Lukijat

lauantai 23. elokuuta 2014

Konezone

Jos ken on ihmetellyt alkukuun hiljaiseloa, se ei johtunut yksinomaan uuvuttavista helteistä. Ei, pikemminkin koneongelmista...

Meitsillä on pyörinyt aktiivikäytössä 4 masiinaa:
- vanha (9 v)
- keskivanha (6 v)
- "uusi" (kohta 3 v)
- pilleri (½ v pienokainen)

(Hah, te epäuskoiset, 15 vuotias pöytäkoneeni ja sen edeltäjät ovat sentään jo haudassa! Että ollaan tässä ihan nykyajassa kiinni, jos kohta ei kovin tehokkaasti...)

Vanha on suosikkini, hidas mutta luotettava, siinä on myös erinomainen kuvankäsittelyohjelma (jota tosin en käytä kuin kuvien pienentämiseen Picasaan siirtäessäni). ONGELMA: Kone ei enää jaksa avata nettiyhteyttä ja on jo useamman kerran läväyttänyt kiusakseni blue screenin.

Keskivanha on äärimmäisen nopea ja siinä on monipuoliset ohjelmat, kovalevy täynnä valokuvia. ONGELMA: Koneen palomuuriohjelman lisenssi lienee umpeutunut, kysyy salauskoodeja, joista meitsillä ei ole hajuakaan! Kone ei siis enää aukene (ja kuvatkin lienee sitä myöden menetetty).

Uusimmassa on alusta asti ollut ONGELMIA: Kirjoittaessa kursori hyppii holtittomasti ja teksti on sitten sen mukaista... Lisäksi se ei jostain syystä löydä verkkoa kuin letkun päässä ollessaan - ja siinä kieltämättä kannettavan idea jokseenkin kärsii!! Kone on iso ja painava (kun halusin ison näytön, ihan turhaan), eikä siihen ole asennettu MS Office -pakettia, joten koko masiina on aika mitääntekemätön.

Pilleriä on kiva käyttää blogeja ja sähköposteja lueskellessa ja kirjoittaessakin, mutta ONGELMAkseni en osaa siirtää sillä kuvia.

Että jäi sitten bloggailu vähän vähemmälle...

Uusimmassa on vielä huoltosopimus voimassa ja kun kaksi vanhinta laukesivat, sain viimein soitettua Dellin huoltoon. Korjaaja tulikin kotiin heti seuraavana aamuna, vaihtoi näppiksen ja verkkokortin. Nyt löytää langattoman verkon, mutta kirjoitushäiriöt vaivaavat edelleen... Koneessa ei myöskään ole kuvankäsittelyohjelmaa, pitäisi varmaan netistä etsiskellä - onko suosituksia?

No, tässä välissä jo ehdin muuttaa langattoman laajakaistayhteyteni hitaammaksi, mitäs minä nopealla verkolla teen, kun ei koneetkaan toimi!? Ja kieltämättä yli satasen kuukausittaiset puhelin- ja verkkolaskutkin alkoivat nyppiä... Vaikka ei siinä kauheasti säästöä tullutkaan! Pöh, jos laajakaistan nopeus putoaa kymmenekseen aiemmasta (100 Mt =» 10 Mt), eikö myös hinnan pitäisi pudota 90%, mitä??? Ei halventunut edes puolella, räyh. Mutta loppulasku jää jatkossa alle satasen, mikä sentään ihan pikkuisen lohduttaa.

Tosin kannattaako sitäkään vähää maksaa, jos se hidas yhteys ei pelitä?? Kuvia kun siirtelin, piti kaivaa mökki-mokkula esiin!! Miksi, oi miksi, miksi juuri minulle käy AINA näin?? Riemukseni nettitikku on kuitenkin ollut viimeajat kotona eikä mökillä.

Onneksi sentään pillerissä on supernopea 4G-SIM, eli ei tässä ihan takasuoralle jäädä!

Seli-seli! Mutta koitan taas jatkossa päivitellä vähän tiuhempaan tahtiin! Kunhan vielä soitan uudestaan Dellin huoltoon, ja Sonerallekin...

VIRTAVIIVAISTA VIIKONLOPPUA!

6 kommenttia:

 1. Sulla sentään on syy...ite en vaan saa aikaseks postata. :-)

  VastaaPoista
 2. Kele... tämä on nyt kolmas yritys kommentoida.....
  Eli ongelmia on, koneessa, yhteyksissä ja täällä päässä varsinkin käyttäjässä :-)

  VastaaPoista
 3. Välillä tekniikka pettää... Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Kiitos myötätunnosta Katjainkeri, Rva Kivitikka ja Satu! :o)

  VastaaPoista
 5. Ainakin mulle ihan riittävä ilmainen kuvankäsittelyohjelma on paint.net. Suosittelen. Minulla on suomenkielinen versio.
  Mullakin läppärissä välillä kursori hyppää minne sattuu. Sitten taas pitkä aikaa toimii ihan niinkuin pitääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hepsi, kiitos vinkistä! :o)
   Tuo hyppelehtiminen on todella kiusallinen vaiva! Onneksi minullakaan se ei vaivaa ihan päivittäin - silloin vaan kun on oikein kova kiire, tärkeää asiaa ja paljon sähköposteja kirjoitettavaksi... :o(

   Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!