Lukijat

tiistai 30. syyskuuta 2014

Äkillinen älynvälähdys

Ei reissua etteikö poikettaisi rautakauppaan, jos vaan kohdalle osuu...

Vielä Palman Brico Depot  -myymälän hyllyjen välissä haahuillessani KUVITTELIN wessarempan olevan seuraavana. Kyllä se remppa käynnistyy, kunhan vaan hankin jotain pientä ja tarpeellista...

Kotiin palattua lämmitettiin sauna, kuistilla vilvoitellessa Mies alkoi suunnitella katajan istuttamista sisäänkäynnin tuntumaan, siihen kuistin akkunoiden alle. Ehei, ei käy, väitin minä, katolta rojahtaa lumikuorma niskaan.

Sillä siunaamalla sekunnilla MOLEMMILLA tärähti tajuntaan seuraava RAHANREIKÄ. Ei, ei TODELLAKAAN wessaremppa, ei yläkerrassa eikä keskikerrassa.

Arvaatteko?

Juu, lumiesteet katolle! Ilman ei Pupusta uskalla päästää pihaan kevään koittaessa.

Hoh-hoijaa! Koskahan täällä päästäisiin aloittamaan OIKEAT remontit??

PS. Taaskaan en kyennyt vastustamaan vetimien tenhoa. Olin maltillinen, vain 3 tsipaletta kumpaakin, vaikka hinta olikin hämmentävän houkutteleva (1,95/kpl ja 2,30/kpl).
Nyt harmittaa, etten kuitenkin rohmunnut noita posliinisia enemmän, ovat niin ihania! Tarvettahan ei ole, mutta kun...

12 kommenttia:

 1. Kauniit vetimet ja nehän eivät säilytyksessä vanhene vaikka remonttinne viivästyisikin.

  VastaaPoista
 2. Sähän voit perustaa vedin kaupan ja rahoitat sillä teidän remonttia ;D Niin tutun oloista tuo remontin "maltillinen" edistyminen ;) Nyt kun meillä talon remppa valmis, niin piharakennusten osalta olis jo monta ideaa, joiden toteutus tuntuu ihan utopistiselta, ellei lottovoitto osu kohdalle ;) Mut kivaa kun riittää haaveita ja suunnitelmia , nautitaan niistä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, pienen kaupan saisinkin jo pystyyn, vaan kuinkahan mahtaisi olla kateprosenttien laita... ;o)

   Poista
 3. Vetimiähän voi odotellessa käyttää johonkin ihan muuhun :-), sitten kun vessaremppa on ajankohtainen, niin pääset ihan uutena asiana ostamaan vetimiä!

  Kannattaa muutaman hetken miettiä, mihin sijoittaa lumiesteet ( toki katonnkaltevuus yms. vaikuttaa asiaan). Meillä lumiesteet kasaavat tai keräävät lumet super-isoksi klöntiksi ja sitten jossain vaiheessa tulevat lumiesteen yli huimana möykkynä! Paljon helpompi on nuo kohdat, missä lumi tulee itsekseen alas, joskaan saa siinäkin kevätpuolella olla varovainen, ettei lumet rojahda niskaan!
  Turvallisia tulevia talvia teille :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, juuri samaa täällä pohditaan. Talossa on tiilikatto, karmea rasite nuo esteet ovat - saattaa olla ihan tietoinen ratkaisu, ettei aiemmin ole edes asennettu, etteivät tiilet tulisi alas lumien ja lumiesteiden mukana... Kääk, onpa pulma!

   Poista
 4. Meinasin minäkin aivan samaa kuin Rouva Kivitikka lumiesteistä. Kaameat paakut ajoittain. Kunpa ulko-ovet kulku olis kattoharjan puolelta eikä kattolappeen alta.
  Maltti on valttia, mutta remontoinnissa ei niinkään. Odottavan aika on pitkä. Ennättää kerääntyä hyvä vedinvalikoima :) Halvalla tosiaan löysitkin fiinit vetimet!

  VastaaPoista
 5. Onpa hienot vetimet ja halvalla sait!

  VastaaPoista
 6. Vetimet ON ihanat. Onneks mulla ei ole edes mahdollisuutta vetimien vaihtamiseen mihinkään niin ei kannata vedinkaupoilla edes haahuilla.
  Ed.postin sydänpadasta herahti vesi kielelle. Namskis.

  VastaaPoista
 7. Minustakin kauniit vetimet. On Sinulla rauhallinen mies. Minä jos olisin etelänmatkallamme ehdottanut kyseisiä vetimiä tms "remonttikamaa" arvaan mitä minulle olisi sanottu matkalaukun painosta:-) . Laukut kun aina pursuaa ja oma laukkuvaaka kuljetettava mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh-heh-hee, matkalaukkuvaaka kulkee meilläkin aina mukana... Monet vetimet, rantakivet, jopa koirankupit ja muuta omituista ja painavaa "tuliaista" on tungettu pompantaskuihin, kun matkalaukut ritisevät liitoksissaan... ;o)

   Poista
 8. Varmaan turvallinen juttu katolle, jos katolla on jyrkkyyyttä sen verran, että lumet tipahtaa. Henot vetimet!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Onnenpähkinäinen, Riitta, Rva Kivitikka, Matonkude, Tilkkureppu, KristiinaS, KässäRitu ja Auli! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!