Lukijat

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Viiltävä viikon vinkki

Käväisinpä viime viikolla Iittala Outletissä Iittalassa, kytsimässä josko vielä löytäisin rillillisen Tove100-mukin. Juu, olihan siellä, mutta olisi pitänyt ostaa koko 6-mukinen laatikko, jossa 5 perusmukia ja yhdet rillit. No thanks!

Huuto.netistä rillejä saisi 80 euron kappalehintaan, mutta " No thanks" vaan sinnekin!

No ei se ihan turha reissu silti ollut, Iittalaan!!

Fiskars Functional -veitsiä tarjolla ihan hiRRRRRveän hyvään hintaan! Valitettavasti olin uusinut kaikki leikkuuveitset jo keittiöremppaa tehdessä, ovat edelleen ihan mainiossa terässä - kiitos Miehen innokkaan rullailun veitsenteroittajassa (joka muuten on maanmainio vempele, sillähän teroittaa vaikka kirveenkin!).

Kinkkusetti meiltä kuitenkin puuttui (15 €, ale muistaakseeni 64%), roiskeläppä roiskesuoja (olikohan 8 €?) ja vitosella voiveitsi (jota Veljenvaimo ylisti taannoin maasta taivaisiin, leikkaa tomaattiakin ja leivonnassa pistämätön). Lisäksi Appiukolle löytyi isänpäivälahja ja jotain päätyi lahjalodjuunkin vastaisen varalle.

Olin oikein tyytyväinen reissun antiin. Kunnes kotona huomasin veitsien paketeissa tekstin "Made in China". Ehkei hinta ollutkaan ihan niin  viiltävän hyvä, ainoastaan sopiva lähtömaa huomioiden? No, se kai on ajan henki, kotimainen onkin kiinalaista...

PS. Veitsiä tarjolla myös Iittala verkkokaupassa, joskin suppeampi valikoima. Jos kiinalaisuus ei niin haittaa, oivaa joulupukinkontin täytettä.

9 kommenttia:

 1. Mua niiiin risoo toi kiinalaisvalmistus ku sitä ei aina ostohetkellä huomaa.
  Mä suosin kotimaista aina ku vaan mahdollista. Noh, onhan näissäkin osa suomalaista, se suunnittelu. Mutt ku just taas äskettäin uutisoitiin, ett jokaisen pitäis ostaa 10 eurolla kuussa/viikossa? (mitenkähän se oikeesti oli) kotimaista niin työpaikkoja säilyis ja tulis uusia yms. Hemmetti, mä oon ostanu kotimaista tänäkin vuonna useammalla satasella ja kuiteski joka viikko työpaikat vähenee!?
  Ei se mun Rukka sadetakkikaan oo täällä tehty (tais olla kiinassa sekin) mutt ehkä siitä joku euro tai sentti kotimaata hyödytti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla kymppi kuukaudessa, muistan hämmästelleeni summan pienuutta.
   Itsekin koitan suosia aina kotimaista - ihan jo siksikin, ettei tarvitse kuunnella Miehen rutinaa, mutta ensisijaisesti siksi, että uskon suomalaiseen työhön. Usko suomalaisiin työnantajiin ei tällä hetkellä kuitenkaan ole suuren suuri.. :o(

   Poista
 2. Edellisviikolla Iittalan myymälöissä ja Outleteissä oli tarjouspäivät ja sieltä tein jo edullisia löytöjä. Osa Iittalan astioistakin tehdään Suomen ulkopuolella. Muistaakseni myös nuo muumimukit (http://www.adressit.com/muumimukien_valmistus_takaisin_suomeen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Muumi-mukit tehdään Thaimaassa, tosi tylsää! Vaqllankin kun Thaimaassa eivät ymmärrä Muumien päälle mitään, pitävät japanilaisena mötkylänä. :o(

   Poista
 3. Olisi mielenkiintoista tietää mitä Fiskarsin tuotteita enää tehdään kotimaassa. Olen aina niin arvostanut heidän tuotteita ja lahjoiksikin ostanut. Minulle kävi samalla tavalla kun Sinulle. Ostin kesällä Fiskarsin puutarhasetin, oikein valitsin muka kotimaisen, vaikka vieressä olisi ollut aika hyvän näköiset kiinalaiset. Sitten kun pääsin kotiin ja poistin Fiskarsseja paketista, niin huomasin kiinalaisiksi, voi hitsi kun olin pettynyt. No näihin on totuttu muissakin tapauksissa kuten KristiinaS kirjoittaa.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppuna tulee muuan fiskarsilainen kyläilemään, täytyykin kysäistä häneltä! SE, että kotimaiseksi luulkmansa paljastuukin joksikin muuksi (ja vasta kotona), se se vasta kiukuttaakin!!

   Poista
  2. Vielä tähän Paula. Kun olisinkin lukenut pakkauksen tekstit kaupassa, niin olisin ostanut samassa hyllyssä olevat kiinalaiset puutarhavälineet, oli ihan hyvän näköisiä, mutta oma moka, miksi kuin Fiskarskn paketin teksit vasta kotona, no sen takia kun luotin kotimaiseen valmistajaan. No summa summaarum, oppia ikä kaikki.   Poista
  3. No niin, asiaa puitu (ja paheksuttu) asianosaiselle: Fiskars tekee Suomessa sakset ja kirveet.
   Kirves on vähän hankala tarvekalu keittiöhommissa, harmittaa...

   Poista
 4. Kiitos KristiinaS, Onnenpähkinäinen ja KässäRitu! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!