Lukijat

lauantai 10. heinäkuuta 2021

Day bed koiralle

Jatketaan vielä edellisestä aiheesta, keltaisesta rempasta.


Olkkari/ruokailutilan rempan myötä soffa siirtyi paikkaan, josta Koiralla ei ollut enää mahdollisuutta kyylätä kadulla kulkevia. Jollainhan moinen epäoikeudenmukaisuus - kohtuuton vääryys suorastaan - piti korjata!



Rempan valmistuttua kannoin vanhan tv-tason ruokasaliin, mallailin akkunan alle. Kun nostin patjan paikoilleen, Koira hyppäsi oitis kyyläysasemiin! Asettui pitkin pituuttaan patjalle, kirsu kiinni ikkunassa tarkkaili ohikulkijoita. 



Sisustuksellista silmääni asetelma ei ihan miellyttänyt, saati ajatus jatkuvasta ikkunanpesusta. Koiran vilpitön onni sai kuitenkin jättämään tason niille sijoilleen.

TV-tason historia, kierrätystä kestävän kehityksen hengessä:
Vuosituhannen vaihteessa ekaan ikiomaan asuntoon muuttaessani ostin Ikeasta matalan tv-tason. Seuraavassa asunnossa leikkautin siihen paksun patjan (Tampereen Vaahtomuovi Oy), tv-taso sai uuden tehtävän rahina vastakkain sijoitettujen muhkeiden sohvien välissä. Tässä töllissä tv-taso ehti olla 14 vuotta sivuvintissä, kerrassaan verraton vempele puhtaiden mattojen säilyttelyyn! Alle on mahtunut 4 pyykkikorillista ompelutarvikkeita (joita ei kuluneiden vuosien aikana turhan usein ole pöyhitty...). Nyt tv-taso on jo neljännessä roolissaan...



Raidallista rahikangasta on metritolkulla, teinpä siis siitä päällisen tähänkin. Koska taso on pyökin sävyinen, tarkoitus oli peittää koivet helmuksen alle, mutta se ehkä tekisi tekeleestä turhan pönöttävän. Kestän kinttujen esteettisen epäsoinnun ainakin toistaiseksi. Lisukkeeksi riittää pari tyynyä. 



Myös Mies oikoo tässä mielellään selkäänsä, ottaapa joskus pienet torkutkin. Pituus (190 cm) ei ole ihan optimaalinen liki parimetriselle korstolle ja vähän kapeakin se on (55 cm) kääntyilyyn, mutta eipä tunnu tuo Miestä haittaavan...



Koska verhoilukangasta on edelleenkin aika reippaanpuoleisesti, askartelen siitä ehkä jossain vaiheessa jonkinlaiset käsinojasuojukset nojatuoleihin. Sellaiset oikein vanhapiikatätimäiset viritykset.



Isännäntuoli oli aikoinaan ensimmäinen kokeilu kankaalla. Koria jos ihmettelette, niin edelleen on mietinnässä, tulisiko ruokailuhuoneeseen kapea työpöytä ikkunan alle. Minusta se tuntuu vähän turhalta, kun läppärin voi virittää ruokapöydällekin. Päätöksen kypsymistä odotellessa koneita säilötään Ikean metallikorissa.



Koiran "galleriasta" tykkään! Juhani Palmun "Pyhä Perhe" sai kunniapaikan keltaiselta seinältä, muut ovat Jarkko Peltosen "Eurokyntäjä", Maritta Laitisen "Amsterdam" eri sävyisinä vedoksina, Leena Tikkasen "Pomona I & II", tuntemattoman tekijän "Nam!" on matkamuisto Fiskarsista ja tuoreimpana Sinikka Hurskaisen "Matkalla kotiin" viime kesän Lappeenrannan lomareissulta.



Tämän interaktiivisen taideasetelman nimi on "Alleista eroon". Miehen nimpparilahja minulle. HUOM! Toivottu nimpparilahja, ei Miehen oma aivoitus! Ja täytyy myöntää, että toistaiseksi asetelma on ollut kyllä aika staattisessa tilassa...

REIPASTA JA RAIKASTA VIIKONLOPPUA,
 - sadetta ilmassa, IHANAA!!



9 kommenttia:

  1. En tiedä mitä olit suunnitellut ikkunan eteen mutta mielestäni koiralle kyttäyspaikka sopii siihen erittäin hyvin;):)

    VastaaPoista
  2. Hyvän paikan koiruli sai kyttäyspaikakseen. Meilläkin on pieniä kirsunjälkiä aina ikkunassa, kun on vanha tasakantinen arkku Niilon lempipaikkana♥

    VastaaPoista
  3. Meillä tarvittaisiin kanssa tuollaista kyttäyspaikkaa Masille

    VastaaPoista
  4. Onpa hyvä kyttäyspaikka, koira viihtyy :)

    VastaaPoista
  5. Kaikki asetelmat kohdillaan 😊

    VastaaPoista
  6. Kyllä koira paikkansa tietää.

    VastaaPoista
  7. Hyvä paikka koiralle, näyttää viihtyvän siinä:)

    VastaaPoista
  8. Teillä nätti, iloinen ja hauska koti. Etenkin tuo "Alleista eroon" tilataideteos pisti hymyn huulille. 😄

    VastaaPoista
  9. Kiitos Irma, Hannele, KatjaS, Saija, Sartsa, Terhi, Tilkkureppu & Mia! :o)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!