Lukijat

lauantai 17. elokuuta 2013

Kiukuttaa

Talo, ostettu alkuvuodesta 2006
Kävin illalla kyyläysreissulla etuovi.comissa, aina välillä käyn. Tsekkaan, minkä verran kylällä on omakotitaloja myynnissä (nyt 83), millä alueilla ja mikä on yleinen hintataso.

Tulin kiukkuiseksi. Tosi kiukkuiseksi!! Paikallislehdessä kinteistövälittäjät suitsuttavat, että talokauppa käy. No ei ole ihme, hinnat ovat IHAN POLKUHINTOJA! Tästä talosta emme saisi varmaan enää edes 7½ vuotta sitten maksamaamme hintaa!!

Kuisti, rempattu
 Puhumattakaan siitä, että saisimme jotain tekemistämme remonteista:
 • kaikki ulko-ovet (3 kpl) ja kuistin väliovi vaihdettu
 • autotalliin vaihdettu kippiovi
 • puolet ikkunoista vaihdettu
 • takka vaihdettu
 • keittiö uusittu täysin
 • yläkertaan tehty suihkuhuone, väliseinän takana ompeluhuone (aik. muodostivat yhdessä keittiön)
 • pintaremppaa (yläkerta, keskikerran työhuone)
 • kaikki säilytystilat uusittu (kalusteet + liukuovet)
 • paloportaat ja kattotikkaat uusittu
 • rännejä ja savupiipun hattu lisätty

 
Keittiö, rempattu
Näkyvän lisäksi tehty melkoisesti myös "näkymätöntä remppaa":
 • öljypoltin ja suntti uusittu
 • asennettu lämmönsäätöjärjestelmä
 • kaikki vesiputket uusittu (viemäreitä vielä ei)
 • vesikalusteita + pattereita uusittu, vesipattereita myös lisätty
 • sähkövetoja ja sähkökalusteita uusittu, valaistus uusittu, pistokkeiden määrä vähintään tuplattu + uusi sähkökaappi 
 • lattialämmitys lisätty (keittiö, eteinen, kuisti, yläkerran suihkuhuone)
 • lämpöeristeitä lisätty kellariin
Takka, vaihdettu
Kuten Mies asian ilmaisee: "Hyvän Bemarin hinta tärvätty tähänkin korsuun."

Ja lisää tuhlaantuu, seuraavaksi tarkoituksena on
 • uusia öljykattila (samanlaiseen tai puu/öljy-yhdistelmään)
 • uusia ne loputkin ikkunat
Ja kun niistä on selvitty, uusitaan sokkelinvieren salaojat. Ja joskus ehkä pintarempataan loputkin keskikerrasta. Sitten onkin viimein alakerran vuoro (saunaosasto yms.) Tosin varmaan ulkomaalaus ehtii ensin johonkin väliin...

Yläkerran suihkuhuone, rakennettu aiemman yk:n keittiön tilalle
Aika vahvasti tuli tunne, että paikalliset kiinteistövälittäjät tietoisesti ja tahallaan polkevat hintoja vedoten yleiseen taloudelliseen tilanteeseen ja paikkakunnan konkursseihin. Lyhyet myyntiajat eli helppoa rahaa HEILLE, onhan Tampere melkein kyljessä ja kaikilla muilla naapuripaikkakunnilla ihan toisenlainen (korkeampi!!!) hintataso kuin täällä.

Ompeluhuone, rakennettu suihkuhuoneen seinän taakse
Sikälihän se ei haittaa, että emme me tätä ole myymässä - mihinkäs sitä kotoaan lähtisi!! Tai ei ainakaan niin kauan myydä, kunnes löytyy molempia tyydyttävä ratkaisu...

Minä nimittäin haluaisin muuttaa Pohjois-Italiaan, Mies ranskankieliseen Sveitsiin. Yhtään ei haittaa, että kielitaitomme rajoittuu lauseisiin "Ciao bella bambino, uno pizza frutti di mare, grazie." ja "C'est la vie, mon ami."

Molempia tyydyttävä kompromissi olisi Saksa, mutta kumpikin kammoksuu kieltä - ja sitä Mies sentään puhuu todella hyvin, minä vain ymmärrän varsin hyvin ja muistan muutamia varsin hyödyllisiä fraaseja (tyyliin "Das ist handgefertigte Leinen Tischdecke, der Preis von nur 89 . (Tässä käsinkudottu pellavainen pöytäliina, maksaa vain x euroa)" Myös saksalainen perinneruoka, Sauerkraut und Eisbein (hapankaali ja siansorkka), on vähän liikaa meitsille.

Eli täällä sitä pysytään, ainakin toistaiseksi. 

Silti KIUKUTTAA!! Kiukuttaa ISOSTI!

PS. Jos öljyä ihmettelitte, niin olemme tämän nurkkakunnan viimeisiä mohikaaneja! Kohta kaikissa muissa pihoissa on maalämpöyhtiö huudattanut koneitaan, me emme vain asialle lämpene (aiemminkin aiheesta kirjoittanut: mielestämme uusissa taloissa OK, vanhaan ei kannata) - eikä tuolta nurmen alta voi millään kaikille lämpöä riittääkään...

19 kommenttia:

 1. Johan noiden remppojen jälkeen pitäisi ainakin kolminkertainen hinta saada siitä mitä itse maksoitte, mutta ei vaan mene niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei nyt ihan sentään, menisi jo pääkaupungin hintoihin. Mutta olisi se mukava(mpa)a, jos hinta olisi edes hivenen noususuunnassa ale-hinnan sijasta! :o)

   Poista
 2. Paljon olette tehneet ja tällähetkellä ei varmasti rempoista "hintaa saa".
  Öljyllä lämmitetään mekin ja sähköllä ja takalla eli puilla ja ilmalämpöpumpulla...:D

  VastaaPoista
 3. Teillä on kaunis koti ja kovasti olette sitä laittaneet. Hinnat eivät vaan aina seuraa perässä.

  VastaaPoista
 4. Teillä on kyllä niin kaunis koti, että nauti vaan siitä äläkä moista murehdi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomainen ohje! Kiitos! Mitä sitä murheita moisesta kantaa, kun ei ole pakkoraossa. Kyllä se nousukausikin vielä seuraa, ennemmin tai myöhemmin...

   Poista
 5. Ainoa positiivine puoli on se, että teillä ei ole nyt pakkoa myydä. Halutessanne oitte odotella huippuhintoja ja sitten miettiä asiaa, jos vaikka se kohdekin olisi yhdenmukaistunut......
  Totta tuokin, että aina ei saa omia rempparahoja pois ja siihen päälle kaikki se työ! Ja pihatyöt vielä lisäksi!
  Onneksi voitte nauttia toteutuneesta rempasta (tähän asti) ja pistää varpaat kohden takkatulen loimotusta :-)
  Meille muuten tuli juuri kaukolämpö, melkein puolet pienempi lämmityslasku luvassa, jee! Tämä päivä onkin hiki hatussa purettu öljysäiliötä pois, huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaukolämpö olisi sellainen vaihtoehto, johon mekin vaihtaisimme, jos se täällä vain olisi mahdollista!! Se on mielestämme KAIKKEIN JÄRKEVIN ratkaisu! :o)

   Poista
 6. ja meilläpäin hinnat nousee sellasta hiton haipakkaa että ei ketä kukaan perässä eikä perse kyllä kestä kellään maksaakkaan..siis nytkin ol paikallisen sanomalehden asuntoliitteessä. vuonna 2000 rakennettu omakotitalo,neljähuonetta,keittiö,s,kh,autotalli,tontti alle 1000 neliöö ja hintaa hurjat 375 000€ siis voi saatana en paremmin sano. kukka helvetti haluaa asua isontien varressa persesilimän kokosella tontilla josta talo vie jo sen 500 neliöö..voi haloooo!! toivottavasti et vaan ole myymässä upeaa asumustasi. minen ainenkaan raaskis luopua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein vertailevaa tutkimusta:
   Vuonna 2001 rakennettu okt, 4h, k, s, erill.wc, khh, vh + tontti 1.231 m2 myydään hintaan 149.000. Vielä hetki sitten vastaavat maksoivat n. 200.000. Huomioitavaa on, että tämä on ihan "perustalo" vailla hienouksia, esim. pesutiloissa muovilattiat ja -seinät.

   Poista
  2. pikkasen on eri hintatoso tosiaan siellä teilläpäin kun meillä. tänään oli ilmoitus tyylin purkukuntoisesta talosta saman kokoluokan kun nää meidän vertailut talot mutta destian varikkoalueella(aattele mikä miljöö XD ) hintaa hurjat 155 tuhatta..en tajua en..

   Poista
 7. Meillä päin hinnat ovat niin korkeita, ettei kauppa käy. Tarjontaa olisi, mutta ei mikään liiku. Olisiko pankkien lainapolitiikalla jotain tekemistä tässä. Sanotaan, että vanhan korjaaminen maksaa rutosti enemmän kuin uuden rakentaminen ja se pitää paikkansa. Puolensa ja puolensa. Aika jännää on se, että nyt valitetaan asuntojen hinnoista, kun lainaa saa lähes ilmaiseksi. Vertaan esim. 90-luvun vuosiin jolloin korot olivat liki 15%, omaa rahaa oli oltava 10-20% säästettynä ja lainan sai tuurilla vajaaksi 15 vuodeksi. Silloin oli pakko tinkiä asunnon neliöistä, sijainnista jne. Sehän voisi pelittää tänä päivänä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisen laman aikaan olin jo ostamassa pientä omakotitaloa, työkaveri olisi myynyt perimänsä vanhempiensa talon TOSI EDULLISESTI. Aloin sitten laskea lopullista hintaa silloisella korkotasolla - hinta olisi yli kaksinkertaistunut. En ostanut, ajattelin ettei vanhapiialla ole rahkeissa varaa, jos tulee isompai remppatarpeita...

   Poista
 8. Teillä on kaunis koti. Meillä on samanlainen astiasto, joten sinulla täytyy olla hyvä maku eri asioiden suhteen ;)

  VastaaPoista
 9. Kiitos Mummeli, Irmastiina, Hepsi, Pirjo-Riitta, Rva Kivitikka, Mehtäemäntä, Vekki ja Sinipellavainen! :o)

  VastaaPoista
 10. Minä en ole edes uskaltanut vilkuilla paikallista hintatasoa. Olen vain tyytynyt siihen, että tässä asutaan vielä pitkään, joten nykyhintataso ei meitä hätkäytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos -H- !
   Taidan minäkin jättää etuovi.comin rauhaan joksikin aikaa! Tässä ollaan eikä onneksi ole kiirettä muualle. :o)

   Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!