Lukijat

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Ruokailuhuone


Eilen kiukutti niin kovasti, että unohdin ihan toivottaa

TOUHUKASTA VIIKONLOPPUA

- mutta onhan tätä vielä jäljellä, touhuillaan tänään vielä vähän lisää!!

* * * * *

Eilen puuhailin ruokailuhuoneen kimpussa.

ENNEN:
 
Ihan tuoretta ENNEN-kuvaa en huomannut ottaa, mutta tämä vuodentakainen pitää paikkansa kalusteiden osalta, tilpehöörit kulkevat omia aikojaan. Ja tuo kukkaverhokin on jo annettu Äidille, tilalla vaaleampi (sama kuin jälkeen-kuvassa).

JÄLKEEN:
Heti kirjahyllyjen siirron jälkeen lähti iso villamatto kirpputorille. Myös kirjoja viedään vielä kirpparille ja/tai Opiston kirjakierrätyspisteeseen. (JaanaElina ehdotti hyllyjä katonrajaan, mutta haluan pitää kirjat lasien takana pölyltä piilossa.)

EN TYKKÄÄ!
Liian tummaa, liian raskasta, liian pimeää.
Liian LIIKAA!

Tämä olisi OIKEIN hyvä, jos kirjahyllyistä poistaisi kaksi ylintä hyllyriviä. Silloin kaapiston päälle voisi ripotella kaikkea tilpehööriä harkittuja asetelmia ja pöytävalaisimia. Varsinkin pöytävalaisimia!! Kattokruunu yksinään on ihan liian vähän! Niin, ja tauluja kaipaan seinille (jos niitä vapaita seinäpintoja vaan olisi...) - nyt en tiedä, minne niitä poistettuja lykkisin.

Kynttilänvalossa voi tietty nautiskella romanttisia viini-illallisia, mutta ei niitä joka ehtoolle ole tiedossa! Kyllä alkaa harmittaa, kun tässä koittaa pimeänä talviaamuna Aamulehteä tihrustaa... Kunhan jouluvalot tulevat myyntiin, virittelen jotain valokaapeleita hyllyjen päälle pientä kytyä antamaan. En viitsinyt alkaa penkoa vanhoja valoja, ei niistä kuitenkaan kelvollisia tähän tarkoitukseen löytyisi.

 
Ongelmaa ei olisi, jos olisin ollut valmis luopumaan tästä olohuoneen nurkan virityksestä - kirjahyllyjä olisi voinut sijoittaa tilalle (missä niitä aiemminkin on ollut, ennen yritelmää kirjastosta). Mutta tykkään tauluasetelmasta niin kovasti, että sommitelmaan ei nyt puututa.

Eli näin mennään toistaiseksi. Suostun siirtämään hyllyn  seuraavan kerran vasta sitten, kun tapetit vaihtuvat taakse ja lattia alle! On se vaan (ronskimmallekin) naiselle aika urakka kirjahyllyn siirto! Mies tarjosi apuaan, mutta sekoittaisi vaan kirjojen aakkosjärjestyksen - paras, kun pysyy poissa jaloista!

Matto pitää hankkia. Tai oikeammin kaksi mattoa, jotka tulevat ripirinnan. Ison (aiempi 240 * 280 cm) tuulettaminen (ja varsinkin pesu) on niin työlästä, että mieluummin sellaisen unohtaisi... Ja usein unohdinkin.

Ja kun sopivat matot ovat löytyneet, pitää tarkastella verhoa uusin silmin. Ehkä tuoleihin pitäisi hankkia myös istuintyynyt - jotenkin tämä on nyt vaan liian kolkko ja karu kokonaisuus.

Katon rajassa on Karhulan keittiötölkeissä viinipullonkorkkeja, kuohuviinikorkkeja ja etanan kotiloita. Näyttää pöljältä, tekee korkeasta hyllystä VIELÄ korkeamman. Tykkään näistä purkeista, mutta niille on hitsin vaikea keksiä järjellistä käyttöä - ja varsinkin säilytyspaikkaa!! Jotain älynväläystä kaipaan tähänkin ongelmaan.

Tänään puuhastelemme (nyt yhdessä Miehen kanssa) entisen kirjaston, nykyisen tiesminkä kanssa. Palataan asiaan...

17 kommenttia:

 1. Minusta ruokailutilanne näyttää jyhkeän arvokkaalta enkä ehkä muuttaisi muuta kuin ehkä sitä valoa lisää. Onko kirjayllyjen korkeus sellainen, että niiden päälle voisi piilottaa matalat valaisimet heijastamaan valon katon kautta ilman että valaisin pistää silmään? Meillä on lisävaloa haettu tuolla tavalla, siihen aikaan ei ollut muita vaihtoehtoja kuin loisteputket, nekin toimivat hyvin kun valitsee lämpimän sävyn. Nykyisin vaihtoehtoja on todennäköisesti muitakin. Tsemppiä möbleeraukseen!

  VastaaPoista
 2. Mä oisin tarvinnu just tollasen ison maton :). Mistä sellasia saa? Tykkäsin tuosta ruokailuhuoneen tunnelmasta ennen mutta tykkään myös jälkeen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on saatu Miehen Tädiltä - nyt sen saa paikalliselta kirpputorilta... :o)
   Oletko kiinnostunut, pistetäänkö Matkahuollon matkaan? ;o)

   Poista
  2. Kiitos! Matto matkalla Matkahuollossa...

   Poista
 3. Eipä nuo muutoksesi hassummilta näytä:) On niin kotoisan oloisia kuvia, kovin samanhenkistä kun omassa kodissani. Minulla on samaa/lähes samaa hyllykköä kolme osaa päällekääin ja useampi rinnakkain, tykkään kun niiden päälle voi tosiaankin järjestellä hienoja asetelmia;))

  VastaaPoista
 4. Ihana iso ruokailutila! Verhot ovat mielestäni kauniit ja tilaan juuri sopivat.
  Tulisiko valoisuutta, jos pöytäliina olisi vaalea? Jalkalamppuja? Vaalea matto(-ot)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, kiitos!!
   Saat kohta arvonimen VIRALLINEN VALAISINVELHO! Koko kesän olen vinkistäsi etsinyt sopivaa/sopivia kattovalaisimia grillikatokseen - vielä ei ole löytynyt, mutta etsintä jatkuu. Ja nyt ne jalkavalaisimet, en olis itse hoksannut...

   Poista
  2. Hih, ole hyvä! Onneksi et tykkää huonoa, kun heittelen näitä idiksiä :-)

   Poista
  3. Päinvastoin!! Musta on kivaa, kun saa muilta tuoreita ideoita ja ajatuksia! Jotenkin sitä sokeutuu aina samoja nurkkia tuijotellessa... :o)

   Poista
 5. Samaa ehdotan kuin edellinenkin, vaalea matto ja pöytäliina sekä tuoleille ne suunnittelemasi istuintyynyt myös vaaleina. Kunhan aikaa vähän kuluu niin silmä kyllä tottuu tuon huoneen värityksiin. Mitähän jännää siitä kirjastosta tulee?

  VastaaPoista
 6. Minä kyllä tykkään jälkeen kuvasta,ainakin enemmän kuin ennen kuvasta.Mutta olet varmaan oikeassa,aika raskaan ja synkänkin oloista.Olisiko mahdoton ajatus maalata kirjahyllyt valkoisiksi?Tai laittaa lasien sisäpuolelle valkoiset verhot? ja valkoiset matot tuo varmaan lisää valoisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin mahdoton!! :o)
   Mieluummin pöytä ja tuolit saavat maalia pintaansa, hylly ei ikinäkoskaanmilloinkaan.
   Vaalea matto on hakusessa (ei liian vaalea, koirat rajoittavat vähän valintoja) - ja lisää valoa!!

   Poista
  2. Näköjään tämä osio jäi nyt meikäläiselle päälle ja kommentoin jo muidenkin kommentteja, mutta on ihan pakko :-)
   Eli samaa mieltä kanssasi Paula siitä, että älkää maalatko hyllyjä ja vaikka olenkin valkoisen ystävä, niin en kyllä maalaisi noita tuolejakaan tai pöytää. Teillä on oma, vahva tyylinne, älkää muuttako sitä!
   Valoa huoneeseen tulee varmasti tekstiilein ja valoilla!

   Poista
  3. Niin,en maalaisi minäkään noin komeita hyllyjä.Jotenkin ne eivät nyt kuitenkaan pääse oikeuksiinsa tuossa tilassa.

   Poista
  4. Joo, kokonaisuus ei nyt oikein toimi, jokin siinä mättää. Toivotaan, että matto pelastaa tilanteen + uuden kaitaliinan väännän jossain vaiheessa, ne istuintyynytkin hakusessa (se voi olla taas ikuisuusprojekti, tuskin kelpuutaan mitään perustyynyjä, enkä ole ihan selvillä, millaisia ylipäätään tarjolla on). Ja jouluvalotarjonnasta sellaiset kaapelit hankin kaappien päälle. Pistän uusia kuvia, kun huonetta vähän taas valkaistu... :o)

   Poista
 7. Kiitos Tiinatei, Jenni, Irma, Rva Kivitikka, LeaP ja Ani! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!