Lukijat

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Raita-addikti

 No juu, tulihan näitä jokunen...

 ... ja vielä vähän lisääkin.

Tarkoitus oli vähentää Nalle-lankojen varastoa, mutta niinhän siinä kävi, että lisää riensin ostamaan!! Oli nimittäin pätkävärjättyjä runsaamman sorttisesti, yksivärisiä tuskin nimeksi - pakko oli hakea pinkkiä ja vaaleansinistä pohjaväreiksi (200 g maaliskuun lankalaihiksen plussasarakkeeseen - ja miinukselle myös!!).

Enin osa tuli tehtyä kahdella langalla, pääsääntöisesti 2 krs yksiväristä + 4 kirjavaa -raidoituksella, lankojen vähetessä raidat alkoivat kaveta (2+2) ja kun jäljellä oli enää jämien jämät, pääsi luovuus kukkimaan! Punaisessa 3 eri yksivärisen sävyä + 2 erilaista pätkävärjättyä, vihreän lisukkeena 3 pätkällistä sekä riemunkirjavassa 5 yksiväristä ja 4 moniväristä.

Addiktoiduin aika lailla noista raitalangoista, nuttua pukkasi yhden raitapaidan verran päivässä. Lankaa sain uppoamaan 70-77 g kuhunkin (yht. 800 g aiemmin raportoidun 76 g lisäksi). Ja tämä tusina tietty mukaan MariJ:n Paastohaasteessa!

Aika vaatimaton on kuitenkin saldoni verrattuna Merja Niileksen nuttuneuloosiin, kuvassa Merja ja 500. valmistunut nuttu. VIIDESSADAS!! (Kuva Nuttu Facebookista)

Olen ylen ihastunut näihin, tuskin maltoin pakata postitusta varten! Oman suosikkini olen löytänyt - kiinnostaisi tietää, mikä väriyhdistelmistä miellyttää muita eniten...  Ei siitä mitään palkintoa heru (edellisetkin vielä tekemättä/toimittamatta, kun raidat veivät mennessään...), mutta sivupalkissa voi halutessaan äänestää (useampaakin vaihtoehtoa)!

PS. Nuttu Facebookista luin Etiopian järjettömistä tulli- (21.3.2015 maks. 30.000 nutusta n. 37.500 euroa!!) ja varastointimaksuista, nämä tuskin siis enää päätyvät alkuperäiseen kohdemaahan - mutta varmaan jonnekin lähtevät, tarvitseville, uusi kohdemaa on kuulemma mietinnässä.

KEPEÄN KEVÄISTÄ ALKAVAA VIIKKOA!

12 kommenttia:

 1. :O

  Tulin tänne kaappaamaan PHHT-kuvakollaasia varten kuvaa, kuvittelin löytäväni yhden tai ehkä kaksi nuttua. Mutta että tusina! Nukutko sinä nykyään ollenkaan???!!! ;) Mahtavaa, että olet ottanut haasteeni ihan tosissasi vastaan! :) Ihan liikutun tuosta nuttumäärästä...

  VastaaPoista
 2. No huh mikä määrä nuttuja, oletpa ehtinyt paljon neuloa, hienoa!

  VastaaPoista
 3. Velvollisuus suoritettu, kävin äänestämässä;) Ihmettelen myös vauhtiasi.

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa Paula! Nostan taas hattua Sinulle! Äänestän mieleisimmäksi nueroita 1 ja 9. Kaksi eri numeroa, kun en osaa päättää, kaikki hienoja.

  VastaaPoista
 5. Mikä määrä upeita nuttuja! Niin kauniita kaikki, osaankohan edes valita suosikkia.

  VastaaPoista
 6. Upea suoritus ;D 11 on minun suosikkini.

  VastaaPoista
 7. Juuri mietinkin, kun muistin jostain lukeneeni, että tuo Etiopian Nuttu-projekti oli päättymässä vuodenvaihteessa, että mihinkähän nutut päätynevät? Oma lehmä ojassa ja allikossa tässä, kun minulta löytyy öö...noin kolme kappaletta näitä nuttuja neulottuina vaan ei saumat ommeltuina (ei ollut tietoa mistään pyöröpuikko-ohjeesta silloin, ihan normipuikoilla pistelin menemään...riittävän yksinkertainen neulomus tällaiselle yksinkertaiselle neulojalle!). Mutta se saumojen ompelu, kääk! Tuossa pyöröpuikko-ohjeessa oli kyllä linkki tosi kätsyyn olkasaumojen yhdistämiseen. Ehkäpä nuo minunkin nutut vielä johonkin ehtivät mukaan. Sinun neulomista tuo 12 on kaunein, koska se on väreiltään iloisin ja täyteläisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole herkkua saumojen ompelu, ei!! Olen ratkaissut ongelman niin, että virkkaan kaikki saumat yhteen nurjalta, nopeaa ja siistiä! :o)

   Poista
 8. Kivoja nuttuja :) Ja näin punasen ystävänä niin tuo 10 olisi mun lemppari :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos MariJ, Tilkkureppu, Irma, KässäRitu, HeidiH, Eija, Oikku ja Kisa! :o)

  VastaaPoista
 10. Wow, upeita!!! Ja siis nämä olet pyöräyttänyt ihan muutamassa hassussa päivässä?!?! Ihan mahoton olet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! :o)
   No ei ihan muutamassa, taisi siinä sentään 10 päivää mennä. ;o)

   Poista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!