Lukijat

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Koirarouvan kuulumisia

Poikkesin lauantaiehtoona iltasaunan jälkeen koirien kanssa vanhemmillani. Ilmeisen sopimaton ja sivistymätön vierailuaika - kissan mielestä. Silminnäkijöitä ei ollut, mutta koira parkui kuin syötävä ja kissa istui silmät salamoiden olohuoneen nojatuolissa. Visiitti jäi lyhytkestoiseksi.

Olin Veljentyttöjen seuraneitinä, palattuani heille aloin tutkia koiran vuotavaa silmää. Silmästä oli kadonnut vanhan koiran sameus, killitti kirkassilmäisenä kuin pentuaikoinaan - silmä revennyt?? Soitto oman alueen päivystävälle eläinlääkärille, joka sijaintini kuultuaan neuvoi soittamaan Vethaus-eläinsairaalaan Parolaan (24/7). Ilta-ajeluhan siitä seurasi, Veljentyttö Nuoremman opastamana - Ikäneito jäi Veljentyttö Vanhemman ja Herra Hepulin seuraan.

Ensiavussa todettiin kissan kynnen käyneen aika syvällä silmässä. Silmäkirurgin puhelinkonsultaation jälkeen luomi ommeltiin bakteeririskin vuoksi kiinni neljällä tikillä, mukaan antibiootit ja kortisonit sekä resepti varsin tömäkkää ihmisten kolmiokipulääkettä. Neuvottiin tarkkailemaan silmän "pulleutta" - jos painuu kuopalle, on silmä puhjennut, jolloin välitön paluu sairaalaan silmänpoistoon...

Koirarouva heilui kaulureineen melkoisessa lääkepöhnässä koko sunnuntain. Ikäneito osoitti luontaisia myötätuntoisen kotihoitsun elkeitä ja Herra Hepuli käyttäytyi kelpo gentlemanin tapaan.

Maanantaina simäkirurgille, joka totesi linssin repeytyneen ja silmän etukammiossa sinne kuulumatonta, (mykiöstä??) vuotanutta proteiinia . Koirarouva nukutettiin ja linssin suojaksi laitettiin "piilolinssi", eräänlainen "kantasolusiirrännäinen", joka sulaa silmään kiinni korjaten vaurion. Vilkkuluomi ommeltiin silmän suojaksi. Parin tunnin jälkeen pääsimme jo kotiin.

Tänään illansuussa näytti siltä kuin vilkkuluomi olisi repeytynyt, "piilolinssi" näkyvissä. Soitto eläinsairaalaan, uutta reissuahan se tiesi. Vastaanotolle pääsyä odotellessa linssi putosi odotushuoneen lattialle...

Koira rauhoitettiin jälleen, vilkkuluomi todettiin asianmukaisesti kiinniolevaksi, mutta linssi oli lähtenyt luistelemaan omia aikojaan ja pullahtanut tikkien (7 kpl) välistä ulos. Nukutus ja toissapäiväisen operaation uusinta - takuuhuolto, ei lisälaskua

Juuri kotiuduttiin (teksti jäi kesken, kun lähdettiin vauhdilla Parolaan, nyt vain tuoreimmat lisäykset). Siirsin patjani takan eteen, tässä nukutaan (valvotaan) ensi yö, lämmössä. Ikäneito tarkkailee sohvalta tilannetta...

Toipilaana vielä viikon verran, sitten kontrollikäynnille, vilkkuluomi avataan. Toivottavasti selvittiin säikähdyksellä!

Ensimmäinen kerta, kun 10 vuotta maksettua eläinlääkärivakuutusta tarvittiin. Monesti on mietitty, kannattaako sellaista ylipäätään pitää, mutta lopettaakaan ei uskallettu. Onneksi ei!!

Eläinsairaalan ilmoittautumistiskin/kassan yläpuolella lukee: Meille on kunnia-asia tarjota ystävällinen palvelu ja lemmikillesi paras mahdollinen hoito! Tähän astisen perusteella olen valmis allekirjoittamaan väittämän pitävyyden!

PS. Herra Hepuli on Veljen perheen koira - samaa rotua, samaa ikäluokkaa, mutta herrakoiras.


19 kommenttia:

 1. Hei!

  Sinulle olisi pieni haaste blogissani ^_^
  http://mewamilinblogi.blogspot.fi/2013/11/11-asiaa-minusta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :oD
   Palaan asiaan postauksen merkeissä lähipäivinä. ;o)

   Poista
 2. Voi koira reppanaa. Koville on joutunut kissan kynsissä. Kissa kyllä äkkiä nappasee jos vieras koira tulee liian lähelle. Toivottavasti silmä paranee ja tulee entistä ehommaksi. Eipä taida koira mennä tämän jälkeen lähellekkään kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa on tehnyt koiriemme (ja Veljen perheen koiran kanssa) suht sopuisasti tuttavuutta jo 8 vuoden ajan. Herra Hepulin kuonon päältä on kerran poimittu kiinni jäänyt ja irronnut kissankynsi, mutta se oli ihan suhteen alkuaikoina.
   Joko kissa on ollut unessa ja pelästynyt herättyään koiraa TAI kissalla on kipuja, mikä tekee sen aggressiiviseksi. Aika kissan terveystarkastukseen ja verikokeisiin on tarkoitus saada pikimmiten.

   Poista
  2. Ai juu, piti myös sanoa: pahoin pelkään, että tästä saattaa jäädä kissakammo. Mikä on tosi tylsää, koska myös Appivanhemmilla on kissa (ja aika omapäinen sekin...).

   Poista
 3. Voi mitä kaikkea voikaan noiden lemmikeiden kanssa satua. Toivottavasti kaikki menee hyvin.
  Tuota vakuutusta olen minäkin miettinyt, kun en sieltä onneksi ole mitään tarvinnut. Mutta en ole uskaltanut myöskään lopettaa kun ei koskaan voi tietää milloin jotain tapahtuu ja tuokin tapaus taas vahvistaa, että jatkan maksamista.

  VastaaPoista
 4. Voi sentään, koissuparka! Eläinlääkärithän on tunnetusti kalliita, onneksi teillä oli vakuutus! Pikaista paranemista haukkuliinille.

  VastaaPoista
 5. Voi kammotus mitä sitä voikaan tulla!! Kissat on niin arvaamattomia. Kamala kärsimys koirulille,mutta toivotaan,että nyt paranis.

  VastaaPoista
 6. Voi kauhistus!!
  Kissa on tosi vaarallinen koirille juuri kynsiensä takia. Toivotaan, että silmä paranee.

  VastaaPoista
 7. Voi toista! Toivottavasti tulee kuntoon!

  VastaaPoista
 8. Voi hyvänen aika! Toivottavasti silmä paranee eikä pahasti kipuilisi!! Sokean tai puolisokean vinttikoiran elämä ei ole mielestäni enää hyvää koiran elämää. Terv. whippetin kuivasilmäisyyden kanssa kamppaileva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirarouva vaikuttaa varsin kivuttomalta, lääkärin mukaan särkylääkettä ei ole enää välttämättä edes tarvetta antaa. Reikä on ilmeisesti hyvin pieni ja siisti, mutta todella syvä. Eniten koiraa tuntuu häiritsevän kauluri, muuten rauhallinen ja aristamaton. Olen aika toiveikas paranemisen suhteen.
   Näkökyky on kyllä vinttikoiralle tärkeä, varsinkin juoksijalle. Koirarouva on jo aika kaihinen ja enemmän sohvaperunatyyppinen, joten uskon sen pärjäävän yhdelläkin silmällä, jos kurjin vaihtoehto toteutuisi.

   Poista
 9. Voi hirmunen sentään mitä voi sattua. Ja miten nuo lääkärit pystyy tekemään lähes ihmeitä. Lähetämme Karkin kanssa teille ison tsemppaushalit ja silitykset!

  VastaaPoista
 10. Oh-hoh...ompa tarina! Toivottavasti silmä paranee. Meillä mies on miettinyt, että lopettaa koirien vakuutukset. Olen vielä saanut hänet ylipuhuttua ja taidanpa kertoa tämän tarinan hänelle....ei kannata lopettaa vakuutusta :)

  VastaaPoista
 11. Hei, kyllä oli kaamea juttu, kissa tulee kyllä koiran silmille, vaikkei koira sitä lähestykään. Meil vanhan koiran kans kävi joskus sama juttu, siis kissa hyppäs arvaamatta koiran päähän ja koira ulvahti kamalasti, onneksi ei mitään jälkeä syntynyt, mut kyl minä pelästyin. Nyt oli meillä vakuutus tään koiramummon kans, mut vakuutus päättyy, ku koira täyttää 10v eli tänä vuonna loppui vakuutus. Mie en oo ollekaan kissa ihminen, minusta ne tekköö enempi pahhaa ko koirat, mut tääki on makuasia, tää tykkääminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli mieleeni muuan kaverini, jonka koiran päähän hyökkäsi ORAVA, jäi hampaillaan kuonoon roikkumaan... Kyllä koiran(kin) maailma on vaaroja täynnä! :o)

   Poista
 12. Sude, Mummeli, Pohdiskelija, Intsu, Irmastiina, Liisax, Sanna, vekki, Möhönasu ja Anni - Koirarouva kiittää myötätunnosta! :o)
  *
  VAKUUTUKSESTA: Sairauskuluista korvattava summa laskee koiran ikävuosien myötä. Koirarouva on nyt jo 11 vuotias ja korvaussumma aika alhainen, mutta taitaa juuri ja juuri riittää kattamaan kulut, jos tiedossa ei ole enää lopputarkastusta enempää. Henkivakuutus päättyi koiran täyttäessä 10 vuotta.
  Olemme iloisia, että vakuutus kuitenkin oli edelleen! Jatkossa kyllä kannattaa miettiä, maksammeko yhä - alkaa kohta vuosimaksu olla korvattavaa summaa isompi. Eli kyllä noita vakuutuksia kannattaaa aika-ajoin tarkastaa, emme mekään arvanneet korvaussumman laskeneen vuosien myötä niin alas!! Onneksi kuitenkin oli olemassa, nyt kun sitä viimein tarvittiin.

  VastaaPoista
 13. Hui, kävipäs pahasti! Mutta toivottavasti koiran silmä paranee, näyttää kyllä reppana niin toipilaalta, että. ;o)

  VastaaPoista
 14. Kiitos Pirjo-Riitta! :)
  Tänään jo vähän lenkkeiltiin, kyllä tämä vielä iloksi muuttuu.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!