Lukijat

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Viimeiset raakut

Grillikatoksen amppelien orvokit kestivät hyvinä pitkään. Viimein viime viikolla nyykähtivät äkkiyllättäin, piti poiketa rautakauppaan hakemaan uusia amppelikukkia - ja toiseenkin rautakauppaan ja torille ja marketin pihalle... Aika niukassa olivat, jos ollenkaan, ja nekin vähät tosi huonokuntoisia.

Lähirautakaupasta ostin puolikuolleet verbenat. Kehtasivat pyytää vielä täyttä hintaa, mutta pidin kassalla niin karmean märinän, että antoivat 2 yhden hinnalla - päästäkseen eroon, siis meikäläisestä? Aika aneemisen näköisiä olivat, mutta viikossa vähän jo rehevöityneet.

Sinkkikannuun laitoin muratin kaveriksi daalian. Valkeita ei ollut tarjolla kuin yksi ainokainen ja senkin ehdin melkein mädättää lykätessäni vesipaljuun multiinlaittoa odottamaan... Lopulta sitten istutettuani katkaisin sen viimeisen siivommankin kukkavarren, vahingossa, kannua siirrellessäni...


Bauhausista löysin muutaman vielä elossa olevan neilikan, kaveriksi jarrurumpuun lykkäsin pari nukenkaulusta ja muratintyngän. Kuvittelin nukenkauluksen runsaskukkaiseksi, liekö kukinta-aika jo ohi? Kiva vihreä pörhelö silti!!

Juu, en ole tullut värisokeaksi!! Ei vaan löytynyt valkeita kukkia mistään! Näillä nyt menään, ovat onneksi vain yhden kesän värihäiriö.

Maksaruohoihin olen sentään tyytyväinen! Kaivelin etupihan reunakiveyksestä muutaman musan pois ja lykkäsin kasvin tilalle. Toivottavasti nämä rehevöityvät ja toivottavasti eivät kuki ikinä koskaan - olisivat kuitenkin väärän värisiä.
Äidin nimpparilahjaksi antama pasuunakukka sai isomman ruukun. Jännittää, miten saan tämän selviämään talven yli - olenhan onnistunut tappamaan pelargoniani kellariin ihan joka talvi...

Kurpitsantaimia poistomyynnissä 50 centillä, pakko ostaa. Tarkoitus oli laittaa kompostin päälle, mutta selvisi, että ykkös- ja kakkosreaktorissa on koirankakkaa mausteena. Kolmosreaktorissa ei ole, mutta ei siellä ole vielä multaakaan... Veljentyttö Nuorempi istutti ne lopulta lehtikasaan, katsotaan menestyvätkö. Jos eivät, ei ole iso menetys.

Muuten pihassa näyttää tosi tylsältä, kukkapenkeissä pelkkää vihreää! Kaikki kukat ovat kukkineet, seuraavien aukeamista odottelen, nuppuja on ainakin liljoissa ja hortensiassa.

 
Yksi urhollinen Landini on jo uskaltautunut kukkaan. Näidenhän piti mainospuheen mukaan olla mustia... Minua on aina niin helppo jymäyttää!?!

Lisää väriterapiaa: herukoita tulee jälleen mukavanlaisesti. Ilolla jo odotan Mehu-Maijan esiin kaivamista...

7 kommenttia:

 1. Hienoja kukkia ovat. Taidat olla kukka-asioissa vähän värirajoitteinen?
  Ja taas nuo puhelahjat, kateeksi käy :-D

  VastaaPoista
 2. Kauniitahan nuo kukkasi ovat ja hyvin vielä ennättävät kasvaa komeiksi.

  Meilläkin herukoita näyttää olevan paljon, oksat ovat ihan taivuksissa marjojen runsaudesta.
  Mehun keittely on jotenkin mukavaa puuhaa...siihen asti kunnes Iskä alkaa raahata järjettömiä määriä puolukoita keitettäväksi ;)

  VastaaPoista
 3. Vastasin vihdoin kysymykseesi blogissani ;)Luulin että olin lukijasi mutta nyt sitten liityin !
  Kyllä nuo kukkaset vielä ehtii kukkimaan runsaamminkin, tämä tämän hetkinen trooppinen ilmasto varmasti edes auttaa. Iloista hellepäivää sinulle ♥

  VastaaPoista
 4. Minä myös inventoin eilen kukkia, pitäisi myös lähteä kukkaostoksille....

  VastaaPoista
 5. Upeita tukikeppejä pihallasi ainakin tällähetkellä =D

  Hyvä kun ymmärsivät kassalla päästä sinusta tyylikkäästi eroon. Tuli sitten kaikille hyvä mieli ;o)

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia!! Kauniita kukka"purkkeja", ihaneja kukkia ja kukkatukia. Kaikki oli nyt vaan ihanaa:)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Rva Kivitikka, Katjainkeri, Riitta, Auli, Matonkude ja Pohdiskelija! :o)
  Juu, olen hyvin-hyvin rajoittunut henkilö - kukka-asioissa! ;o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!