Lukijat

maanantai 16. joulukuuta 2013

Joulueksynyt

Herttileijaa, oliko eilen jo kolmas adventti (väitettiin eilisissä kommenteissa)? Minne yksi viikko joulunalusaikaa oikein on kadonnut?? Hävinnyt, haihtunut, hortoillut???

Sen siitä saa, kun ei hanki joulukalenteria! Eikä laittanut jouluvaloja (yhtä ikkunatähteä lukuunottamatta)! Ei ole levitellyt joulkrääsää ympäri taloa! Ei myöskään koristellut joulukuusta itsenäisyyspäivänä, kuten tapana on! Tai edes suunnitellut joulumenua! Saati tehnyt perinteisiä englantilaisia hedelmäkakkuja konjakilla marinoitaviksi! Ja ne joululehdetkin, joita on tullut hankituksi, ovat edelleen lukematta... Että ei kai se sitten ihme ole??

Kuva: Tampereen Teatteri

Minäkö muka jouluihminen!? Hah, harhaa! Tai HUMPUUKIA, kuten viikonlopun Saiturin Joulussa saituri Ebenezer Scrooge sanoi. Se taitaakin olla ainoa tämänjouluinen oikeasti jouluinen teko, pikkujouluteatteriretki. Glögin, pipareiden ja homejuuston lisäksi, tietenkin.

Alkuvuoden tapahtumat ja niihin valmistautuminen ovat vieneet kaiken huomion. Joulusta viis - yhden vuoden kai pärjää hössöttämättäkin? Voi kyllä tulla joulunpyhinä lanttulaatikon puutteesta jouluttomuuskrapula, mutta se on sitten vaan kestettävä...

Jotain on kuitenkin tehtykin, autoreissuilla. Samaisella sovelletulla Dropsin ohjeella, jolla jo muutamat muutkin pitsisukat väännetty. Tällä kertaa omaan jalkaa, Nostalgiaa ja reunapitsissä perinteistä Seiskaveikkaa, 104 g. Näillä se joulu tössötellään, suklaata syöden.

Onneksi sentään melkein kaikki lahjat on hankittu jo vuoden mittaan, vain muutama uupuu. Ehkä ne ehdin, vaikka jouluvalmisteluissani olen pahasti eksynyt, ajantajuni kadottanut.

12 kommenttia:

 1. No minäkin eilen tänne kurkkasin ja ajttelin onko nyt toinen adventti. Tuumasin itsekseni,että niin taitaa olla:D Täällä toinen ajan tajun kadottanut! Niin ja ajatella,ei meilläkään vielä ole kuusta,vaikka niin olin suunnitellut!

  VastaaPoista
 2. Tuohan on jo hyvä, jos lahjat on hankittu...edes melkein...:)

  VastaaPoista
 3. Eihän tässä vielä mitään kiirettä, jouluun on vielä aikaa kokonainen viikko. Minun jouluni onkin täällä kotona kovin karu tänä vuonna, nautin sitten toisten tekemästä joulusta. Menee se kerran niinkin. Jaa niin, vaihdoin sentään eilen kahteen tyynyyn jouluiset päälliset ja ikkunoilla on valot, ne nyt oikeastaan sitten minulle riittääkin. Kun kerran lääkäri kielsi työnteon niin aattelin ihan että kerrankin tottelen.

  VastaaPoista
 4. Oi Paula, ole niin kaivannut joulutouhujasi :-)
  Kyllä pitää olla jotain todella suurta tapahtumassa, että sinä joulun ohitat tuosta noin vaan, täytyy myöntää että uteliaisuuteni sen kun kasvaa!
  Kivat sukat nuokin, kuvassa ei näy kaunis kuviointi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, niin se ajatus pätkii! Oli tarkoitus kuvata sukat jalassa, ett' kuvio tulisi esiin - mutta en sitten enää kuvatessa muistanut... Laho pää, satoi tai paistoi. ;o)

   Poista
 5. Totta tosiaan, enpä ole huomannut ihmetellä, ettei täällä niin jouluiselta näytä... mutta nyt uteliaat tuntosarvet nousivat... mitä kummaa alkuvuodesta tapahtuukaan? Kivoja nuo sinun pitsireunus sukat;o)

  VastaaPoista
 6. Voi kuule, minä en ole vuosikausiin laittanut millään tavalla joulua, ei ole ollut pipareita eikä torttuja eikä konvehteja eikä puuroja eikä tonttuja. Ei ole kortteja lähetetty kenellekään enkä edes vastaa muiden joulutoivotuksiin millään tavalla (esim. tekstareihin). Joululahjoja sain viimeksi joskus 12-vuotiaana, enkä anna lahjoja muille. Maailma ei ole romahtanut, kukaan ei ole mennyt rikki. Monet koittavat syyllistää, että kun meillä on pienet lapset, että miten voin riistää heiltä joulun, mutta he joutuvat kärsimään siitä jouluhössötyksestä niin jo koulussa ja päiväkodissa, että parempi vaan, kun kotona ollaan niin kuin minä tahansa arkipäivänä. Ei se joulu ole yhtään sen kummempi päivä kuin mikään muukaan! :) Turhaa hössötystä parin tavallisen päivän takia, sanon minä. ;)

  Meilläkin on alkuvuodesta useammat synttärit viikon sisällä, onkin ihan mukavaa viettää tässä vielä pari viikkoa tavallista arkea ja juhlatonta jaksoa, kun sitten joutuu kärsimään monta päivää niitä synttärihommia. ;) En ole yhtään juhlaihminen...

  Mukavaa loppuvuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. RRRRRRRRRRRRRRRakastan joulua ja valmistelen sitä pitkin vuotta. Nyt on vaan isompia asioita mielessä. ;o)
   Lapsuudestakin on ihanimmat, lämpimimmät, mieliinpainuvimmat muistot jouluista, taianomaista aikaa!!
   Kukin juhlii tietysti tavallaan, tai on juhlimatta.

   Poista
 7. No joko pukkaa kiirettä, mulle ainakin. Ainoa vapaapäivä tänään ja kaupungille menossa (ostoksille). Paketti Porvooseen vielä laittamatta, ehkä nuo paikalliset tontut vielä ehtii senkin laittamaan. Jään innolla odottamaan sun viime hetken postauksia ennen joulua. Joulumieltä meille kaikille, ei sen tarvitse olla suurta ja mahtavaa tavaroiden kera.

  VastaaPoista
 8. Ei meilläkään ole niin jouluista, kun aikaisemmin, liekö syynä sää? Kuka sitä nyt vesisateessa viitsii... Kyllä se Saarioisen Äidin lanttulaatikkokin maistuu paremman puutteessa, jos vain muistat kaupassa käydä ;) Nuo vihjailusi alkuvuodesta... ARG! Miksi minun pitää olla niin utelias?

  VastaaPoista
 9. Ei se nyt kovasti haittaa, jos tähän aikaa vuodesta häviää yksi viikko mustuutta ja pimeyttä. Mutta tiedän tunteen, minulta katosi viime kesänä yksi lomaviikko... Aavistuksia on...

  VastaaPoista
 10. Kiitos Intsu, Irmastiina, Mummeli, Rva Kivitikka, Satu, MariJ, Eisku, Susan ja Tiinatei! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!