Lukijat

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Valmis!!

Orapihlaja-aidan tyven perkaus rikkakasveista tuntuu loputtomalta urakalta!!! Päiväkausia, tuntitolkulla - useamman kerran kauhu on hiipinyt mieleen: AITA EI PÄÄTY IKINÄ! Perkaan tasapersein istuen, ei käy selän päälle ja homma etenee joka tapauksessa niin hitaasti, ettei paikkaakan tarvitse kovin usein vaihtaa. Pahimmillaan etenemistahti on ollut metri tunnissa keriessäni maasta elämänlangan juuria metritolkulla!!

Niin, istuin siis nurtsilla ja aloin ihmetellä nipistelyä ristiselässä, hyttysiiksi arvelin ja huidoin tovin. Epäilykset heräsivät, kun kohta nipisteli ahterissa, reisissä, niskassakin... Nousin oikein ylös kurkottelemaan verkkareiden takamusta - se kuhisi pieniä keltaisia siloviholaisia! (Kuva: Hyönteismaailma)

KUSIAISIA!! Johan tuli eukkoon vauhtia!! Hypin pitkin pihaa tasajalkaa, kiskoin housut jalastani ja heiluttelin niitä ilmassa. Mahtoi naapureilla olla lystiä!? Tai, no, tarkemmin ajatellen taisivat kyllä siirtyä sisätiloihin performanssini jälkeen...

Kusiaisten lisäksi toinenkin ikävä yllätys: LEHTIKOTILOITA! Ensihätään keräsin ne kenkäänii. Tusina etanaa tuottaa jo melkoisen määrän limaa popon pohjaan - testattu on, vaikkakin vahingossa.

Aita päättyi sittenkin!! Katteeksi levittelin paremman puutteessa kutteripurua - kiitokset Veljelle, joka oli toimittanut sitä kompostikuivikkeeksi. Levitellessäni toivoin, ettei yöllä  nouse kova tuuli...

Homman saisin kyllä aloittaa jo uudestaa toisesta päästä! Elämänlanka luikertaa taas puskan lomassa. Mahtoikohan juurien repiminen vain villitä kasvua??

Pihassa olisi niin paljon puuhaa!! Reissut ja sateet ovat olleet esteenä, mutta eilen Mies tilasi viimein kuorma-autollisen hiekkaa. Tai soraa. Tai jotain. En huomannut kysyä mitä. Kun lasti rojahtaa pihaan, on PAKKO tehdä pihapuuhia - satoi tai paistoi!

6 kommenttia:

  1. Sait kyllä päivän alkamaan hymyllä.Sinulle sitä aina sattuu ja tapahtuu.

    Pensasaidan kitkeminen on tuttua puuhaa.Onneksi viime kesänä saatiin kuulla että asemalla on vaunullinen haketta,joka oli kastunut.Sieltä saatiin ilmaiseksi hakea sitä niin paljon kuin jaksettiin mättää pensasaidan alle.Laitettiin oikein reilu kerros ja tänä kesänä ei ole tarvinnut kitkeä.Kuorike on sen verran kallista että sitä ei raaskittu ostaa.

    Pihassa riittää tosiaan hommaa ja varsinkin kun niitä on kaksi.Meillä molemmat pihat on sillein sopivasti rempallaan.

    Mukavaa loppuviikkoa.

    VastaaPoista
  2. Samat on harrastukset!
    Ilman orapihjajaa ja sitä sorakuormaa, mutta on sitten lupiineja ja multaa....

    On se hyvä ettei hommat lopu! ☺

    VastaaPoista
  3. On se hyvä että osa kusiaisista sai kerran elämässään kunnon kyytiä. Ovat ne niin ilkeitä kirveltäviä!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Paula tästä postauksesta, sain hyvät naurut kun kuvittelin sinun hätistävän kusiaisia housuistasi. Vaikka ei tietysti saisi nauraa, vakava asiahan se tietysti oli. Itse olen ilahduttanut naapuria yritän-juosta-koskettamatta-maahan-performanssilla: pellon reunaa kävellessä sattui kyy luikertelemaan turhan lähelle... kuvittelisin että on ollut ihan yhtä huomiota herättävä tapani liikkua silloin, kuin sinunkin housu-performanssi :)

    VastaaPoista
  5. Kotipuutarhurin seikkailusarja...kertakaikkiaan!

    VastaaPoista
  6. Kiitos JaanaElina, Pepi, Matonkude, Katjuksa ja Anna! :o)
    Yök, kyy! Voisin kuvitella sen aiheuttavan samantyylisen show'n kuin sinulla, Katjuksa! ;o)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!