Lukijat

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Lankalaihiksen lässähtävä loppukatsaus

Vuoden viimeinen lankalaihistelukuu oli kässysaaliin suhteen yllättävän runsas! Jos kohta lankavaraston lisäyskin...

Joulukuun valmistuneisiin sain upotettua aika hurjan määrän lankaa, 5,226 kg. Se tarkoittaa reilua 28 kerää Seiskaveikkaa ja 20 kerää Silmua!! No, oli siellä vähän joukossa Janneakin.

Sukkia valmistui 10 paria (yht. 0,978 kg):
Arpajaispalkinto eli Sannan rokkimimmisukat
2 paria suosittelijasukkia
3 paria joulupaketteihin
4 paria piirakoita Äidin tuleviin tarpeisiin

Torkkuhuopia tuli kuin tukusta, neljä isompaa ja kissankokoinen (yht. 4,248 kg).

Lankavaraston täydennys 2,8 kg:
 • Harmaan torkkuhuovan lankoja 1,2 kg 
 • Kirjavien torkkuhuopien kanttauksiin valkeaa 0,45 kg (piti ostaa yli tarpeen, ettei vaan pääse loppumaan kesken, joulunpyhinä kun ei täydennystä saisi mistään...)
 • Pitkiin raitasukkiin toinen väri 0,15 kg
 • SAATU: Ihana Joulupukki lahjoi kokonaisella kilolla (kuva)
* * * * *

DEPET = ostettu/saatu lankaa
KREDIT = hävitetty lankaa
DIFFER = kuukauden saldo (tavoitellaan miinusta)
TARGET = lankalaihiksen tavoite on hukata 4 kg lankaa
RESIDUE = urakkaa jäljellä 4 kg:n tavoitteen saavuttamiseksi

Kokonaisuutena lankalaihis oli melkoinen floppi. Asetin tavoitteeksi VÄHENTÄÄ lankavarastoani 4 kiloa. Vuoden päättyessä voin todeta lankavarstoni LISÄÄNTYNEEN reilun ½ kilon verran (0,558 kg). Tavoitteesta jäin siis noin 4½ kg.

Vuoden aikana tähän tölliin on tullut 199 kerää lankaa = 19,4 kg

70 * Seiskaveikka 150 g
7 * Novita Nostalgia 100 g
29 * Novita Nalle 100 g
8 * Novita Usva 100 g
1 * Novita Puro Batik 100 g
5 * Novita Wool 50 g
2 * Novita Suomivilla 50 g
30 * Novita Miami 50 g
9 * Gjestal Janne 50 g
10 * Gjestal Maija 50 g
19 * Drops Fabel Print 50 g
3 * Drops Big Fabel Print 100 g
5 * Gründl Hot Socks Neon 50 g
1 * Kotikulta Sukkalanka 100 g

Ainoaksi puolustuksekseni voin sanoa, että langoista olen itse ostanut vain 8,05 kg (41,5 %) ja enimmän osan (11,35 kg eli 58,5%) olen SAANUT, lahjoina ja tekopalkkoina. Aina silloin tällöin mainitsen jonkun kässyn olevan "tilaustyö" - teen toivetöitä mielelläni enkä ota koskaan rahapalkkaa, mutta lankapalkasta en kieltäydy. En edes lankalaihikseen vedoten... :o)

Lankalaihiksen hyväksi puoleksi - säälittävästä lopputuloksesta huolimatta - voin todeta sen siivittäneen puikkojen heilutteluun entistä ahkerammin! Edellisvuoteen verrattuna langanmenekki melkein tuplaantui ja sitä edelliseenkin verrattuna tikuttelin lähes 5 kg enemmän!

Jatkossa en kuitenkaan tällaisiin kampanjoihin lähde mukaan! Meikäläistä ei ole tehty minkään sortin laihisteluja varten! Eihän tässä kuin munaa itsensä, kun tavoitteet heittävät häränpyllyä ja vahinko paisuu matkalla... Pysyn tukevasti näissä lihoissa ja langoissa!!

21 kommenttia:

 1. Joo, parempi sitä on ostaa kun tarvitsee ja joskus hieman varastoon yllättävää tarvetta varten. Ahkera olet kyllä ollut!

  VastaaPoista
 2. Oletpa ainakin rehellinen sekä itsellesi että lukijoille:)

  Marlen kanssa samaa mieltä, ostettava on jos hyvät tarjoukset tulevat vastaaan ja lahjuksista ei voi kieltäytyä.

  VastaaPoista
 3. Ahkeruudesta - ja myös rehellisyydestä - saat ehdottomasti täydet pisteet! Upea on valmistuneiden joukko! Jatka vain, ilman pienintäkään syyllisyyden tunnetta!

  VastaaPoista
 4. Tästä lopputuloksesta opimme, ettei kannata kovin laihistella lankojenkaan suhteen. Mutta onhan sinulla ilonkin aihetta, kun olet tuollaisen määrän lankaa muuttanut neuleiksi, paljon enemmän kuin edellisinä vuosina. Ja tämän alkaneen vuodenkin tarpeisiin sinulla on mukavasti lankaa varastossa. :)

  VastaaPoista
 5. Vaikea laihistella, kun muut tuputtavat makupaloja. Lukijana on kuitenkin ollut todella kivaa seurata laihiksesi ylä- ja alamäkiä.

  VastaaPoista
 6. Voisiko nuo "lankapalkat" vähentää saldosta ;) Minusta lopputulos on kuitenkin mahtava, jos lankaa on kulunut noin paljon enemmän kuin edellisinä vuosina. Hyvä sinä !

  VastaaPoista
 7. Lohduttavaa, että on joku muukin jonka lankalaihis ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä! Mun dietti päättyi aikalailla samoihin lukemiin kuin sinulla. Alkuvuosi meni hienosti, mutta heinäkuun lopulla tuli repsahdus, kun haksahdin serkkuni houkuttelemana Tapion kauppaan (no oikeasti ei tarvinnut pahemmin houkutella). Ja sitten tuli Seinäjoen ja Tampereen käsityömessut...
  Mutta eihän lankaa voi olla liikaa!
  Nuo sun torkkupeitot on hienoja. Erityisesti tuo Alamökin anoppi miellyttää mun silmää. Tekisi mieli yrittää jotain samantapaista, mutta en tiedä riittäisikö virkkausinto ja värisilmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitan muoreilun aina sillä mielellä, että pikkuhiljaa ja jämälangoista - vaan aina sitä innostuu niin kovasti, että lappuja tulee aika vauhdilla ja kaupasta on pakko hakea lankaa ihan varta vasten... :o)

   Poista
 8. Hieno kooste. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin vuonna 2016.

  VastaaPoista
 9. Hurjasti oot neulonut vuoden aikana, huh huh.
  Multahan tuhoutui lankatilasto jo yli vuosi sitten. Uutta en aloittanut enkä meinaa kirjanpitoa vieläkään pitää. TUossa on kaksi laatikollista lankoja, aika paljon on liinojen virkkauslankaa. Kunhan langat tähän varastotilaan mahtuvat niin hyvä on. Nojaa, onhan niitä sielä ja täällä keskeneräisissä töissä muutamakin kerä . . . . Niinkauan kun ei lankamäärät itseään liikaa stressaa niin eiköhän niitä joka huusholliin sovi jokaiselle sopiva määrä:)
  Hyvää kässävuotta 2016!

  VastaaPoista
 10. Paljon olet saanut kulutettua lankaa ja mitä sen on väliä loppuviimeksi mikä on lopputulos. Itseäni kyllä kiinnostaisi tuo kirjanpito, mutta en osaa noin hienoja taulukoita tehdä. Itse laitoin alkuvuodesta paperille muistiin, mitä olin kutonut ja paljonko oli langankulutus. sitten hukkasin lapun ja se oli siinä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lappusiin en luota minäkään, kaikki aina kateissa! Mutta täältä blogista kaikki lukemat löytyvät tarpeen tullen, menot ja tulot. :o)

   Poista
 11. Paljon olet tehnyt vuoden aikana, joten mielestäni ei haittaa vaikka lankasi ovat vain lisääntyneet. Päinvastoin saat olla ylpeä, niin ahkera olet ollut, vaikka itseäsi harmittaisikin tavoitteen romuttuminen!
  Kangaslaihikset eivät kyllä meikäläiseltä onnistuisi, ostan aina jotain, jos sopivasti paikalle sattuu:)

  VastaaPoista
 12. Plussalle jäin minäkin, en ole edes laskenut loppusaldoa... Ja ensi vuonna ei oteta uudestaan, vaan ostetaan lankaa kun on tarvis (oikea tai äkkiä keksitty tarve). Mutta hurjastihan sinä olet saanut aikaan!

  VastaaPoista
 13. Hyvää vuotta 2016!
  Harmi että laihis meni huonosti, mutta mikä sen parempi palkka neulojalle kuin uutta lankaa? Minäkin haluaisin ennemmin kuin kahvi- ja suklaapaketteja (en ole koskaan kahvia juonut ja suklaalle allerginen!) joten ole ylpeä saamistasi langoista!
  Lähes 20 kiloa kulutettua lankaa on paljon ja eikös jollain laihistelijalla ollut yli 100 kiloa lankaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, 100 kiloa tuntuu aika hurjalta, jopa meikäläisen mielestä. :o)
   Meikäläisen varaston laajuus lienee jossain 20 ja 30 kg välimaastossa nykyisin.

   Poista
 14. Kiitos Marle, Irma, Tilkkuilo, Matleena, Kvilttaaja, Eija, Telle, Suvituulia, KristiinaS, Eija, Tilkkureppu, Anniina ja Delffi! :o)

  VastaaPoista
 15. Huh, miten paljon olet saanut kauniitä töitä aikaan. Huikea suoritus!

  VastaaPoista
 16. Tuo sinun neulomis- ja virkkaustahtisi on ihan uskomaton! Mikä määrä upeita töitä!
  Mun on pakko laihistella, kun mun lankavarasto on too-si iso, ei nyt sentään 100 kg. -09 laskettiin Uhoavan gnun kanssa ja päästiin lähes 54 kiloon ja tuskinpa nuo mihinkään vähentyneet!

  VastaaPoista
 17. Olet todella nopea tekemään! Minä en varmaan ikinä pääse noihin lukemiin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!