Lukijat

torstai 6. marraskuuta 2014

Talvi yllätti...

Joopa-joo.

Pari päivää sitten sanoin Miehelle, että pitäisi irroittaa paviljongin katos ennen kuin lumi yllättää. Viime syksynä ensilumi sai katoksen sortumaan, alla oleva valaisin repi kankaan riekaleiksi.

Joopa-joo. Sama näky ilman salamaa. Taisi käydä taas vanhanaikaisesti...

Näky yllätti, kun illalla könysimme saunasta kuistille vilvoittelemaan. Jos ei muuta iloa, niin ainakin ohikulkevia lenkkeilijöitä naurattaa. Itseä ei niin kovin, ainakaan tässä vaiheessa.

Meitsi ei vaan opi!

17 kommenttia:

 1. Hiukan hilpeä kuva. Anteeksi!
  Jos sitä ihan ajallaan siistisi pihan kesästä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johan muuttuisi elämä tylsäksi ja ennalta-arvattavaksi, jos kaiken tekisi ajallaan! ;o)

   Poista
 2. Voi ei, aina se vaan pääsee yllättämään ;) Yläkuva on kaunis, kun ei katso kattoa... ;)

  VastaaPoista
 3. Meillekin satoi tänään lumi. Onneksi on kaikki korjattu suojaan.

  VastaaPoista
 4. Sitten kun lumi sulaa, niin tuohan on hieno, iso uima-allas linnuille! Valot ja kaikki :-)
  Onpa teillä paljon lunta!

  VastaaPoista
 5. Minullakin tuli mieleen lintujen juoma- / uima-allas. Sopisi teemaan, talipallotelineestä lintujen uima-altaaksi ;) Toivottavasti saat kankaan pelastettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... ja toinen puukon haavassa kääntäjä! :oD

   Poista
 6. Aina se lumi yllättää... :D Toivottavasti katos ei ole pilalla.

  VastaaPoista
 7. Hauska tarina, mutta harmi, varsinkin jos keväällä pitää etsiä uusi katos, toivottavasti sitten löytyy sopiva, että on muutakin käyttöä kun lintuhäkkinä:-) . Meillä aikanaan ei löytynyt neliskulmaiseen kehikkoon ihan millilleen samankokoista uutta katosta, yksi saatiin sopimaan vähän niinkuin väkisin. Sitten sade teki siihen vesipatjoja ja kerran kun emme olleet sadepäivänä kotona niitä harjanvarrella poistamassa, niin koko höskä oli yhdessä kasassa. Se oli myös hauska näky. Meillä ei vaan näy tielle, ainoastaa "koirapolulle" jos osaa oikeasta paikasta katsoa. On muuten hieno kuva ylimmäinen, olisi oikea joulukorttikuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu puisesta osa meni sytykkeeksi, pari ehjempää osaa jätettiin niinkuin rajaamaan aitana kasvimaatani. Kasvimaa (tai sen tapainen:-) ) kun on tontin rajalla. Sitten ostettiinn uusi metallinen, se vääntyi alta aikayksikön. Ostimme sen Prismasta. Minä olisin kärsinyt nahoissani, mutta isäntä meni siitä reklamoimaan. Asia siirtyi maahantuojalle, sai rahat takaisin. Nykyinen on kestänyt paikoillaan jo 2 vuotta. Niitä on kehitelty nykyään enemmän. Nykyisessä katoksessa on pienet vesireijät jo valmiina.

   Poista
  2. Vesireiät olisivatkin näppärät omassakin, ehkä jo siihen seuraavan kevään version sellaiset lisättykin. Paitsi ettei niistä ne jalkarätin kokoiset lumiläimäreet mahtuisi...

   Poista
 8. Voi, ei:( No ensi syksynä sitten, mutta eihän se nyt lohduta jos taas joutuu katselemaan uuden katsoksen ensi keväänä!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Terhi, Helmi Nainen, Amalia, Onnenpähkinäinen, Rva Kivitikka, Susan, Eija, Irmastiina, KässäRitu ja Tilkkureppu! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!