Lukijat

lauantai 30. elokuuta 2014

Kirppiskuulumisia

Kuva: Hilman Kirppis Facebook
Perinteeksi on muodostunut kirpparipöydän varaaminen koulujen aloittamisen aikoihin, niin nytkin. Kylällä on käynyt kirpputorien kato, yhtä lukuun ottamatta kaikki keikahtivat vuoden mittaan. Elokuun alussa aloitti uusi Hilman kirppis, sisustusmyymälän yhteydessä - pääsinkin testaamaan ihan tuoreeltaan!

Kuva: Hilman Kirppis Facebook
Meillä on kirppismyynti aina vetänyt (yhtä poikkeusta lukuun ottamatta) hyvin tai todella hyvin. Ja tällä kertaa vielä paremmin!! Ei niinkään rahallisesti vaan ensimmäisen kerran piti oikein miettiä, mistä raapaistaan lisää romua kirpparipöytään, niin vauhdikkaasti se tyhjeni.

Kuva: Hilman Kirppis Facebook
Osin syynä saattaa olla kyllä sekin, että roinaa, rompetta ja rytkyä oli nurkissa aiempaa vähemmän! Viime syksynä Pupusen tuloon valmistautuessamme kirppistelimme KOLMESTI, yhteensä useamman kuukauden ajan, kahdella kirpparilla. Miehen Isotädin "kuolinpesätyhjennysherätyksen" jälkeen olen systemaattisesti pyrkinyt tavarapaljouden selättämiseen, kaiken tilpehöörin karsimiseen. KERTAAKAAN en ole sortunut impulssiostoksiin, MITÄÄN "turhaa" ei ole hankittu, ainoastaan TODELLISEEN tarpeeseen - ja niitä tarpeitakin on ollut yllättävän vähän!

Yleensä olen pöytävuokra-ajan päätyttyä kirppiksenpitäjän luvalla jättänyt lähes kaikki loput tavarat kassalle kärryyn "OTA TÄSTÄ, OLE HYVÄ!" -lapun kera. Tällä kertaa kirppistila oli kuitenkin sen verran pienen puoleinen, etten kehdannut edes kysyä.

Myymätöntä tavaraa jäi yksi Ikea-kassillinen, josta puolet täytti Miehen 47-numeroiset kahluusaappaat. Kumma, ettei niille löytynyt ottajaa - luulisi nyt joka taloudessa edullisille kahluusaappaille olevan tarvetta!? ;o)


Kuva: Hilman Kirppis Facebook
Myymättä jääneet kirjat roudaan aina Opiston kirjakierrätyspisteeseen ja muutaman tavaran saatan ottaa "siemenperunaksi" seuraavaa kertaa varten. Tarkoitushan on päästä kirppikselle asti raijatusta tavarasta EROON, ei sitä kannata enää kotiin kuskata.

Sitä paitsi olen ihan varma, että tavarat, jotka on taloudesta jo kerran heivattu, keräävät kotiin palattuaan negatiivista energiaa - kodin harmonia rikkoutuu. Enkä halua ottaa turhia riskejä!!

Jämäsukista noin puolet palautui, kun ihan viimeiseen alehuipennukseen en niitä halunnut jättää. No, joulun alla päätyvät todellisille tarvitsijoille, hyväntekeväisyyteen - niihin ei negatiivisuus tartu!!

Kunhan kesäloma koittaa, iloisesti törsään kaikki kirppisvoittoni johonkin ei-materiaan - hemmotteluun, hyvinvointiin ja/tai herkutteluun! Miestä naurattaa, kun puhun "kirppisvoitosta", hänen mielestään jokainen turha tavara on tappio! Paitsi ehkä heille, jotka koittavat saada käytetyistä Ikean GLIS-rasioista 2€/kpl, kun ne uutena maksavat kolmen seteissä vähän vähemmän (niitä on kaupan käsittämättömän monissa pöydissä samaan hintaan, joten ehkä joku niitä ostaakin?). Onkohan yli 200% tuotto-odotus kuitenkaan ihan realistinen, kirppiksellä...

Minä muuten ostin omat GLISini uusina, halvemmalla hinnalla. Tykkään niistä kovasti, toivat elämääni kaivattua ryhtiä, kun älysin keskittää ympäri pirttiä ajelehtivat kynät: siniseen kuulakärkikynät, neonkeltaiseen tussit, valkoinen lyijytäytekynille. Melkein elämäni paras ostos, melkein! ;o)

Kotibyroo ruokailuhuoneen komerossa.

9 kommenttia:

 1. Paljon ne kahluu saappaat maksaisi posti maksuoneen? Nimimerkki mieheni korjasi vanhoja saappaitaan vasaralla viimeviikolla. .älä kysy miksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä tiedä miksi korjasi - sorsastuskausi alkoi! Mutta miksi vasaralla - enpä uskalla edes arvata! :o)
   Saappaat on sen verran reilua kokoa ettei punnitus keittiövaa'alla onnistu, mutta olisivatkohan postikuluineen jotain luokkaa 20-25 euroa?

   Poista
 2. Hyvä muistutus, kirppikselle pitäisi taas mennä...mistä sitä kamaa piisaakin :-)
  En muuten minäkään tuo niitä tavaroita enää takaisin, mitä kirppikselle olen vienyt, ylimääräistä mitä ylimääräistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hyvä aika kirppistellä, kun opiskelijat sisustavat boxejaan. :o)
   Toinen sesonki on mökkikauden alkaessa... ;o)

   Poista
 3. Tuohon olen törmännyt täälläkin kirppiksillä...uutena tavara maksaa vähemmän, kuin kirpparilla. Luulempa, että ne on niitä tavaroita, joita ihmiset kantavat siteen takaisin kotiin...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppis ei ole oikea paikka (ainakin hinnan perusteella) "keräilyharvinaisuuksien" myyntiin. Vaikka joku on joskus saanut huuto.netissä vastaavan hinnan, markkinat ovat vähän toisenlaiset kirpparilla - sitä vaan tuntuu olevan kovin vaikea ymmärtää...

   Poista
 4. Siistin näköinen kirppis ainakin fb-kuvien mukaan. En olekaan tietoinen Ikean Glis-rasioista, täytyypä kirjoittaa seuraavalle Ikean ostoslistalle, jos minäkin saisin ryhtiä esim pieneen ompeluhuoneeseeni yms. Siivoilimme kesällä ulkovarastoja, myin rahalla, kahvipaketilla ja annoimme pois paikallisella fb:n kirpputorilla. Aika hyvin tavara liikkui ja Juhlamokkaa on kaapissa pitkäksi aikaa. Hankaluus siinä on vain se sopiminen kellonajan tarkkuudella kuka tulee hakemaan ja koska. Että toisaalta perinteinen kirpputori on parempi, viet tavat viikoksi sinne ja alennat paria päivää ennen jne. Minäkään en jättäisiitse kudottuja sukkia alennettujen joukkoon, parempi sitten viedä hyväntekeväisyyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän ahdas on, mutta hyvin valaistu, silloin tiiviys ei niin haittaa. Ja asiakasvirta tuntuu olevan oikein hyvä!!

   Poista
 5. Kiitos Mehtäemäntä, Rva Kivitikka, Irmastiina ja KässäRitu! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!