Lukijat

lauantai 4. huhtikuuta 2015

***The Liebster Award*** - uutta ja TOSIvanhaa


KataMaria (KataMarian Tekemisiä & Touhuja ) haastoi ***The Liebster Award*** merkeissä, 11 kivaa kysymystä vastattavaksi. Kysymykset ovat aina uudet ja erilaiset, otan siis haasteen jälleen ilolla vastaan!! KIITOS KataMaria!

Jostain liskoaivojeni takaneljänneksestä ponnahti tietoisuuteen ajatus, että ainakin yhteen aiempaan 11-haasteeseen on kyllä jäänyt vastaamatta!?!? Ei kun etsimään blogin luonnos-tilaisia tekstejä - BINGO!!

Villa Valkon Kati heitti 11-haasteen jo vuosi sitten alkukesästä!! Yksi kysymyksistä oli ylivoimainen, siihen en keksinyt vastausta, julkaiseminen lykkääntyi lykkääntymistään - ja viimein unohtui tyystin. KIITOS Kati haasteesta - parempi myöhään kuin ei milloinkaan, sanoo vanha kansa.

Olen tiennyt, että hommani ovat usein aika pitkissä puissa, mutta näin hitaaksi en edes itse itseäni kuvitellut... Edelleen on muutama muukin haaste vastaamatta, mutta niitä en ole unohtanut (kiitokset jo nyt KässäRitulle ja Terhille, vastaan kyllä ennen vuosipäivää!!)

* * *
KataMarian haastekysymykset:

1. Miksi aloitit bloggaamisen?
Siskon yllyttämänä! Olen aina ollut innokas sisustaja (aiemmin MERKITTÄVÄSTI innokkaampi kuin nykyisin) ja Sisko luki paljon sisustusblogeja. Viimein, vuosien "painostuksen" jälkeen aloitin samanaikaisesti kaksi blogia, toisen adoptio-odotusta ja toisen "normaalielämää" varten. Siinä vaiheessa (02/2010) hakemuksemme oli ollut kohdemaassa 9 kk - piti saada tuulettaa tunteita (adoptioblogi) ja muutakin ajateltavaa (tämä, jossa sisustusta enemmän blogannut käsitöistä ja ihan tavallisesta arjesta, vähän reissuistakin). 

2. Mistä haaveilet?
Tavallisia, arkisia haaveita: mielenrauhaa, tasapainoa, turvattua toimeentuloa, terveyttä, mahdollisuuksia toteuttaa itseään. Ei mitään materiaa, enemmänkin onnellista elämää.  VAIKKA olisihan se kiva saada tämä ikuinen melkein-remppa joskus valmiiksi!

3. Mitä ilman et voisi elää?
Ilman kirjoja elämä olisi aika tasapaksua.

4. Lempipaikkasi?
Hmmm, olohuoneen nojatuoli - tai siinä ainakin eniten vietän vapaa-aikaani. Olisi hienoa sanoa, että lähimetsä tai mökkiranta tai tunturin laki, mutta olen enempi sisällä viihtyvää tyyppiä.
 
5. Sinun tyylisi on?
Hih, enimmäkseen taidan olla vain tyylitön - tai ainakin koitan pysyä etäällä valtavirtauksista ja muoti-ilmiöistä!! Tavoittelen ajatonta, rentoa ja kodikasta/mukavaa tyyliä, niin kotona kuin pukeutumisessanikin.
6. Millä autolla ajelet, jos et omista auto, niin millä ajaisit?
Ajelen satunNaisesti shamppanjan värisellä Nissanilla. Omaksi autokseni hankkisin klassisen "Green Race" -vihreän Jaguarin, ainakin unelmissani. Oikeasti auton pitää olla aika korkea, en tykkää istua rekan renkaan korkeudella!
 
7. Lempivuodenaikasi?
Syksyn lapsena SYKSY on vuoden paras aika! Jo yksistään sienten ja marjojen vuoksi, väreistä nyt puhumattakaan. Syksyllä ei ole enää ällöjä helteitä, soma syyssade piristää! Syksyllä alkavat kaikki uudet harrastukset ja talvipesän rakentaminen.
 
8. Mitä keräilet?
Tällä hetkellä en aktiivisesti mitään, enemmänkin koitan päästä turhasta tavarasta eroon! No, jos Villeroy & Bochin Botanica-sarjan purkkeja tai makeisrasioita tulisi sopivasti vastaan, varmaan täydentäisin. Ja edelleen olen ostanut uusimmat Muumi-mukit, joita hankin Pupusta odottaessa 1/kk tahtiin.
 
9. Jos saisit elää yhden päivän ilman mitää rajoituksia, mitä tekisit?
Hmmm, en koe minkään erityisemmin rajoittavan elämääni nytkään... Parasta on rauhallinen ja virikkeellinen päivä Miehen ja Pupusen kanssa: yhdessäoloa, kulttuuria, hyvää ruokaa ja kauniita maisemia hyvällä ilmalla Suomessa tai maailmalla.
 
10. Lempijäätelösi?
En ole jäätelön suurkuluttaja, mutta kun syön niin mieluiten sitten kunnon kermajäätelöä, vaikkapa pistaasipähkinöillä tai mascarpone-juustolla säväytettyä.
 
11. Mikä on hyvän blogin merkki?
Lukijoita kosiskelematon, oman tyylinsä löytänyt, vivahteikkaalla ja kieliopillisesti kompastelemattomalla suomenkielellä kirjoitettu, kauniisti kuvitettu blogi on paras. Jollainen omani ei ole, ei ainakaan visuaalisesti tyydyttävä. Mitään erityisiä "merkkejä" en osaa nimetä..
* * * 

Katin haastekysymykset (liki vuoden takaisine vastauksineen):

1. Miksi kirjoitat blogia?
Alun alkaen tämä oli "ajantappoprojekti" Pupusta odotellessa (ensimmäisen blogini aloitin 15.2.2010 - sitä blogia ei enää ole blogit.fi -palveluntarjoajan hävitettyä kaikki blogit), tosin hakupaperit kohdemaahan olivat lähteneet jo 9 kk aiemmin (kai sitä siinä vaiheessa JOTAIN piti synnyttää?). Sittemmin tämä bloggailu "jäi pääälle", en oikein osannut luopuakaan - onhan tämä oikein oiva tapa arjen dokumentointiin!

2. Mikä inspiroi sinua?

Ilo, valo, värit, uudet kokemukset, elämä noin ylipäätään!

3. Mistä haaveilet?
Enenmmän taidan olla TÄSSÄ JA NYT -tyyppiä, en kauheasti haihattele saavuttamattomia. Toki tavoitteita pitää olla, mutta en menisi niitä haaveiksi sanomaan.

4. Mikä on kotisi paras paikka ja miksi?
Eniten aikaa vietetään olohuoneessa (leikkien, muumeja katsellen, käsitöitä tehden, bloggaillen, lueskellen, nyt pannarirempan aikana myös silittäen).

5. Ketä ihailet ja miksi?
Muumimamman mielen tyyneyttä ja suvaitsevaisuutta.

6. Mikä on lempimatkakohteesi ja miksi?
Eurooppa - sopivan lähellä ja kivoja kohteita loputtomasti! Erityisesti tykkään Englannista ja Lontoosta. Barcelonaan, Wieniin ja Roomaan lähtisin vaikka heti uudestaan, mm. Pariisista, Berliinistä ja Irlannista vasta haaveilen, Skotlannissakin olisi kiintoisaa käydä. 

7. Mikä on seuraava sisustushankinasi?
Koristetyynyjä - joko kaupasta tai itse tehden. (Hmmmm, onkohan vieläkään tehty/hankittu?? Miettii hän melkein vuotta myöhemmin... Onkohan nuo numerotyynyt ennen vai jälkeen, viimeiset kuitenkin?)

8. Mistä olet ylpeä?
?? (Hmmm, NYT keksisin tähän vaikka kuinka monta asiaa, mikähän tässä jumitti?)

9. Mikä on lempiesineesi?
3½ sukkapuikot.

10. Minkä taidon haluat oppia ja miksi?
Toivoisin olevani musiikillisesti lahjakkaampi; puhdas lauluääni, soittotaito, pettämätön rytmitaju.

11. Mikä on elämässäsi juuri nyt parasta?
Arki.
* * *

Haasteen olen laittanut aiemmin eteenpäin kai pariinkin otteeseen, nyt lienee parasta pitää matalaa profiilia. Nöyrästi kiitän KataMariaa ja Katia ja häivyn vähin äänin takavasemmalle!

Kuvat osin googgeloitu, osa ennenkin täällä nähtyjä.

9 kommenttia:

 1. Oho, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kiva kun vastasit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi haasteesta, on tosi kivaa tulla huomioiduksi!! :o)

   Poista
 2. Kivat vastaukset. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Haasteiden vastauksia on aina mukava lukea :-)

  VastaaPoista
 4. Mukava lueskella vastauksiasi. Joskus haasteen saadessa arki on niin kiireistä, että jää vastaamatta, mutta hienoa, että muistit vanhan haasteenkin. :) Itselläkin haaveilu on hyvin jalat maassa tyylistä. Onneksi, kun en kuitenkaan sitä kuuta taivaalta saa eikä miljoonat osu kohdalle. ;)

  VastaaPoista
 5. Olipa mukavaa pääsiäis lukemista ;) Mukavaa lanka lauantaita ♥

  VastaaPoista
 6. Kirjasi vaikuttivat ja myös syksyihmisyys. Minä ehdottomasti myös! Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Kivat kysymykset ja vielä mukavammat vastaukset niihin kirjoitit. Hauskoja kuviakin liitteenä, kirjastokuva vallan ihana.
  Minun taannoisen kahvikuppihaasteen voit todellakin unoihtaa, ei paineita siitä.

  Toisen haasteen viimeisen kysymyksen n:o 11 vastaus on niin totta, allekirjoitan saman myös. Eli mikä on elämässäsi juuri nyt parasta? Vastaat: Arki.

  Rentoa pääsiäisen aikaa teille koko perheelle!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Kati, Satu, Onnenpähkinäinen, Sari, Riitta, Auli ja KässäRitu! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!