Lukijat

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Pukkikin kävi...

Oho! Kaksi viikkoa livahtanut ihan käsien välistä! Joulukin meni, isommin valmistelematta...

Pukin sentään muistin tilata!! Ihan olin oikein kalenteriin pannut ylös, milloin varauksia sai alkaa tehdä (muuten olisikin jäänyt ehkä tilaamatta?). Kahta minuuttia vaille H-hetken naputtelin numeron, minuuttia vaille painoin luurin kuvaa ja sain ihan ekan varauksen, juuri toivomani ajan. Jota tosin sittemmin oli aikaistettu meitsille asiasta ilmoittamatta...

Pukki oli paitsi aikainen myös antelias, kontista löytyi mm. loistavia kirjalahjoja. Itse hankin isoimman osan lahjoista vasta aattoaamuna...

Joulusalaatin ohje maku.fi
Ruokapuoli meni yhtä kevyin valmisteluin, salaatteja lukuun ottamatta kaikki voileipäpöydän antimet olivat kaupan kylmäaltaista. Tarjoomus oli varsin näyttävä, mutta unohdin tietty kuvata... Äiti toi tullessaan joulun koko lootakimaran, hand made by Mummo. Niitä on pistelty hyvällä halulla jälkijunassa, joulun jälkeen.

Perinteiset viikkotolkulla konjakkimarinoitavat hedelmäkakut jäivät tekemättä, mutta Pupusen kanssa leipaisimme viimehötäkässä glögisen luumukakun ja jouluisen maustekakun. No, en ollut tarkistanut maustehyllyn tilannetta, inkiväärin ja kardemumman sijasta roiskaistiin sitten vähän ronskimmin kanelia ja neilikkaa. Maistui vallan mainiolta niinkin, mehevästi jouluiselta.

Joulukuusi toki koristeltiin, yhdessä Pupusen kanssa. Kaikki kuusenkoristeet eivät oksille mahtuneet, osa jäi laatikoihin, osa päätyi ruokailuhuoneen kruunuun. Isointa osaa muista koristeista ei tänä vuonna edes ulkoistettu sivuvintistä, pikkuisen kävin vain säilytyslaatikoiden kansia nostelemassa ja kurkkimassa.

Joulusiivous jäi sekin vähän puolinaiseksi, keittiön kuitenkin puunasin perusteellisesti - uuninkin, vaikkei siellä kakkujen lisäksi mitään valmistettukaan. Joulusaunassa ei tuoksunut terva eikä kloriitti, mikä häpeä - putipuhdas joulusauna kun on ihan kunnia-asia! Joululöylyt siellä silti sai.

Kakarasta asti olen jouluaattona tarponut kotikontujen hautuumaata ristiin, rastiin, kopassa kynttilöitä pari tusinaa. Ei tänä vuonna!! Joulupäivänä veimme täkäläiseen kalmistoon kynttilät Enkelipojalle ja kolme lyhtyä muualle haudattujen muistokivelle - niin omien, Miehen kuin Pupusenkin läheisten muistolle, siellä kaukana.

Joulu tuli silti taloon, lämmin ja läheinen! Ehkä onkin aika uudistaa jouluperinteitä??

LEMPEÄÄ JA LUPSAKKAA LOPPUVUOTTA!

11 kommenttia:

  1. Ihana nähdä kuvaus teidän joulustanne.

    VastaaPoista
  2. Ai sulla on noita ihania lasikoristeita! Vähän kateellisena katselen niitä. Kun oltiin Budapestissa, en raaskinut niitä ostaa, kun olivat muka kalliita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäiset ostin Tallinnan joulutorilta, seuraavat TÖRKEÄÄN YLIHINTAAN Budapestista. :o)
      Luepa aiempi postaukseni aiheesta ja järkyty:
      http://satunnainenblogi.blogspot.fi/2013/01/tulinko-vahan-huijatuksi.html
      *
      Maksoivat muuten tänä jouluna Tallinnan joulutorilla 6 euroa/kpl, hinta on laskenut melkein puoleen sitten edellisreissun! :o)

      Poista
  3. Ilmeisen onnistunut ja vähäeleinen joulu teillä on ollut. Hyvä, ei sitä tarvii hirveesti puunata ja paistaa, tulee se joulu vähemmälläkin ja se on ohikin nopsaan. Koko vuoden voi kakkuja paistella ja kotia koristella milloin mitenkin. Se oli sitt Pupusen eka joulu, ei ainakaan näytä Pukkia pelkäävän.
    Lokoisia loppuvuoden päiviä koko perheelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän jännitti polvelle istahtaminen, muuten autteli Pukkia reippaasti lahjojen jaossa. :o)

      Poista
  4. Kyllä se joulu aina tulee ja ihanalta kaikki näyttää teillä:)

    Samoin teille mukavaa loppuvuotta!

    VastaaPoista
  5. Kannatan ehdottomasti jouluperinteiden uudistamista! Nautitaan Jouluna läheisistä, kiireettömyydestä, tunnelmasta ja hyvästä ruuasta. Ja jos ruuan laitto ei innosta, saa sitäkin valmiina kaupasta. Siivotaan koti kunnolla vasta keväällä, kun aurinko paljastaa sen karmeuden.

    VastaaPoista
  6. Ei joulun tuloon paljoa tarvita! Kun on mieli hyvä. lämmin, hellä, eikö siinä ole jo tarpeeksi. Jos oikein muistan, Pupusen kotiintulon vuosipäivä taitaa olla aika lähellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tammikuun toinen pv ollaan oltu tasan vuosi yhdessä, tammikuun lopulla vuosi Suomessa. Taas on syytä juhlia!! :o)

      Poista
  7. Joulu kyllä tulee (ja menee) vähemmälläkin hössöttämisellä. Perinteet on hyvä asia, mutta jokainen saa myös luoda niitä omia perinteitä. Mukavaa loppuvuotta myös Sinulle !

    VastaaPoista
  8. Kiitos Terhi, Amalia, KristiinaS, Tilkkureppu, Susan, Tiinatei ja Eija! :o)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!