Lukijat

maanantai 24. marraskuuta 2014

Taide ja taito

(Kuva googgeloitu - unohdin, hiisi vieköön, kuvata paikan päällä!!)
Voipaalan joulun odotus alkaa jo perinteeksi muodostuneista (Taide ja taito -) joulumarkkinoista. Kartanossa leijailee ihana kanelisokerimunkin tuoksu ja himmelit on tuotu taloon. Tunnelmaa ryydittävät kymmenet käsityöläiset, taiteilijat ja yhdistykset, joiden myyntipöydät löytyvät kartanon näyttelytiloista.
Poikkesin Pupusen ja Veljentyttö Nuoremman kanssa.

Sain kaikki joulun tärkeimmät elementit (vihreitä kuulia lukuunottamatta):

- partiolaisten adventtikalenteri (aika ruma tänä vuonna!)

- piparitalo (soma),  Pupusen valitsema ja

 - "joulukranssi" (grillikatoksen) ulko-oveen, Pupusen valitsema sekin.

Lisäksi appelsiinimehuun tehtyä saaristolaislimppua, ostamalla tuin tyttöjen koulutusta (soroptimistit). Mehevä ja mehukas!

Toki juotiin myös glögit kuulujen kanelisokerimunkkinen kanssa - omaan kuppiini tosi töräytin sumpit lisukkeiden päälle, menivät termarit vähän sekaisin. Vaan maistui se kahvikin jouluiselta rusinoiden ja mantelilastujen kera...

Nyt pitäisi alkaa viritellä jouluvaloja. En ole lainkaan varma, mahdanko löytää vintiltä yksiäkään! On nimittäin sellainen muistikuva, etten jaksanut reissusta palattua setviä johtohässäköitä ja metsästää palaneita polttimoita, vaan tempaisin kaikki roskikseen...
Tyyris temperamentti?


11 kommenttia:

 1. Voi miten ihana piparitalo, voin aistia tuoksun. Missä sitä söilytetään, koiraperheessä. Ovikoriste myös kiva, hyvä että muistutit, joku täytyisi väkertää.

  Koskahan alan pitämään himmeleistä. Johtuu siitä kun meillä oli kotona aina himmeli, kuului isän Sääksmäkeläiseen perinteeseen kuulemma. Hän osasi niitä tehdä, vaikka hänellä oli paksut sormet. Kun olin murrosikäinen, niin muistan kun kielsin tuomasta niitä vintistä esille. Tämmöisiä muistoja herätti himmelin kuvasi.
  I

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluhimmeli oli meilläkin lapsuusvuosina, milloin lie jäänyt käytöstä, enpä ole silloin noteerannut. Himmelit ovat kauniita, mutten siti ehkä itselleni ottaisi, hankala säilyttää ja kerää pölyä... Himmelintekotaito on kyllä upea taito.
   *
   Mökki turvassa kirjahyllyn päällä. Jos Luupää vielä talossa, kiipeäisi kyllä sinnekin - onneksi Koirarouva ja Ikäneito eivät ihan yhtä ahasti herkkujen perään... ;o)

   Poista
 2. Kivoja valintoja olette tehneet, ovkrassi on erityisen mukavan näköinen. Ja temperamenttia pitää olla muutenhan olisi elämä melko tylsää;)

  VastaaPoista
 3. Monillako markkinoilla ehdit käydä ennen liemien sekoitusta? =)

  Hauskaa uutta viikkoa teille kaikille.

  VastaaPoista
 4. Ihana Paula!! Joulukahvia siis ;-D
  Minua jännittää teidän puolesta, kun tämä on Pupusen ensimmäinen joulu täällä Suomessa <3

  VastaaPoista
 5. Niin jouluisia ostoksia! Samaa mieltä partiolaisten kalenterista; tsekkasin heti, missä on kuutosluukki, koska sen takana PITÄÄ olla Suomen lippu! Suksisauvan päässä??

  VastaaPoista
 6. Voi, rakastan himmeleitä.
  Tilauksessa yksi ISO himmeli, meillä on sille hyvä paikka.

  VastaaPoista
 7. Kiitos KässäRitu, Irma, Terhi, Rva Kivitikka, Amalia, Tiinatei, KahviKaneli ja Sanna! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!