Lukijat

perjantai 20. joulukuuta 2013

Helpotuksen huokaus

Huh-huh, silmäepisodi on viimein ohi - eilen käytiin lopputarkastuksessa ja Koirarouvan silmän todettiin parantuneen.

Jossain vaiheessa oli jo iskeä epätoivo, pahimmillaan eläinsairaalassa rampattiin joka toinen päivä - ja vanhalle koiralle nukutus kolmesti viikossa alkaa olla jo melkoinen rasite. Silmäkirurgikin antoi kolmannen kantasolusiirteen asentaessaan erittäin varauksellisen paranemisennusteen. Siirretyistä linsseistä todistettavasti ainakin kaksi vaelsi tikkien välistä silmästä pois (vilkkuluomi ommeltiin jokaisen siirteen jälkeen kiinni kymmenkunnalla tikillä).

Reilu viikko sitten kirurgi saattoi vihdoin todeta silmän haavan alkaneen umpeutua - kantasolusiirteet olivat viimein alkaneet sulaa silmän suojaksi ja korjata vahinkoa (vaikka se viimeinenkin ehti olla silmässä vain pari päivää ennen pois luiskahtamistaan). Olin tosi helpottunut, mutta eläinlääkäri oli takuulla vielä iloisempi - miltei hypähteli tasajalkaa riemusta. Hoitoa jatkettiin silmätipoilla (kahta laatua neljä krt päivässä) ja antibiooteilla.

Eilen haavan todettiin umpeutuneen ja todennäköisesti arpikin vielä sulaa pois kantasoluhoidon ansiosta. Silmänpohjaan jää repeämä, mutta sen ei pitäisi enää aiheuttaa ongelmia, kontrollikäynneille ei ole enää tarvetta. Silmätippoja ja antibiootteja jatketaan vielä viikon verran.

Koirarouva ehti neljässä viikossa jo niin tottua kauluriinsa, että haluaisi käyttää sitä edelleen!

Olihan ruljanssi, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin!! Onneksi silmä saatiin kuntoon eikä näkökykykään heikentynyt! Kiitos ja kunnia Anssi Tastille ja Parolan Vethaus-eläinsairaalalle hyvästä hoidosta!

Eläinlääkärikuluvakuutuksista oli aiemmissa kommenteissa puhetta, palaan vielä aiheeseen. Nykyvakuutukset raukeavat kaikilla vakuutusyhtiöillä koiran täyttäessä 10 vuotta. Koiriemme Tapiola-vakuutus on niin vanhaa perua, että korvasi vielä osin 11 vuotta täyttäneen koiran kuluja (noin puolet). Korvattava summa laskee vuosittain, joten parin vuoden päästä vakuutus kannattanee jo lopettaa - alkaa vuosimaksu olla pian korvattavaa summaa suurempi...

Pari vuotta nuorempi Ikäneito on maksanut vakuutustaan 9 vuotta - ei kertaakaan tarvittu ja toivottavasti tarvetta ei tulekaan!! * koputtaa puuta *

8 kommenttia:

 1. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Onneksi.
  Teidän koirat näyttävät kuvissa aina niin oloonsa tyytyväisiltä, ihanaa :-)
  Nyt voitte rentoutua pyhien viettoon, tuo kokemus on varmasti ollut stressaavaa.

  VastaaPoista
 2. Mahtavat uutiset, upeeta. Kyllä nykylääketiede tekee mitä vaan.

  VastaaPoista
 3. On ihanaa kun koiran silmä on parantunut,mutta kyllä väsyttävä ruljanssi sekä omistajalle,että koiralle ja tais eläinlääkäriäkin koetella. Silmän takia minäkin meidän koiruusta elukkatohtorin luona käytin. Sille tuli jo toisen kerran luomen sisälle näppy,joka koko ajan kasvoi,näkyi jo uloskin. Se puristetaan siellä tyhjäksi. Tää on niin kiltti,että siihen ei tarvita nukutusta. Lääkäri sanoi,että jos sen haluais kunnolla pois,niin ettei enää kasva,niin pitäis aikamoinen leikkaus tehdä ja tää ei välttämättä kestä enää nukutusta,on 15.elinvuosi menossa. Tuumasi,että ei tää sen elämänlaatua huononna.

  VastaaPoista
 4. Ihana kuulla hyviä uutisia :) Mukavaa joulun odotusta sinne!

  VastaaPoista
 5. Mukava, että kaikki päättyi hyvin:)
  Meillä taistellaan kuivan silmän kanssa ja varsinkin nyt, kun on näin tuuliset ilmat olleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirien vaivat ovat niin kovin ikäviä, varsinkin kun koira koittaa viimeiseen asti olla näyttämättä kipujaan. Koskaan ei voi olla ihan varma, voisiko tai pitäisikö tehdä enemmän hyvinvoinnin eteen. Onneksi nykylääketiede on niin ihmeellistä, kuten Vekki totesi - silmätipat ovat varsin tehokkaita helpottajia. :o)

   Poista
 6. Ihana uutinen. Nyt saa koira ja emäntänsä viettä siltä osin rauhallisen joulun.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Rva Kivitikka, Vekki, Intsu, Möhönasu, Tarutikki ja Mummeli, Koirarouvakin kiittää! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!