Lukijat

perjantai 27. heinäkuuta 2012

Pari yötä putkassa

No niin, nyt on sitten sekin koettu! Pari yötä putkassa!

Ja Miehellä ihan sama kohtalo!!

Hankoon kun matkasimme, ajatuksena tietenkin oli yöpyä jossain Kylpyläpuiston upeista pitsihuviloista!! Villa Maijasta olin joskus lukenut kiinnostavan lehtijutun, mutta pensionaatti oli bookattu täyteen. 

Googlettamalla aloin etsiä muita vaihtoehtoja ja törmäsin mm. keskustelupalstan "Hangon majoituksen kauheus" -viestiketjuun. Totesin minilomalla riskinottokykyni rajalliseksi! Pari yötä kosteassa, homeisesssa ja likaisessa majapaikassa on pari yötä liikaa! Epäilemättä valtaosa vanhoista villoista olisi kelpo kohteita, mutta muutama tyrmäävä kommentti riittää herättämään epäluuloja. Ja kun en ehtinyt mistään mitään suosituksia kyselemään, päätin pelata tylsästi varman päälle.

Hangossa on booking.comin kautta saatavilla vain 1 hotelli ja 1 motelli. Hotelli 8B, poliisilaitoksesta muokattu retrohotelli, alkoi tuntua oikein hyvältä valinnalta. Huoneet on nimetty suomalaisten designareiden mukaan, valitettavasti kuitenkin Erik, Gunnel, Ilmari, Kaj, Lisa, Nanny ja Ritva olivat jo varatuja. Putkatilaa sen sijaan oli vapaana... (Kuva: Hotelli 8B)

Eikä se ollut huono valinta ensinkään! Putkassa saimme oman wc:n (jota mainituissa huoneissa ei olisi ollutkaan), patjat olivat erinomaiset, suihku- ja saunatilat hohtelivat uutuuttaan - eikä illalla tarvinnut vetää edes verhoja ikkunan eteen... Ja kaiken kukkuraksi henkilökuntakin oli ylen ystävällistä ja palvelualtista. Ainoa miinus tulee pätkivistä verkkoyhteyksistä ja vilkkuvista tv-kanavista, mutta antennivahvistin oli jo tilattu, asentajaa vain odoteltiin.

Suosittelen ehdottomasti putkamajoitusta muillekin!!

Jos on minuakin epäluuloisempi, löytyy huoneita myös ihan omalla suihkulla ja vessalla: Ilmari, Maija, Saara ja Rut ovat vähän hintavampia. Birger ja Yki muodostavat perhehuoneen.

Iltakävelimme rannoilla ja huvila-alueella... Ihan uskomattoman hienoja pitsihuviloita! Monta, paljon, useita, kosolti, koko Appelgrenintien mitalta ja vähän enemmänkin!

Miksi lähteä merta edemmäksi lomailemaan, kun kotikonnuilta löytyy moisia helmiä ja vielä 30 km hiekkarantaa?? Kallioiden lämpö, meren mahti ja eniten aurinkoisia päiviä koko Suomessa.. Kruununa ihana, kiireetön kesätunnelma!

Ensi kerralla putkan pahnoilta villan viehkon valkeisiin vuodevaatteisiin??

PS. Hah-hah-haa! Takuulla aloitte miettiä, ketkä suunnittelijat - eikös vaan?? Tässä oikea rivi: Erik Bruun, Gunnel Nyman, Ilmari Tapiovaara, Kaj Franck, Lisa Johansson-Pape, Nanny Still ja Ritva Kronlund sekä Ilmari Tapiovaara, Maija Isola, Saara Hopea ja Rut Bryk, perheille Birger Kaipiainen ja Yki Nummi.

6 kommenttia:

 1. Ritva, Saara ja Rut jäivät mietityttämääm, kiitos avituksesta :)

  Voi että tuo on kaunista paikkaa, pitäisköhän joskus hamassa tulevaisuudessa ihan oikeasti ottaa ensin se "päivä turistina kotikaupungissa" ja sitten lähteä seikkailemaan vähän kauemmaksikin....kotimaa on jäänyt meikäläisellä vähän huonolle kohtelulle...ekologista matkailua kun ei matkaile ??

  VastaaPoista
 2. Mainio yöpymispaikka ;). Pitänee joskus kokeilla putkassa yöpymistä. Vankilan sellissä olenkin jo vieraillut täällä kotikulmilla.  Oliskohan sinulla, Paula, kasvivärjääjänä vinkkiä, mitä tehdä ongelmalle, josta kirjoittelin tuolla tuoremmassa blogissani?

  VastaaPoista
 3. Hyvät hyssyrät sentään,että olette yöpyneet putkassa:) Saiko siellä aamiaistakaan,vai oliko vettä ja leipää? :) Nuo muut villat näyttää kyllä aivan ihastuttavilta viehkeine pitsikoristeineen. Mä olen ollut kuin kipee,kun blogini ei ole toiminut. Kyllä mä ekan postauksen koetin laittaa jo,mutta mulla tulee vähän samantien taukoa,kun vietän mieheni kanssa 40-vuotishääpäivää. Me silloin lapsina mentiin naimisiin. Sanoin tuolle nykyiselle harmaapäiselle herralle tahdon,joka luulee itseään hyvinkin vielä poikaseksi. Sanoi Terhilläkin käyneen Virossa 50 MUMMAA ja 2 MIESTÄ. Huom sananmuoto miestä,eikö muka pappoja:D Sitäpaitsi,kun oikein tarkkaan lasketaan,niin miehiä oli 4 ja niitä ns. mummoja ehkä 40,mutta osa oli 30veen tietämillä:D

  VastaaPoista
 4. Olipas mielnkiintoinen postaus. Olen ollut Hangossa viimeksi kaksikymmnetä vuoitta sitten kanhden lapsen kanssa. Silloin oli sellaista kuin lasten kansssa on. Olisi kiva mennä sinne aikuisseuarssa, kiitos vinkistä! Putka kelpais mulle hyvin, kerran nukuttiin SPR:n pakolaisteltassakin!

  VastaaPoista
 5. Kiitos taas menovinkistä:) ja mukavasta kirjoituksesta:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Pepi, Mainamummu, Intsu, Auli ja Irma! :o)
  Suomessa on valtavasti kivoja ja kiinnostavia paikkoja. Tykkään kotimaamatkailla varsinkin rannikkoseuduilla - meressä on taikaa...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!