Lukijat

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Tappajanilviäiset

Apua, nyt iski paniikki!

Paikallislehti uutisoi, että torstaina on havainnoitu ekat espanjansiruetanat paikkakunnalla. Olipa vielä ihan tarkka määritys löytöpaikastakin, tästä pohjoiseen vajaa puolisen kilometriä.

Tappajaetanat etenevät 50 metriä yössä. Meidän pihapiiriimme ne siis ilmestyvät ensi viikon tiistaina, jos tulevat tietä pitkin. Jos suorinta reittiä, niin sitten ehkä jo sunnuntai-iltana.

APUA, nyt on pakko aloittaa ulkotyöt ja tuhota epämääräiset etanapiilot! Piha on täysin villiintynyt, luonto puskee päälle joka nurkalta: vuohenputket, lupiinit, ratamot, juolavehnä ja pihasauniot, sieltä ja täältä nousee valtaisia hevonhierakoita. Nokkoset ovat orapihlaja-aitaa korkeampia, elämänlanka tukehduttaa marjapensaat. Jopa jättipalsami, josta jo kuvittelin päässeeni eroon, lykkää taas uutta varta. Onneksi sentään voikukka ja rönsyleinikki ovat jo lopettaneet kukintansa.

Töistä tullessa poikkesin hakemaan rautakaupasta myrkkyä. Eipä tullut mieleeni tarkistaa, olisiko jotain löytynyt jo kotoa.

Olisi löytynyt, juu, ainakin ihan ensihätään.
Tarkoittaisikohan sitä, että myrkytykset on edelliskesiltä jäänyt tekemättä...?
No, sen verran on kyllä myrkytettävää, että lisääkin joudun ehkä vielä hakemaan...

14 kommenttia:

 1. Et sitten sitä etanamyrkkyä ostanut.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No helkkari! Eihän päähäni todellakaan pälkähtänyt, että etanataistoon voisi alkaa etanamyrkyllä!!
   Unohdin ostaa myös huminalankaa, koska myös väijy strutsin kokoisia variksia ja maakotkan kokoisia naakkoja vastaan on käynnissä. Mies ei suostu käyttämään hauleja, pirulainen.

   Poista
 2. Tuolla määrällä myrkkyä voi jo puhua hyökkäyksestä vihollista vastaan eikä vain puolustautumisesta :-)

  VastaaPoista
 3. Jotenkin lukiessani näin jo silmissäni etanoiden etenevän rintamassa pihaasi kohden...hui...
  Hyökkäys on paras puolustus, vai miten se olikaan ;)

  VastaaPoista
 4. Meidän pihalla on ollut yksi tappajaetana tänä kesänä, kyllä oli iso ja ruma, huh. Auttaako rikkaruohojen tappo siihen, ettei niitä tulisi? Kerro sitten, pääsitkö eroon noilla myrkyillä esim. vuohenputkesta... meillä se valloittaa koko ajan lisää paikkoja ja mikään ei ole auttanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyt ja siisti nurmikko ja istutukset tarjoavat vähemmän piilopaikkoja etanoille. Piha muistuttaa tällä hetkellä viidakkoa...

   Poista
 5. Toivotaan että suojautumisesi autttaa ;) Oletko käyttänyt noita myrkkyjä aiemmin rikkakasveihin, toimiiko ? Meidän piha on saanut villiintyä myös aika pahasti tänä kesänä ja jotain tartteis munkin pikaseen tehdä. Iloisia myrkyttely hetkiä sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Round Up ainakin tehoaa, mutta jatkuvasti vaan pukkaa uutta tapettujen sijaan, nokkosen tilalle tulee rönsyleinikki jne.

   Poista
 6. Puolustus on ollut ainakin reilu! :) Onko höykkäys estetty?

  VastaaPoista
 7. Kyllä pitäisi tuolla määrällä myrkkyä etanoiden pysyä kaukana pihastasi..:))

  VastaaPoista
 8. Etanapannu portille vastaanottamaan.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Pepi, Onnenpähkinäinen, Eija, Sirutuuli, Riitta, Kata Maria, Irmastiina ja Terhi! :o)

  VastaaPoista
 10. Iik ja apua! Paikallislehti on jäänyt lukematta eikä kukaan tuttukaan ole varoittanut. Onneks blogimaailma on pieni :-D
  Taidan rakentaa jonkun kupolin pihan päälle, auttaisko se?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MiunMaun!
   Hmmm, kupoli olisi hyvä ratkaisu, eivät inhat siivekkäät ja rusakot pääsisi marjoille!! Kuinkahan kävisi myyrien kanssa? ;o)

   Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!