti varsiaan, ne tuntuvat viihtyvän! Kaikissa on nuppuja, Miss Bateman suorastaan pröystäilee: kolme kukkaa samanaikaisesti. Aiempina kesinä on ollut tyytyminen yhteen sooloilijaan ja ehkä loppukesästä, hyvässä lykyssä, vielä toiseenkin.

KUIVAKAMPAA VIIKONLOPPUA!
.

13 kommenttia:

 1. No voihan...
  Sateella on tarkoituksensa, vaikka tosin ymmärrän, että pouta olisi mieluisampi vaihtoehto.
  Ihana kärhö!

  VastaaPoista
 2. Kyllä aurinko ja hellekin ovat kivempia kuin tämä syksyisen oloinen sää.
  Lontoossa oli hellettä, kun siellä piipahdimme, luulimme, että siellä olisi ollut juurikin tällainen sää.
  Parempaa odotellessa tänne koto-Suomeen :-)

  VastaaPoista
 3. Kylmä on meilläkin, mutta, mutta...Minä toivon sitä sadetta. Meillä ei ole kunnolla satanut pitkään aikaan.
  Ihanasti neiti pröystäilee:)

  VastaaPoista
 4. Kylmää on täälläkin ja märkääkin ollut, mutta nyt paistaa aurinko...ei sentään ihan pilvettömältä taivaalta, mutta hyvä näinkin...)

  VastaaPoista
 5. Voi ei. Minä juuri katselin tuota paviljonkia nettikaupasta ja on harkinnassa. Harmi, että kävi noin. Minä tosin ajattelin, etten välttämättä laittaisi tuota kattoa siihen, vaan jättäisin auki. No, pitää miettiä uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten EevaK tuolla vähän myöhemmin vakuuttaa, paviljongin mukana tullut katos oli todella hyvälaatuinen. Omaa tyhmyyttäni rikoin, olisi pitänyt odottaa Miestä kotiin, ei sen irrotus yksin lumikuormassa onnistunut - varsinkin kun oli teräväreunainen ulkovalaisin alla raatelemassa...
   Omissakin haaveissani paviljonki on ilman kangaskattoa, runsaiden köynnösten peitossa. No, se on haave, joka ei koskaan tällä taidolla ja hoivalla ei tule toteutumaan! ;o)

   Poista
 6. Mun toistaiseksi ainokainen kärhöni otti komeasti nokkiinsa kun toissakesänä sen vahingossa napsaisin poikki....ei pihahdustakaan sen jälkeen! Pah. Pitäköön....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha-haa, Batemanin neitoakin kaltoinkohdeltiin, ajeltiin ruohonleikkurilla yli ja koitettiin kuivattaa hengiltä tai ajoittaa mädättää liikakastelulla. Mutta sitkeästi heräsi henkiin omenapuun kaatamisen jälkeen, vaikka pari kesää kuollutta leikkikin!

   Poista
 7. Meillä tuo sama paviljonki. Ensimmäinen katto kesti monta kesää, kunnes myrsky repi. Viime kesänä ostettu hajosi heti myös kiinnityskohdasta. :( , eli laatu taitaa olla huonontunut. Paviljonki itsessään on tosi hyvin kestänyt ja ollaan oltu tyytyväisiä sen hinta-laatu suhteeseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarvikekatoksen paketti oli mielestä alkuperäistä paaaljon litteämpi, kangas lienee ohuempaa kuin alkuperäisessä!? Kiinnityssysteemit (soljet) tuntuivat myös rimpulammilta. Mutta jos nyt kesänkin kestää, eihän se kallisollut (vaikka kertakäyttötuotteita kiivaasti vastustankin!)...

   Poista
 8. Toivottavasti pääsitte eilen laitteleen ja testaileen. Täällä ainakin oli tosi kiva keli, lämpösempää mihin olin valmistautunu (tehtiin betonitöitä). Mukavaa juhannusviikkoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kokeiltu on! Ja katoksenkin korjasin vajaat pari tuntia ennen ristiäiskirkkoon lähtöä, vähän kosteana ja urpuisena, kemuvaatteet päällä...!! :o)

   Poista
 9. Kiitos Terhi, Rva Kivitikka, Tarutikki, Irmastiina, Satu, Pepi, EevaK ja Sanna-Mari! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!