Lukijat

lauantai 20. kesäkuuta 2015

Mittumaarina huussissa

Jo jokunen aika sitten Kotipellon Tanni järjesti arpajaiset, ihan pakko oli koittaa onnea!
(Kuva: Tanni)

Palkintoja oli useampi erilainen, iskin silmäni HUUSSI-kylttiin!

Onni oli myötä,
hieno lisä paikalliseen kokoelmaan!!

Kiitos Tanni!

Juhannus farkkumökillä on jo vakiintunut perinne.
Nyt paikalla oli 7 ruokakuntaa, 4 sukupolvea,
ikähaitari alle 2 kk - 75+ v.

Kalaonni sen sijaan ei ollut myötä.
Nyyttäriperiaatteella grilli ja muurikka olivat kuitenkin enemmän kuin täynnä,
herkkuja joka makuun.

Ja otsikosta huolimatta kukaan ei saanut vatsavaivoja!
HUUSSI-kylttiä käytiin ihailemassa muuten vaan.

 Tänään oli tarkoitus grillailla vielä kotipihassa,
vaan kosteus ja viileys pitivät visusti pirtissä.
Oivallinen hetki keitellä kesän ekat raparperihillot!

8 kommenttia:

  1. Voi ei, jotkut on niin ahkeria, että keittelevät raparperihilloa, nam! Nimittäin tiedän yhden Anja-rouvan, joka on keitellyt pakkaseen jo monta purkillksta raparperihilloa. Hän saa joka vuosi niitä poikansa työkaverilta, jotka luopuu niistä mielellään, että ei tarvitse itse tehdä niistä mitään. No olen minä pari piirakkaa vääntänyt ja yhden rasiallisen pakkaseen pilkkonut. Raparperihillo on vaan niin hyvää aamupuuron kanssa.

    Hieno idea farkkumökin huussissa. Onnea arpajaisvoitosta! Hyvää juhannuspäivän iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperihillo on todellista herkkua!!
      Taannoin vein purkillisen vanhemmilleni maistiaisiksi, Äiti tyhjensi pakastimen pätkäpaloista ja keitteli hilloksi innostuttuaan. Nyt ei enää pätkinä pakastakaan, kun hillon on niin paljon monikäyttöisempää. :o)

      Poista
  2. Nam! Vielä on tämän kesän raparperihillot keittämättä (löytyy purkki vielä viimekesäistäkin - yllättäen). Erinomaisen hyvää turkkilaisen jugurtin kanssa ja kääretortun sisään pyöriteltynä!
    Onnea arpajaisvoitosta! Sievä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuron ja maustamattoman jugurtin kanssa täälläkin käytellään, myös lettujen ja pannukakkujen lisukkeena. Perinteinen piirakkakin on paaaaljon maukkaampi hillosta kuin pätkistä tehtynä. :o)

      Poista
  3. Kiitos KässäRitu, Mainamummu ja Onnenpähkinäinen! :o)

    VastaaPoista
  4. Onpas ihana tuo voittamasi kyltti!
    Ihan mennyt ohi noin ihana arvonta :)

    Tiedätkö, aloin tässä miettiä olenko ikinä elämässäni syönyt raparperihilloa. Muistaakseni en ole. Mietin väkisinkin millaiselta se oikein mahtaa maistua.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika! :o)
      Oi, jos vaan saat muutamankin raparperinvarren käsiisi, tee koekeitos! Hilloista ihan parasta!

      Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!