Lukijat

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Niin kuin taivaassa

Viikonloppuna käväistiin taivaan porteilla, paikallisessa teatterissa joululahjatiketeillä.

Musiikkinäytelmä Niin Kuin Taivaassa on suurisydäminen tarina kuorolaulun voimasta, rakkaudesta, peloista ja ennakkoluuloista. Näytelmä perustuu Kay Pollakin elokuvaan ”Så som i Himmelen”, joka oli Oscar-ehdokkaana parhaasta ulkomaisesta elokuvasta vuonna 2005.

Päärooleissa Valkeakosken Teatterin oma kyky Enni Hakala sekä vierailevat tähdet Juha Kulmala ja Johanna Kyykoski, ohjaus Christian Sandström.
Daniel Dareus on kansainvälisesti tunnettu kapellimestari. Sydänkohtauksen saatuaan hän palaa kotiseudulleen ja ostaa vanhan kansakoulun. Paikallinen kuoro kiinnostuu miehestä ja yhtäkkiä hän löytää itsensä kuoronjohtajan roolista. Hänen uudet tapansa herättävät kuitenkin hämmennystä kyläläisissä, eikä sattumuksilta vältytä.
Kuva: Janne Kulosaari / Valkeakosken Sanomat

Kovin isoin odotuksin en teatteriin lähtenyt, vaikka oikein hyvät arvostelut paikallislehdestä olinkin lukenut. Juoni ei kovin kummoinen ollutkaan, mutta upea laulu vei mennessään!! Enni Hakalan ja Johanna Kyykosken äänet soivat kauniisti, komea Juha Kulmala oli muuten vaan karismaattinen. Myös kuoro pisti parastaan, sointuisan rikkumattomasti. Roolisuorituksena tykkäsin eniten Aarosta, paikallinen kyky Antero Toivonen (kuvassa vasemmalla) oli sopivasti reteä ja rehvakas. Myös muut täkäläiset loistivat omissa rooleissaan, ohjaaja oli todella onnistunut valinnoissan! Nenäliinapakettia sai kaivella muutamaankin otteeseen, sehän on kuin takuulappu esityksen tasosta!

Esityksestä on osuva arvostelu Paljon melua teatterista -blogissa.

Vielä ehtii esityksiin, kaksi näytöstä jäljellä! (to 23.4. ja la 25.4.)


Kiitokset Veljen perheelle isosti ilahduttavasta joulupaketista!!
(Ihan paras osuus oli pakettiin sisältyvä Pupusen hoito esityksen ajaksi!)

Kuvat: Valkeakosken Kaupunginteatterin kotisivulta

3 kommenttia:

 1. Oli niin räväkkä otsikko, että pakko oli heti tulla katsomaan missä sitä on oltu. Noh, varmasti kiva kappale ja sehän on parhautta kun pääsee noin luksus-illan viettämään että lapsenlikkakin kuului pakettiin. Nämä elämyslahjat on kyll käteviä ja tosi hyviä.

  VastaaPoista
 2. Kävin katsomassa tuon samaisen esityksen tässä talvella, ja melko samanlaisia huomioita tein minäkin. Oli mukava retki hyvien ystävien kanssa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos KristiinaS ja Anniina! :o)
  Hyvä teatteriesitys (kirja, elokuva) pysäyttää ja virkistää kaiken kaaoksen keskellä. :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!