Lukijat

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Kesäkukkia

Oli kyllä HUONO idea istutella kesäkukat kuunkierron mukaan!! Sehän tarkoittaa sitä, että ne on hankittava kerralla - ja se kustantaa kauhean kamalasti, huomasin! Miten onkin niin, että kun kukat hankkii pikkuhiljaa pitkin matkaa, ne eivät maksa melkein mitään!??

Kiersin kaikki kylän kesäkukkamyyntipisteet: K-raudan kesäpiha, S-marketin pihamyynti, Tokmannin puolikuolleet raakut ja oikea taimitarha. Puolikuolleita lukuun ottamatta jokaisesta rohmelsin jotain mukaan, vaikka valikoimat eivät kovin kummoiset olleetkaan. Ja vielä tarvittaisiin lisää, paljon lisää...

Erityisesti etsiskelin amppelikukkia. Olin pyörtyä taimitarhalla (jossa oli todella upea valikoima, mutta ei se heikotus SIITÄ johtunut!!!), amppeleiden hinta oli pöyristyttävä, 27 euroa kipale!! Koska tarvitsin kukan kuuteen amppeliin, pelkästään ne olisivat lohkaisseet 162 euroa - melkein tonni vanhaa markkarahaa!! HALOO??!! Yksivuotisista!!??

K-raudassa oli orvokkiamppeleita alle viiden euron, päätin tyytyä niihin. Tosin valkeita oli vain 4 jäljellä, mutta niillä pääsin alkuun. Eiväthän ne tokikaan ole näyttävyydeltään murto-osaakaan taimitarhan ihanuuksista, mutta lohduttaudun sillä, etteivät nysät tuki paviljongin kulkuväyliä...

Vasta jälkikäteen tajusin, että ihan liikaahan minä näistäkin maksoin - hintahan tuli nimenomaan niistä kammottavista kahvallisista muovikilluttimista, jotka heitin roskiin...

Ilta meni istutellessa. Tänään taidan tehdä vielä toisen kukkaiskierroksen...
.

22 kommenttia:

 1. Osaa ne pyytää kukista...hullu ei ole se, joka pyytää vaan se, joka maksaa...vai miten se nyt meni..:)
  Upeita ovat nuokin!

  VastaaPoista
 2. Saman olen huomannut. Hinnat melkoisia mutta kun ostaa muutaman silloin tällöin menee ansaan eikä huomaa mitä kaikki ovat tulleet maksamaan. Amppelikukat aivan hirveän hintaisia, minäkin olen tyytynyt vähempään ja arvelen että kauniilta nekin näyttävät hetken kuluttua kun ovat päässeet kunnolla kasvamaan lannoituksen voimalla:)

  VastaaPoista
 3. Täytyy olla todella huippuhyvä amppeli, jos 27 e pitää maksaa. Kävin tänään kahdessa puutarhamyymälässä, ja yritin pitää varani etten tuhlaisi liikaa. Kukat ovat vain niin ihania juuri nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että olivat todella upeita: valtavan kokoisia ja hillittömästi kukkia! Jos olisin tarvinnut vain yhden, olisin varmaan retkahtanut, mutta nyt oli pakko jarrutella...

   Poista
 4. Naulan kantaan :). Tai sanoisko amppelin :)

  Pikkuhiljaa kun ostelee, ei maksa mittään, eikä enää huomaa sitäkään, jos siinä matkan varrella ehtii joku jo kuivua tai muuten ruskettua. Ei tunnu niin pahalta, Mutta ans olla, jos menis koko sato kerralla. Huhhuh.

  Ja mua ihan suretti, kun Prisman kesäpihalla oli kaksi nuorta miestä äitienpäiväkukkaostoksilla ja kuulin kun toinen sanoi,e ttä "Eihän täällä ole mitään amiskukkarolle sopivaa" :(. No ei tosiaan ollu, kun hortensiatkin maksoi sen 27 euroa eli saman kuin amppelit.
  Teki niin mieli mennä sanomaan pojille, että tiedän kyllä mistä äiti ihan varmasti ilahtuis ikihyviksi, eikä maksais mitään, mutta en sitten kumminkaan mennyt. (Olisin ehdottanut, että käyvät keräämässä kimpun valkovuokkoja, jonka saaminen on aina vaan yhtä hellyttävää. Tai oikeastaan sitä arvokkaammaksi muuttuu, mitä isommat lapset niitä vielä käyvät keräämässä välittämättä siitä, että jossain ikävaiheessa on lähinnä "noloa")

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit sanonut vaan!! :o)
   Huh, onpa hortensialla hintaa!! Viime kesänä ostin monet kesäkukat sieltä teidän Prismasta, osan ehdin jo tappaakin ennen kuin sain kotiin asti... Samanlaisia valikoimia kaipaisin tännekin!

   Poista
 5. Ostin äidille kaksi isoa amppelia äitienpäiväksi kukkamyyjältä hautausmaan kupeesta. Maksoivat 15euroa kipale ja minusta ihan kohtuuhinta.
  Ostamalla pieniä taimia ja laittamalla itse niitä amppeliin saa näyttävät halvemmalla, ei mene kauaa, kun kunnolla rehottavat;)
  Mukavia istutushetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En uskaltaisi luottaa, että meikäläisellä rehottavat, olen aika taitava kasvien hivuttamisessa...

   Poista
 6. Voi taivas mitä hintoja!!!
  Kumpa paikkakunnallasi olisi puutarhaoppilaitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin!!! Tilaisin sieltä myös puutarhasuunnitelman ja mieluusti vielä tekijätkin... ;o)

   Poista
 7. Hiljaa hivuttamalla ei huomaakaan, minkä rahan tulee kukkiin upottaneeksi. Kohta viikon olen melkein joka päivä jotain hakenut ja kuitit hävittänyt heti ettei totuus paljastuisi. Mutta kun ne on niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopetin osittain Viherpeukaloilta tilailun juuri tuon vuoksi: alkoi hirvittää, kun ostohistoria tallentui hintoineen sivustolle... Sataset vilisivät silmissä, ja kasvit katosivat aina jonnekin seuraavaan kesään mennessä, niin monivuotisia kuin olivatkin... :o(

   Poista
 8. Kesäkukkiin saa tosiaan uppoamaan uskomattomia summia, mutta juurikin vähän kerraallaan ostaen ei tunnu niin pahalta. Tosin ostelen myös pensaiden, perennojen ja köynnösten taimia osin kuolleiden tilalle ja osin laajentaessani valikoimaa, joten myös niihin kuluu rahaa....

  VastaaPoista
 9. Olihan kalliita amppelikukkia, mulla on melkein kaikki kesäkukat vielä hankkimatta, saas nähdä löytyykö enää mitään:)
  Joskus olen laskenut kun olen ostanut ns. pikkuhiljaa, että mitä ne oikein maksavat ja olen silloin saanut summaksi n. 400 €, siitä on jo useampi vuosi, joten tänä päivänä ovat vielä kalliimpia!! Huh, Huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minä en laskeskele, alkaa heikottaa... Sama pätee myös remontointiin! ;o)

   Poista
 10. Juu pikkuhiljaa -taktiikka on hyväksi havaittu. Kuunkierrot kannattaa unohtaa ja voi nauttia kauniista kukista yötäpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna tapoin niin paljon kasveja, että päätin kokeilla tätäkin kikkaa! Jos on taas samanmoinen hävikki, saa kuu ja aurinkokin huutia!

   Poista
 11. Törmäsin taannoin kallimpiinkin, 36 euroa. Olivat kyllä upeita, mutta vähän liian kalliita... Minunkin pitäisi hankkia nätit amppeliastiat. Mulla on amppelit just niitä muovikammotuksia. Niitä amppeleita on vaan niin paljon, että astiat tulevat hintoihinsa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kammotus e haittaa, jos kasvi peittää rumuuden! :o)
   Meitsillä on just päinvastoin: pitää satsata amppeliin, kun e voi olla varma kukkaloista meitsin hoidolla! ;o)

   Poista
 12. Kiitos Irmastiina, Irma, Rentukka, Annukka, Tarutikki, Matonkude, Tiinatei, Onnenpähkinäinen, Tilkkureppu, Anna Puikko ja Satu! :o)

  VastaaPoista
 13. No huh, on kyllä hurja hinta amppelikukista! Minä ostin oman kylän puutarhalta 15 eurolla yhden japaninkellon, ja sitten lobelioita jäi pari ylimääräistä ja tytär, se valmistunut, istutti ne yhteen amppeliin. Kesäkukat ostimme silloin tyttären juhliin viikkoa ennen lakkiaisia. Niihin saa kyllä menemään uskomattoman määrän rahaa ellei pidä varaansa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hepsi!
   Kävin vielä hakemassa toisen satsin, kuitin hukkasin hetimiten, ei uskalla edes ajatella...
   Loppuihin amppeleihin ostin jotain hörsöpilveä, toivottavasti rehevöityy hillittömään kasvuun! :o)

   Poista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!