Lukijat

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Epäonnistumisia

Että tulin kiukkuiseksi! Miehen pirulainen oli mennyt muotoilemaan pihajasmiketta. Eikä edes puutarhasaksilla, vaan raivaussahaa muistuttavalla hirmuisella aitaleikkurilla. Oli vähän innostunut orapihlaja-aitaa siivotessaan eikä sitten malttanut lopettaa... Kuulemma oli vilpittömästi halunnut tavoitella englantilaisen muotopuutarhan henkeä. Selitys oli hyvä, kiukuttaa silti. Nyt puskassa törröttää kauheita oksantöröjä.

Monta vuotta sitten istutin tontin laidalle, kaupungin maalle, valkoisen alppiruusun P.M.A. Tigerstedt. Mies rakastaa polttopuiden kanssa askartelua, teki tontin rajamaille pöllipinoja, kuivumista ja halonhakkuuta odottivat. Nyt kun liiteri valmistui, Mies urakoi metsurisahallaan tukit klapeiksi. Alppiruusu altistui auringonvalolle ja on nyt aika heikossa hapessa. Kuollut kenties?? Pöllit pätkittyään Mies osti uuden moottorisahan, siromman. Saa kyllä ostaa uuden alppiruusunkin, virkeämmän!!

Aika hengettömältä näyttää myös lumikärhö... Kävi just kuten epäilinkin, eipä kestänyt siirtoa grillikatoksen nurkalta uuteen paikkaan. Grillikatoksen kulmalla kasvaa nyt elämänlankaa. Tuplavahinko.

Epäonnistumista vähiten ruma alkoi kukintansa paviljongin nurkalla. Valkoisena tämänkin ostin, mistä lie saanut väriä pintaansa? Syksyn tullen kaivetaan ylös ja vien Äidille, joka ei varmaan väärää väriä pistä niin pahakseen.

Jotain ilostuttavaakin! Herukat alkavat punastua, viime syksynä istutetussa karviaispuskassa on jo marjoja, laiminlyödystä mansikkapenkistä löytyi meheviä möllyköitä eiliseen jälkiruokaan.
Olen myös iloinen siitä, että Mies potee ainoastaan kroonista moottorisahafetissiä (ja lääkitseekin uudella sahalla vuosittain) aika paljon rasittavamman (ja kalliimmaksi käyvän) autokuumeen sijaan. :o)
 

18 kommenttia:

 1. Tuo alppiruusu on kyllä aika surullisen näköinen. Kärhön sen sijaan sais kiikuttaa vaikka tännekin ☺ olis ihan Lillan väriä.
  Mulla tuo pihajasmike on ihan villiintynyt, tekee (sekin!) hurjia oksia, yks harottaa sinne, toinen tänne! Vaan kaikki täällä on ihan villiintynyt. Jos napsasee jostain oksan kasvaa kolme tilalle.

  VastaaPoista
 2. Tuo miesten kauneuskäsite puutarhasta on välillä hieman poikkeava naisten mielipiteistä =) Jospa tuo pihajasmike innostuu nyt ensi kesänä olemaan entistä kauniimpi.

  VastaaPoista
 3. No ei nyt ihan huono, viidestä kuvasta kolmessa asiat on näyttävät olevan suht mallillaan (jos ei tuota väriongelmaa lasketa), jasmikkeessa näen komean kukinnan (omani on aika vaisu kukkimaan, pitäisiköhän vahän muotoilla?) enkä törröttäviä oksia. Koneinnostus lienee peräisin Y-kromosomista, meilläkin pitää huolestua, kun moottori- tai raivaussahaa aletaan viritellä pihapiirissä. Rantametsän raivaustarpeestakin meillä on vähän erilaiset näkemykset, kauempana pöpelikössä saa mies laulattaa koneitaan mielensä mukaan.

  VastaaPoista
 4. Ensi kesänä jasmike sitten kiittää muotoilusta. Tuo kärhö saattaa alkaa vielä kasvamaan kun leikkaat nuo kuivat pois, jospa siellä juuret kuitenkin olisi elossa. Tuo vaalean punainen on NIIN kaunis.

  VastaaPoista
 5. Kyllä mies on nyt kovilla! Teki niin tai näin, niin aina mene väärin ;-D

  Minusta kukat näyttävät kauniilta, olenkin oikea anti-viherpeukalo, joten siitä pohjalta ;-D

  VastaaPoista
 6. Meillä tahtoo jasmike joka talvi palelluttaa oksiaan.Mies ei suostu ostamaan alppiruusua, kun se ei kasva Suomessa yhtä suureksi kuin Irlannissa. (puuksi)

  VastaaPoista
 7. Aina niitä miesten touhuja pitäisi vahtia :-) Ja kärhökin tottelematon, kun vaihtoi väriään :-)

  VastaaPoista
 8. ♥tuleepa paljon makoisia herukoita!

  VastaaPoista
 9. Minusta tuo kährö on kaunis :) Vai on mies innokas puutarhan hoitaja hänkin ;)

  VastaaPoista
 10. Ompas nyt kaikenlaista :-O
  Mutta suunta selkeesti ylöspäin, mansikoita ja kaikkee :)

  VastaaPoista
 11. Noi miesten fetissit on kyllä ihan oma lukunsa...niistä voisi joku kirjoittaa kirjan...sarjan ;) takapakkia tulee puutarhassa mutta onneksi siitä on iloakin <3

  VastaaPoista
 12. Vai on sitä mies päässyt vähän innostumaan. :(
  Jasmike on kaunis pensas, itsellänikin takapihalla sellainen on. Pitää käydä se kyllä nyt kuvaamassakin!

  VastaaPoista
 13. Toivotaan, että jasmike siitä piristyy. Kärhö on kaunis vaaleanpunaisenakin. Meillä ei vatut taida kypsyä tänä kesänä ollenkaan... herukkasadosta tulee hyvä ;D

  VastaaPoista
 14. Tee ensinnä lumikärhölle alasleikkaus! Kokeile elvyttää se silleen. Sillä on niin paljon lehtivihreää yllään, että ei jassa juurtua. Vie vaikka johonkin nurkan taa hetkeksi elpymään, jos et ilkee paikallaan katsoa.

  VastaaPoista
 15. Kaunishan kärhö on..ja satoakin luvassa!

  VastaaPoista
 16. Kiitos Pepi, Sude, Tiinatei, Mummeli, Rva Kivitikka, Maca, Onnenpähkinäinen, RiittaSinikka, Marjut, Sanna-Mari, Onneli Winter, KataMaria, Eija, Terhi ja Tanni!

  VastaaPoista
 17. No jopas on ollut harmeja kerrakseen.
  Systerisi arvontalinkistä kiitos, pakkohan tuollaiseen on osallistua.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!