Lukijat

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Lyhtyä kerrakseen

Olipa virkistävä tyttöjen ilta!!

No, okay, sanotaan sitten niin kuin asia on: "Vanhain akkain ehtoo". Ja aamu! Mutta virkistävä, kaikki tyyni!!

Hölistiin kellon ympäri (kyllä vaan, jutulle ei ollut tulla loppua!), syötiin hyvin, siemailtiin glögiä, hörpittiin viiniä, läiskittiin tarot-kortteja ja hölistiin taas lisää. Nukkumaan tajuttiin kammeta aamuyöstä, ja seuraavana päivänä jatkettiin höpötystä aamiaisen äärellä. Kuin entisinä aikoina, ennen miehiä ja mukuloita! Ah.

Sain aivan hurjan ihanan tuliaisen, Iittalan Lantern-lyhdyn. Ja siinä samalla melkoisen ongelman - mihin sen sijoitan??? 600 mm korkeana ei ihan helpoin koriste-esine esillepantavaksi - vallankin kun nurkissa pyörii varsin vilkas vekara ja kaksi kompuraa koiraa! Jos kohta itsekin olen melkoisen laajaliikkeinen pölyhuiskun heiluttelija...

Mutta ihana se on! Heti säntäsin Ikeaan hakemaan satamäärin kruunukynttilöitä. Mies nyrpisteli nenäänsä, sanoi ettei sitten kyllä enää Ikealla noeta, kun olohuoneen tapetit on vaihdettu. (Olkkariremppa saattaa siis sittenkin vielä jonain päivänä olla todellisuutta!! )

Noesta tulikin mieleeni toinen ongelma: milläs tämä pestään?? Ei meinaan mahdu astianpesukoneeseen, suurtalouskoneko pitäisi hankkia? Sellaiseen mahtuisi sitten kyllä Pupusen kaivinkone ja kottikärrytkin - odottavat nimittäin vielä pihalla pesua ja talvivarastointia...

14 kommenttia:

 1. Tosi kaunis, samoin kivat kynttiläasetelmat. Mutta hei, ei tuota laiteta tiskikoneeseen!!! Vieläkin kauhulla joskus muistan jonkun postisi, missä kerroit puutarha- tms työvälineiden pesusta tiskikoneessa, vai oliko se vain toive silloinkin:-) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öööö, miksei laiteta - siis jos vaan mahtuisi...? Kristallia ei saa pestä apk:ssa, mutta tämähän on ihan tavallista Iittalan peruslasia, joka vaan paranee konepesuissa!?
   Juu, puutarhakuokat sun muut pestään koneessa, myös crocsit ja muut kuin nahkakengät, kiuaskivet ja tietty lelut! Tosin vähän raskaamman ohjelman jälkeen suoritan aina koneen suväpuhdistuksen erikoisaineilla.
   Ai niin, ja ne kristallitkin kyllä tässä taloudessa pestään astianpesukoneessa... ;o)

   Poista
  2. Juu ööö tosiaankin, muistin nyt ne kiuaskivetkin, josta jossain taisit mainita. Jos joku tuttusi joskus on ostamassa uutta astianpesukonetta, niin kannattaa sitten mainita teidän merkki, vaikuttaa kestävältä. Minä pesen myös kristallit astianpesukoneessa, mutta crocsit ja lenkkarit pyykkikoneessa.   Poista
 2. Öö... tiskiharjalla...? :) Oletkos vilkuillut Päivölän kurssitarjontaa viime aikoina? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herramunjee, Päivölän ohjelmaa en ole kurkkinut aikapäiviin! Täytyykin tsekata, pieni pyrähdys olisi paikallaan...

   Poista
 3. Upea lyhty ja todella kaunis, mutta pesu...?? käsin tiskiharjalla... ehkä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeeeeei! Tässä huushollissa ei tiskata eikä pyykätä käsin! Pilaantumisriski / hajoamisvaara on aina isompi kuin koneellisesti!! :o)

   Poista
 4. Upea lyhty! Saako tuonne alle, sisälle, laitettua jotain?
  Jos nokeentuu, niin putsaa kostutetulla sanomalehtipaperitupolla. Yläosa lähtenee irti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhty on yhtä tuubia koko systeemi, se 60 cm, mutta sisällä kynttiläpidike irrallinen. Ja alle tosiaankin saa kuvun ale jotain jemmaan, just mietin, mitä joulukoristetta sinne tunkisin!
   Sanomalehti kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta - ja varsinkin ihan Miehen hommalta!! :oD

   Poista
 5. Mahtava lyhty! Ja varmasti pitää käsin pestä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Irmastiina, KässäRitu, Hannele, Tilkkureppu, Rva Kivitikka ja KataMaria! :o)

  VastaaPoista
 7. Paitsi iso ja hieno lyhty, myös hurrrrrrrjan kallis, että ihan nyt täällä alkoi jo kädet tärisemään pelkästään siitä ajatuksesta, että sitä pitää ylipäätään siirtää johonkin pestäväksi. Hui.

  Mulla on tapana putsata kynttilöiden (muidenkin kuin Ikealaisten...) nokeamat lyhdyt ihan siinä omalla paikallaan lasinpesunesteellä ja talouspaperilla. Helppoa on ja puhdasta tulee. Ja jotenkin mun mielestä loogistakin, että lasi pestään lasinpesuaineella :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka! :o)'
   Kieltämättä hirvitys lisääntyi, kun kävin kytsimässä hinnan Iiittala Outletissä. Harmillisinta on, että jos sisäosa (kynttiläpidike) hajoaa, uutta ei saa lisäosana - asettelu noin korkeaan tötteröön on haasteellista...
   Lasinpesunestettä ja "taikaliinaa" käytin uudessa isossa synttärilyhdyssäni, toimi hyvin. Eipä vaan tullut mieleeni, että voisi kokeilla tähänkin, kiitos vinkistä!! :o)

   Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!